Σύσκεψη στη Σητεία για τις καταστροφές

Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δήμοι που πλήγηκαν από τη θεομηνία στην Ανατολική Κρήτη, ζήτησε ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, που πήρε μέρος χθες σε σύσκεψη που έγινε στη Σητεία, ενώ επισκέφθηκε και τις περιοχές που έχουν πληγεί.

Στο έγγραφο της Περιφέρειας στο γενικό γραμματέα πολιτικής προστασίας, ζητείται να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Σητείας, Ιεράπετρας, Φαιστού και Βιάννου.
Κατά τη σύσκεψη ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη πως εκτός από τις δαπάνες και τα έργα αποκατάστασης στα οποία θα συνδράμει η Περιφέρεια, ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης ανακοίνωσε στον κ. Αρναουτάκη τηλεφωνικά πως για την άμεση αντιμετώπιση αναγκών χορηγεί από ένα εκατομμύριο ευρώ στους Δήμους Σητείας και Ιεράπετρας και οι Δήμοι θα πρέπει να καταθέσουν άμεσα σχετικό τεχνικό δελτίο.
Σύσκεψη στη Σητεία για τις καταστροφέςΠαράλληλα ο κ. Αρναουτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, και τον ενημέρωσε.
Όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης στη σύσκεψη, από τώρα θα μισθωθεί με δαπάνη της Περιφέρειας κάθε αναγκαίο ιδιωτικό μηχάνημα για να δοθεί λύση στο πρόβλημα της οδικής σύνδεσης με τα χωριά της περιοχής, έτσι ώστε να μη υπάρξει κανένα χωριό αποκλεισμένο.
Γνωστοποίησε επίσης ότι θα γίνει καταγραφή από τον ΕΛΓΑ και μέσω των δήμων για να υπάρξει αποζημίωση, ενώ από πλευράς της περιφέρειας Κρήτης η αρμόδια επιτροπή για την καταγραφή των ζημιών βρίσκεται ήδη στις πληγείσες περιοχές.
«Παράλληλα θα καταθέσουμε αίτημα για αναστολή των Ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων, όπως κάναμε και για τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Επίσης, πρέπει να δούμε πως θα καταγράψουμε το ύψος των ζημιών και στη συνέχεια θα διεκδικήσουμε από το υπουργείο άμεσα μία χρηματοδότηση για την προσβασιμότητα στο οδικό δίκτυο», τόνισε κ. Αρναουτάκης.
Όσον αφορά στην ιστορική γέφυρα του ποταμού Μύρτους ο κ. Αρναουτάκης είπε ότι η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη για την συντήρησή της, καθώς και τη μελέτη για την κοιτοποίηση του ποταμού που εκβάλλει στη θαλάσσια περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος