Καλαμάτα: Άνοιξαν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο

Οι πρώτοι 500 περίπου ευρωπαίοι επισκέπτες έφτασαν την Παρασκευή στη Μεσσηνία μετά το “άνοιγμα” των πτήσεων που είχαν διακοπεί λόγω της έξαρσης της πανδημίας τους προηγούμενους μήνες.

Το πρώτο αεροπλάνο τακτικής πτήσης από το Μόναχο ήταν αυτό της εταιρίας Condor και το οποίο προσγειώθηκε λίγο μετά τις 9 και μισή το πρωί της Παρασκευής στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, μεταφέροντας τους πρώτους 168 επιβάτες. Ακολούθησαν μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής πτήσεις από Ντίσελντορφ και Βαρσοβία και νωρίς το απόγευμα από Ζυρίχη. Οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, συνεχίστηκαν κανονικά και το σαββατοκύριακο με αεροσκάφη από Άμστερνταμ, Μπέργκαμο, Γκντάνσκ, Γενεύη, Παρίσι και Μιλάνο και θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα. Μάλιστα σύμφωνα με το πρόγραμμα, έως τις 18 Ιουλίου θα έρθουν επισκέπτες από 17 ευρωπαϊκές πόλεις. Οι πρώτοι Άγγλοι επισκέπτες θα έρθουν στην Καλαμάτα στις 18 Ιουλίου, από το Λονδίνο.

ΑΝAΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕI Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ AEGEAN

Προβληματισμό πάντως έχει προκαλέσει στους φορείς του τουρισμού η νέα ακύρωση όλων των πτήσεων εξωτερικού στον αερολιμένα της Καλαμάτας από την Aegean και για τον μήνα Αύγουστο, ακύρωση που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Έτσι δεν θα εκτελεστούν οι προγραμματισμένες μέχρι πριν λίγες ημέρες πτήσεις για Μόσχα, Μόναχο, Παρίσι, Κατοβίτσε, Μιλάνο και Λευκωσία, με την Ένωση Ξενοδόχων της Μεσσηνίας να κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της για “Πισώπλατο χτύπημα στον ήδη τραυματισμένο τουρισμό της Μεσσηνίας”. Η Ένωση καταγγέλλει επίσης ότι για την απόφαση ευθύνονται “μεμονωμένες πρακτικές που καθοδηγούνται από το ατομικό και μόνο επιχειρηματικό συμφέρον”, και καλεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την κυβέρνηση να πάρουν άμεσα θέση.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Με το άνοιγμα πάντως των πτήσεων στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, είχαμε το Σάββατο το μεσημέρι την πρώτη σύλληψη αλλοδαπού που επιχείρησε να ταξιδέψει με πλαστά έγγραφα. Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων ενός 43χρονου ο οποίος είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για το Μπέργκαμο Ιταλίας, διαπίστωσαν ότι το δελτίο ταυτότητας ιταλικών αρχών που κατείχε ήταν πλαστό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος