Γιορτή της φύσης και της αντίστασης

Με την παρουσία πλήθος κόσμου έγινε σήμερα στο Οροπέδιο του Ομαλού στη Βιάννο η εορτή του Αγίου Πνεύματος, ενώ όπως έχει  καθιερωθεί εορτάσθηκε η ημέρα της Φύσης και τιμής για την Εθνική  Αντίσταση που κορυφώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1943 στην Βιάννο.

Στην μνήμη των πεσόντων έγινε τρισάγιο στον χώρο του μνημείου χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου, Ανδρέα, και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, από τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Βιάννου, Μηνά Σταυρακάκη, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων από τους βουλευτές Ηρακλείου, Σωκράτη  Βαρδάκη, Σπύρο Δανέλλη, Λευτέρη Αυγενάκη, Βασίλη Κεγκέρογλου και Μανώλη Συντιχάκη. Στεφάνι επίσης κατατέθηκε από την Ένωση  Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου, από τους εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας του Πυροσβεστικού Σώματος, και συγγενών των θυμάτων.

Γιορτή της φύσης και της αντίστασηςΟ εκλεγείς δήμαρχος Βιάννου, Μηνάς Σταυρακάκης, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε τον αγώνα της Βιάννου που αντιστάθηκε καθ’ όλη την διάρκεια της κατοχικής περιόδου, ενώ η θυσία της αποτελεί ένα από τα  μεγαλύτερα ολοκαυτώματα στην Ευρώπη, «το οποίο οφείλουμε να διατηρούμε ζωντανό και επίκαιρο τιμώντας όλους έχασαν την ζωή τους στον αγώνα της ελευθερίας».

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον πρόεδρο της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου, Αριστομένη Συγγελάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στην Αντίσταση στη Βιάννο και στον αγώνα του λαού της, «που παραμένει επίκαιρος και διαχρονικός για να τονίζει σε όλους μας ότι η θυσία της Βιάννου αποτελεί ζωντανό παράδειγμα αντίστασης και αγώνα για την ελευθερία. Ενός αγώνα που πληρώθηκε με αίμα και πλήθος νεκρών, όπου μέχρι και σήμερα δεν έχει αποδοθεί η δικαιοσύνη για τα εγκλήματα των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής».

Η Θυσία αυτή όπως τόνισε αποτελεί ισχυρή παρακαταθήκη για όλους μας, και ποτέ δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε δικαιοσύνη και αποζημίωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος