Καλαμάτα: 3ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου

Το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας βρίσκεται στην τελεία ευθεία.
Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και το Μεταφεστιβάλ Βιωματικής Εκπαίδευσης παρουσιάζει από την Κυριακή (12 Μαΐου) μια μεγάλη γιορτή που θα παρασύρει όλους τους πολίτες μεγάλους και μικρούς σε μια ατμόσφαιρα χαράς και ψυχαγωγίας με αισθητική, μέσα από τη μαγική τέχνη του κουκλοθέατρου.

20 θίασοι με 48 κουκλοπαίκτες από Ελλάδα και εξωτερικό θα ζωντανέψουν τις θεατρικές τους κούκλες παρουσιάζοντας 27 έργα σε 47 παραστάσεις, μέσα σε δύο θεατρικές αίθουσες, την Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ και το Αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Επί πλέον θα πραγματοποιηθούν 7 σεμινάρια-εργαστήρια σε ενήλικες και παιδιά, 3 θεατρικά δρώμενα σε ανοιχτούς χώρους και 2 εκθέσεις θεατρικής κούκλας.

Η έναρξη είναι εντυπωσιακή! Την Κυριακή (12/5), στις 10.00 το πρωί η πρώτη παράσταση είναι θέατρο σκιών με το έργο «τα καμώματα του Καραγκιόζη», από το θίασο του Κων/νου Δημητρακόπουλου που θα σκορπίσει άφθονο γέλιο στους φανατικούς φίλους του αγαπημένου ήρωα μεγάλων και μικρών, του Καραγκιόζη.
Η δεύτερη πρωινή παράσταση της Κυριακής, στις 11.30 είναι «Το όνειρο της Σταχτοπούτας» μια παράσταση θεάτρου μαριονέττας με ταυτόχρονη απόδοση του σεναρίου και στη νοηματική γλώσσα από την ομάδα «Marionettes Tzikas”. Στο κλασσικό παραμύθι της Σταχτοπούτας , η αγαπημένη ηρωίδα περιδιαβαίνει τον όμορφο, μα και δύσκολο δρόμο της διεκδίκησης των επιθυμιών και των ονείρων. Μια παράσταση με 8 περίτεχνες χειροποίητες μαριονέτες τύπου Jester (12σκοινες), 2 μαριονέτες τύπου Jester (21σκοινες), Marrote, Bunraku και δύο γιγαντόκουκλες.

Η απογευματινή παράσταση (ώρα 18.00) είναι μια αστυνομική ιστορία αγάπης, με κούκλες, Θέατρο και Σκιές μέσα στο Μουσείο. Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ελληνική μυθολογία και στην ιστορία του Πυγμαλίωνα και της Γαλάτειας, μέσα από ένα εντυπωσιακό σκηνικό θέαμα που συνδυάζει κούκλες, θέατρο και σκιές. Η ποίηση συναντά τον ρεαλισμό σε μία παράσταση γεμάτη χιούμορ, μυστήριο, ρομαντισμό και πολλές ανατροπές, που εξοικειώνει τα παιδιά με τη μυθολογία, την τέχνη και την πλούσια ιστορία μας. Ο τίτλος της παράστασης είναι: «Αγαλματάκια ακούνητα … μέρα ή νύχτα;;» Από την Ομάδα Θέατρο ΣΚΑΛΑ .
Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας ολοκληρώνεται στις 20.00 το βραδάκι με ένα εντυπωσιακό θεατρικό δρώμενο από την ομάδα «La Petite Marguerite».
Πρόκειται για μια παρέλαση δυο περιπλανόμενων πλασμάτων που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα γιορτής σκορπίζοντας εκατομμύρια σαπουνόφουσκες και δημιουργώντας πηγαία διάδραση με το κοινό. Ένα walk about tour που ενισχύει το αίσθημα χαράς, του ονείρου, του πραγματικού και του παραμυθιακού ταυτόχρονα.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει από τον ανοιχτό χώρο μπροστά από το ΔΗΠΕΘΕΚ, θα προχωρήσει προς την Κεντρική Πλατεία και στο πεζόδρομο Αριστομένους
Η Ιδέα, Σύλληψη, χορογραφία, κατασκευές, τεχνικές χειρισμού και ερμηνεία ανήκουν σε δύο καλλιτέχνες τη Βάσια Τσώτσου και τον Καριοφύλλη Γκροζούδη που αποτελούν και την ομάδα «La Petite Marguerite».
Η πρώτη ημέρα θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου που τους προσκαλούν οι διοργανωτές να συμμετέχουν κρατώντας εκατοντάδες κούκλες – φαναράκια που κατασκευάστηκαν στα προφεστιβαλικά δημιουργικά εργαστήρια της Πειραματικής Σκηνής.
Ένα μεγάλο κάλεσμα σε όλους που θέλουν να ζήσουν κάτι διαφορετικό στην πόλη μας, με αισθητική και καλλιτεχνική ποιότητα που είναι απόλυτα αναγκαία σε ότι αφορά στην ψυχαγωγία των παιδιών, των εφήβων και των νέων ανθρώπων.

Το Φεστιβάλ ξεκινάει την Κυριακή 12/5/19 και ολοκληρώνεται την επόμενη Κυριακή 19/5/19.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος