Σύλληψη 39χρονου για την φωτιά στην Ιεράπετρα

Η ένταση των ανέμων και κυρίως η εγκληματική αμέλεια κάποιων αγροτών στην καύση των αγροτικών υπολειμμάτων, ευθύνονται για τις πυρκαγιές που προκλήθηκαν την περασμένη Κυριακή στο νησί και που κινητοποίησαν σχεδόν το σύνολο των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Ανατολικής Κρήτης.
Η πιο μεγάλη, εκδηλώθηκε στα Αχλιά Ιεράπετρας, όταν 39χρονος ασυνείδητος κάτοικος της περιοχής, ο οποίος συνελήφθη, έβαλε φωτιά για να κάψει ελαιόκλαδα και φέρεται να έφυγε, αφήνοντας ανεπιτήρητη την εστία. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και για την κατάσβεσή της, κινητοποιήθηκαν 17 οχήματα της πυροσβεστικής με 47 άνδρες. Κατάφεραν να την ελέγξουν τη φωτιά αργά το βράδυ της ίδιας μέρας αφού έκαψε 60 στρέμματα χορτολιβαδικής και αγροτικής έκτασης. Εναντίον του 39χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη, ορίστηκε δικάσιμος εκδίκασης της υπόθεσης και αφέθηκε ελεύθερος.

Μικρής έκτασης πυρκαγιές εκδηλώθηκαν ακόμα στη Βιάννο, την Πόμπια και τον Αδελιανό Κάμπο στο Ρέθυμνο, με την κινητοποίηση της πυροσβεστικής να τις σβήνει εν τη γενέσει τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος