Δράμα: «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας συμμετέχει στις εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει το Ελληνικό Τμήμα του ICOM, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων για το έτος 2019, με θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης». Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη για το κοινό και οι δράσεις που θα καλύψουν για ένα πενθήμερο είναι οι εξής:

1. Σεμινάριο Εκπαιδευτικών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας με θέμα:
«Ανοικτό» Μουσείο και νέες μουσειολογικές τάσεις. Ο εκπαιδευτικός, πολιτισμικός και κοινωνικός ρόλος του σύγχρονου μουσείου. (Πέμπτη και Παρασκευή, 16 και 17 Μαΐου 2019, 8.30-11.30).
2. Μια ημέρα στο νεολιθικό σπίτι των Σιταγρών: Συμμετοχική διδασκαλία σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. (Πέμπτη και Παρασκευή, 16 και 17 Μάϊου 2019, 11.30-13.00).
3. Συναυλία στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δράμας με θέμα: Η διαχρονικότητα της ελληνικής μουσικής από τους αρχαίους κλασικούς ποιητές έως τους σύγχρονους. (Σάββατο, 18 Μαΐου 2019, 20.00).
4. Διάλεξη του μουσειολόγου Παναγή Κουτσοκώστα: Το Μουσείο έξω από τα τείχη του: ψηφιακότητα, διαδίκτυο και νέες τεχνολογίες για την κοινωνία του 21ου αιώνα. (Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, 20.00).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος