Φλώρινα: Επανεντάχθηκαν στη φύση 5 ορφανά αρκουδάκια (video)

Array

Την ευκαιρία να ζήσουν ελεύθερα στη φύση έχουν και πάλι τα πέντε ορφανά αρκουδάκια που φρόντιζε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έπειτα από ανατροφή και φροντίδα για ένα χρόνο στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Φλώρινα: Επανεντάχθηκαν στη φύση 5 ορφανά αρκουδάκια (video)Τα πέντε αρκουδάκια έμειναν ορφανά σε ηλικία μόλις λίγων μηνών. Ο Λουίτζι βρέθηκε από πολίτη στο Κλειδί Φλώρινας, ενώ η Σοφία στην Τριανταφυλλιά Φλώρινας. Η έγκαιρη επέμβαση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ διασφάλισε την επιβίωσή τους, παρόλο που είχαν χάσει τη μητέρα τους.

Φλώρινα: Επανεντάχθηκαν στη φύση 5 ορφανά αρκουδάκια (video)Στο πρόγραμμα ανατροφής και επανένταξης ορφανών αρκούδων εντάχθηκαν και τρία ακόμη αρκουδάκια που είχαν βρεθεί στο Batounci της Βουλγαρίας από κατοίκους που ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές και τα παρέδωσαν στην φιλοζωική οργάνωση FourPaws που ανέλαβε τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Φλώρινα: Επανεντάχθηκαν στη φύση 5 ορφανά αρκουδάκια (video)Η επανένταξη τους στο φυσικό τους περιβάλλον στήθηκε από πολύ νωρίς το πρωί, με την πολύτιμη συνδρομή των καθηγητών της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., Νατάσας Κομνηνού και Γιώργου Καζάκου, και του κτηνίατρου του Περιβαλλοντικού Κέντρου ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ Νίκου Πατσινακίδη, τα πέντε αρκουδάκια προετοιμάστηκαν για την επιστροφή τους στη φύση. Αφού ναρκώθηκαν προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, λήψη δείγματος DNA και τοποθέτηση μικροτσίπ,τους τοποθετήθηκε ειδικό κολάρο-πομπός καιμπήκαν σε κλουβιά μεταφοράς ώστε να μεταφερθούν στο νέο τους σπίτι. Υπό τον συντονισμό της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, κ. Χαρούλας Κρομυάδου στην επιχείρηση συμμετείχαν για πρώτη φορά και έξι παιδιά 9-15 ετών,που βίωσαν μία δράση πεδίου συμμετέχοντας στη μεταφορά και τη διενέργεια των κτηνιατρικώνεξετάσεων και των βιολογικών μετρήσεων. Την προηγούμενη ημέρα τα παιδιά ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα καθήκοντά τους από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο της οργάνωσης, Δρ. Αλέξανδρο Καραμανλίδη.

Φλώρινα: Επανεντάχθηκαν στη φύση 5 ορφανά αρκουδάκια (video)Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα συνεχίσει να παρακολουθεί και τις πέντε αρκούδες μέσω του κολάρου-πομπού που τους έχει τοποθετηθεί, ώστε να γνωρίζει πού βρίσκονται και εάν τα έχουν καταφέρει. Τα κολάρα μεταδίδουν το στίγμα τους κι έτσι η Επιστημονική Ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα μπορεί να τις παρακολουθεί ολόκληρο το 24ωρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος