Μεσσηνία: Ανοίγει η εστίαση

Ένα νέο κεφάλαιο στην αλυσίδα των δεδομένων που προσδιορίζουν την επιστροφή σε μια υποτυπώδη καθημερινότητα μετά την πρώτη περίοδο έξαρσης της πανδημίας, γράφεται από σήμερα, με την επαναλειτουργία και στη Μεσσηνία των καταστημάτων εστίασης που παρέμειναν κλειστά για πάνω από δύο μήνες.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σ΄όλο το νομό, όπως και σε όλη τη χώρα προετοιμάζονταν με πυρετώδεις ρυθμούς για ν’ ανοίξουν πάλι τα καταστήματά τους, με την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας πελατών και εργαζομένων. Το μεγάλο θέμα (και) στην Καλαμάτα είναι οι διευθετήσεις των τραπεζοκαθισμάτων σε δρόμους και πλατείες καθώς και η ανάπτυξη των υποδομών (ομπρέλες, ξαπλώστρες και τραπέζια) των καταστημάτων στην παραλία. Ο δήμος σύμφωνα με ανακοίνωση του από την περασμένη εβδομάδα, έχει καλέσει τους ιδιοκτήτες να καταθέσουν τα σχέδια με την επέκταση που επιθυμούν, σε κάθε περίπτωση όμως η καινούρια εβδομάδα θα δείξει πολλά για το πώς θα προχωρήσει η κατάσταση το φετινό καλοκαίρι. Να σημειώσουμε πως τουλάχιστον στην Καλαμάτα, ανοιχτό είναι ακόμα το θέμα της προσωρινής πιλοτικής πεζοδρόμησης σημείων της πόλης ή η επέκταση των χώρων των καφέ και των εστιατορίων σε σημεία όπως η κεντρική πλατεία, η οδός Σιδηροδρομικού Σταθμού, το Ιστορικό Κέντρο και η οδός Ναυαρίνου.

ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΝΗ
Πυρετώδεις είναι και οι σχετικές προετοιμασίες στις ιδιαιτέρως τουριστικές περιοχές της Δυτικής Μάνης, όπως η Καρδαμύλη, η Στούπα και ο Αγιος Νικόλαος. Μιλώντας στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ο δήμαρχος της περιοχής Δημήτρης Γιαννημάρας επεσήμανε πως έχει ληφθεί μέριμνα για τη μείωση των δημοτικών τελών και των τελών κοινοχρήστων χώρων από επιχειρήσεις και υπογράμμισε πως τα περισσότερα καταστήματα εστίασης αλλά και τα ξενοδοχεία άνοιγαν ήδη από την 1η Απριλίου, για μια σεζόν διευρυμένη μέχρι και τον Οκτώβριο, αλλά δυστυχώς η συγκυρία της πανδημίας συρρικνώνει κατά πολύ τη σεζόν, και το τζίρο των επαγγελματιών. Προετοιμασίες για την επαναλειτουργία τους τις επόμενες ημέρες, γίνονται και στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα της Δυτικής Μάνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος