Φλώρινα: Ερώτηση για τις συνεδρίες εργοθεραπείας και λογοθεραπείας

Η στάση πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ προς τους ασφαλισμένους για τις συνεδρίες εργοθεραπείας και λογοθεραπείας είναι το θέμα επερώτησης που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που γεννήθηκαν με παθήσεις όπως ο αυτισμός. Προκειμένου αυτοί οι πολύ νέοι άνθρωποι να μπορέσουν να έχουν μια όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή, χρειάζεται να παρακολουθούν εργοθεραπείες και λογοθεραπείες. Ο βουλευτής αναφέρει πως, με το προηγούμενο νομικό καθεστώς, οι δικαιούχοι κατέθεταν στον ΕΟΠΥΥ τις αποδείξεις και εισέπρατταν τα χρήματα ακόμη και εντός μερικών ημερών ενώ πλέον, οι γονείς των παιδιών που χρήζουν θεραπείας δεν έχουν λάβει καθόλου χρήματα εδώ και μήνες, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στα αυξημένα έξοδα.

Ο κ. Αντωνιάδης ρωτά τον υπουργό πότε θα αποζημιώσει ο ΕΟΠΥΥ τους δικαιούχους εργοθεραπείας-λογοθεραπείας  και αν σκοπεύει  να αυξήσει τον αριθμό των συνεδριών, με δεδομένο πως η μείωσή τους δεν θα βελτιώσει την κατάσταση και έχει ως μόνο αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση των δικαιούχων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος