Πρώτο κρούσμα κορονοιού στην Φλώρινα – Είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Μακεδονία

Το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοιου έκανε την εμφάνισή του στην Φλώρινα. Σύμφωνα με πληροφορίες  το θετικό κρούσμα είναι κάτοικος Π.Ε. Φλώρινας και  είχε  ταξιδέψει πρόσφατα στο Μοναστήρι- Μπίτολα της Βόρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το θετικό κρούσμα βρέθηκε κατόπιν προεγχειρητικού ελέγχου στο Νοσοκομείο της Φλώρινας από όπου λήφθηκε δείγμα από το ίδιο το άτομο όσο και από την οικογένεια του.

Το τεστ έδειξε θετικό και από χθες γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του.

Μέρες τώρα φορείς, όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Ιωάννης Κιοσές, ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας,  με έγγραφα τους ζητούν από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους προς τη γείτονα χώρα λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοιού επισημαίνοντας τους κινδύνους να μεταφέρουν τον κορονοιό στην πόλη μας που μέχρι σήμερα δεν είχε θετικό κρούσμα, κάτι τελικά που δεν άργησε να γίνει.

Όπως αναφέρουν οι φορείς της Φλώρινας καθημερινά πάνω από 400 οχήματα από την Φλώρινα, τη Δυτική Μακεδονία και όλη την Βόρεια Ελλάδα επισκέπτονται τη γειτονική χώρα για ψώνια, για το καζίνο, για βενζίνη και βόλτα όπως ομολογούν οι ίδιοι, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία φορέων και κατοίκων της Φλώρινας.

Οι φορείς ζητούν είτε να περιοριστεί η μετακίνηση των κατοίκων της Ελλάδας στη γείτονα χώρα μόνο για εξαίρετες περιπτώσεις ή να κλείσουν τα σύνορα καθώς η αύξηση των θετικών κρουσμάτων κορονοιού στη γείτονα χώρα είναι ραγδαία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος