Ο υφυπ. Παιδείας Β. Διγαλάκης για τη λειτουργία του Κλειστού Κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι (audio)

«Τα ελληνικά πανεπιστήμια, με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αντιμετωπίζουν με αποφασιστικότητα και σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία το θέμα της λογοκλοπής», τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο Υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης.

Στα ελληνικά πανεπιστήμια γίνεται αυτή τη στιγμή εκτεταμένος έλεγχος για λογοκλοπή με τη συνδρομή προηγμένων εργαλείων καταπολέμησής της, τόνισε ο κ. Διγαλάκης, ο οποίος παράλληλα επιβεβαίωσε ότι ότι έγιναν δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Παρεμβάσεις στις αθλητικές υποδομές στα Χανιά

Ο υφυπ. Παιδείας Β. Διγαλάκης για τη λειτουργία του Κλειστού Κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι (audio)

Με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη σε αθλητικές εγκαταστάσεις των Χανίων, ο κ. Διγαλάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι δρομολογούνται άμεσα λύσεις, τόσο για το Εθνικό Στάδιο το οποίο έχει μεγάλη ανάγκη συντήρησης των υποδομών του, όσο και για το κλειστό κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα, όπου ήδη εξαγγέλθηκε η χορήγηση του ποσού των 250.00 για την αποκατάσταση της σκεπής και άλλες παρεμβάσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού εξήγγειλε έργα ύψους 5.204.000 ευρώ εξήγγειλε για τα Χανιά έπειτα από την ολοκλήρωση των επισκέψεών του στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Νομού.

Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο Υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο «νέο» ανενεργό Κλειστό Κολυμβητήριο, που βρίσκεται στο Ακρωτήρι Χανίων, σε χώρο που είχε παραχωρήσει το Πολυτεχνείο Κρήτης.

«Το κλειστό κολυμβητήριο, ουδέποτε ήταν σε θέση να λειτουργήσει καθώς υπήρχαν εξ αρχής κατασκευαστικές ατέλειες», τόνισε ο κ. Διγαλάκης για να συμπληρώσει ωστόσο ότι υπάρχει η μελετητική “ωριμότητα” για να προχωρήσει το έργο, καθώς στο διάστημα της θητείας του ίδιου στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης ολοκληρώθηκαν και είναι σε φάση τευχών δημοπράτησης οι μελέτες για την αποκατάσταση και την ενεργειακή αναβάθμισή του, απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία του.

Αισιοδοξία για την ολοκλήρωση της σχολικής στέγης στο Καστέλι Κισσάμου

Τελος, ο κ. Διγαλάκης αναφέρθηκε και στην πρόοδο των εργασιών τοποθέτησης προκάτ αιθουσών προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές και μαθήτριες του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Κισσάμου, τονίζοντας ότι οι προσωρινές αίθουσες θα είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους μαθητές έγκαιρα.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Γ. Βλαζάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος