Τ’ αποτελέσματα του β’γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στη Μεσσηνία

Αλλαγή φρουράς στο σύνολο των δήμων της Μεσσηνίας αλλά και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά τα τελικά αποτελέσματα και του β γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες (Κυριακή) στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων με μεγάλα ποσοστά αποχής που σε κάποιες των περιπτώσεων ξεπερνούσε και το 60 τοις εκατό.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Νέος περιφερειάρχης Πελοπονήσου αναδείχθηκε ο απερχόμενος δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας που συγκέντρωσε ποσοτό 53,59 τοις εκατό έναντι 46,41 του ανθυποψήφιου του και για δύο θητείες περιφερειαρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη.
Ο κ.Νίκας στις πρώτες του δηλώσεις χθες βράδυ, στο εκλογικό του κέντρο στην Καλαμάτα όπου και πανηγύρισε τη νίκη του , ευχαρίστησε “τον πελοποννησιακό λαό που σε αυτούς τους οκτώ μήνες του προεκλογικού αγώνα σε πόλεις και σε χωριά της Πελοποννήσου, έδειξε την αμέριστη συμπαράστασή του και την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή στην περιφέρεια Πελοποννήσου”. Ακόμη, ο Παναγιώτης Νίκας ανέφερε ότι “από αύριο θα ξεκινήσει μια προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε στα πλαίσια του νέου νόμου για την αυτοδιοίκηση, η οποία θα βασίζεται στη συνεργασία, στην συναντίληψη και στην κοινή πορεία για την επίλυση των προβλημάτων”. Σήμερα πάντως ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας αναμένεται να δώσει συνέντευξη τύπου στην Τρίπολη.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ο Θανάσης Βασιλόπουλος είναι ο νέος Δήμαρχος Καλαμάτας κι αυτός που διαδέχεται τον Παναγιώτη Νίκα, ύστερα από 13 χρόνια στη δημαρχοντία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Σε μια βραδιά που είχε ανατροπές και με συνολική διαφορά 280 ψήφων από τον έτερο υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας Βασίλη Κοσμόπουλο, ο κ.Βασιλόπουλος κατέκτησε το 50,52 τοις εκατό των ψήφων των πολιτών του ευρύτερου δήμου Καλαμάτας, έναντι 49,48 του κ.Κοσμόπουλου.

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Εντυπωσιακή και με τεράστια διαφορά ήταν και η χθεσινή νίκη του πρωτοεμφανιζόμενου στην αυτοδιοίκηση Γιώργου Λεβεντάκη, ο οποίος είναι πλέον ο νέος Δήμαρχος Τριφυλίας, με ποσοστό 69,22 έναντι του νυν δημαρχου Παναγιώτη Κατσίβελα που συγκέντρωσε το 30,78 τοις εκατό των ψήφων.

ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ
Εχοντας καθαρό προβάδισμα από την α’ Κυριακή η Παναγιώτα Γεωργακοπούλου ήταν αυτή που επικράτησε και στο β΄γύρο, αναλαμβάνοντας νέα δήμαρχος Οιχαλίας .
Η κα Γεωργακοπούλο συγκέντρωσε ποσοστό 57,08% ενώ ο αντίπαλος της Γιάννης Αδαμόπουλος το 42,9 %

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ
Εντυπωσιακή ήταν η αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο Πύλου-Νέστόρος όπου νικητής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Καρβέλας με ποσοστό 59.08 τοις εκατό εναντι 40,98 του απερχόμενου πλέον δημάρχου της περιοχής Δημήτρη Καφαντάρη. .

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
Ανατροπή και στο δήμο Δυτικής Μάνης καθώς ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας που την α΄Κυριακή ξεπέρασε για λίγες ψήφους τον Παναγιώτη Μπασάκο και μπήκε στο β΄γύρο, επεκράτησε του νυν δημάρχου Ιωάννη Μαραμπέα με συνολική διαφορά μόλις 42 ψήφους. Το ποσοστό του κ.Γιαννημάρα ανέρχεται στο 50,56 τοις εκατό, έναντι 46,44 του Γιάννη Μαραμπέα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος