Καλαμάτα: Μαθητικό Θεατρικό φεστιβάλ «Κι αν ήσουν εσύ;»

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, διοργανώνουν μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τη Δευτέρα (13 Μαΐου), ώρα 9.30 – 12.30, στο Re: Think – Αγρόκτημα Φοίφα.
Πρόκειται για το δεύτερο φεστιβάλ που οργανώνεται φέτος στην Καλαμάτα. Είχε προηγηθεί ανάλογο στις 15/4/2019 με τη συμμετοχή σχολείων κυρίως της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;». Οι μαθητές έδωσαν ένα ραντεβού, να παρουσιάσουν τις δραστηριότητες που έχουν υλοποιήσει στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, να γνωριστούν, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις. Έτσι 200 μαθητές όλων των ηλικιακών βαθμίδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με όχημα το θέατρο διερευνούν και παρουσιάζουν με το δικό τους τρόπο το πώς αντιλαμβάνονται το «ποιος είμαι εγώ», «ποιος είναι ο άλλος» και το ότι «μπορώ να έρθω στη θέση σου – μπορούμε να ζήσουμε μαζί». Μαζί τους δραστηριοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες τους με στόχο, αφού μοιραστούν βιωματικά τις εμπειρίες των μικρών μαθητών, να ανοίξουν νέους διαύλους επικοινωνίας και να μάθουν να ζουν μαζί τους αρμονικά και δημιουργικά.

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;»

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για πέμπτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο Μαθητικό Φεστιβάλ της Καλαμάτας:
Νηπιαγωγείο Αρφαρών, Νηπιαγωγείο Θουρίας, 21ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, 24ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, Δημοτικό Σχολείο Άρι.

“Καθένας διαφορετικός ταυτόχρονα μοναδικός”

Πληρ.: 210-6541600 / www.Theatroedu.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος