Καβάλα: Εκδρομή γνωριμίας του «Πάρκου Φιλίππων»

Πεζοπορική εκδρομή με σκοπό τη γνωριμία του «Πάρκου Φιλίππων» διοργανώνει η Ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους» την Κυριακή 21 Απριλίου 2019.

Η εκδρομή αυτή είναι η πρώτη ανάμεσα σε αυτές που αντλούν την έμπνευσή τους από την Via Egnatia και σκοπό της έχει το να στρέψει το ενδιαφέρον στην αρχαία Εγνατία οδό. Είναι προγραμματισμένη στα πλαίσια του έργου που έχει αναλάβει η Επιστημονική ομάδα με τίτλο «Πιστοποίηση πεζοπορικού μονοπατιού Via Egnatia από την European Ramblers Association».

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν ένα μαγευτικό κομμάτι της περιοχής μέσα από την καθοδήγηση έμπειρων περιηγητών, που θα εξηγήσουν το πώς προετοιμάζονται οι εν λόγω πεζοπορικές διαδρομές μέσα από μελέτη χαρτών, ιστορικών πηγών και όχι μόνο. Πρόκειται για μια ημερήσια πεζοπορική εκδρομή μέτριας δυσκολίας.

Το μήκος της διαδρομής υπολογίζεται στα 13.5 χμ. και ο ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος είναι οι 3 με 4 ώρες. Ως σημείο εκκίνησης έχει οριστεί το δημαρχείο στο Καλαμπάκι, στις 10 το πρωί με αντίτιμο συμμετοχής τα 5€. (Θα υπάρχει λεωφορείο επιστροφής στο Καλαμπάκι).

Καβάλα: Εκδρομή γνωριμίας του «Πάρκου Φιλίππων»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος