Ρέθυμνο: Κινητοποιήσεις των γιατρών

“Τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης που έχουν έχουν οδηγήσει σε κρίσιμη κατάσταση το Σύστημα Υγείας”, καταγγέλλει η Ένωση Γιατρών του Ρεθύμνου.

Οι γιατροί ανακοίνωσαν την αναστολή λειτουργίας όλων των τακτικών ιατρείων τόσο του νοσοκομείου όσο και των κέντρων υγείας του νομού σήμερα Τετάρτη, ενώ θα προχωρήσουν στην εικοσιτετράωρη αναστολή όλων των τακτικών λειτουργιών των δημόσιων δομών υγείας του νομού για αύριο Πέμπτη 23-07.

Παράλληλα, καλούν τους πολίτες σε συγκέντρωση την Πέμπτη στις 10 το πρωί στο προαύλιο του νοσοκομείου όπου θα παραχωρηθεί και συνέντευξη τύπου.

Στην ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι γιατροί δίνουν έμφαση στην αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας και ζητούν:

1. Επίσημη απόφαση της διοίκησης που να καθορίζει τη χωροταξία, τη λειτουργία της νέας κλινικής COVID καθώς και καθορισμό του υπεύθυνου της κλινικής και τρόπο διαχείρισης των περιστατικών.
2. Να απεμπλακεί το νοσοκομείο από την ευθύνη παρακολούθησης εξωνοσοκομειακών ασθενών COVID.
3. Επίσημη ενημέρωση για τον τρόπο διαχείρισης των θετικών περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας.
4.Να δοθεί άμεσα την δυνατότητα πραγματοποίησης PCR με ένα γρήγορο αναλυτή και τα απαραίτητα αναλώσιμα (στα ΤΕΠ), ώστε να υπάρχει γρήγορη διαχείριση των υπόπτων περιστατικών.

Επίσης, ζητούν την δέσμευση από το Υπουργείο Υγείας, την 7η ΥΠΕ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για:

1. Άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων στο νοσοκομείο και τα ΚΥ με έμφαση στα τμήματα πρώτης γραμμής.
2. Επαναπροκήρυξη των «άγονων» θέσεων με αυξημένα κίνητρα εφόσον αυτές δεν είναι δελεαστικές. Δηλαδή απαλλαγή αγροτικού, διπλή προϋπηρεσία, επίδομα άγονου.
3.Aποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου επικρατείας.
4.Μέτρα στήριξης των υποστελεχωμένων τμημάτων με ιατρικό προσωπικό για το άμεσο χρονικό διάστημα.Αν δεν γίνει αυτό προσαρμογή από τη διοίκηση της λειτουργίας των υποστελεχωμενων κλινικών στο υπάρχον προσωπικό σύμφωνα με τις αποφάσεις των επιστημονικών οργάνων του νοσοκομείου.
5. Να δεσμευτεί η τοπική αυτοδιοίκηση ότι θα διεκδικήσει με δίκη της πρωτοβουλία την παραπάνω προκήρυξη αν δεν γίνει εντός μηνός και θα δημιουργήσει «παρατηρητήριο» για την συνεχή επαφή με τα προβλήματα του νοσοκομείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος