Καβάλα: «Ο Θεός της σφαγής» στο θεατράκι της Στέγης

Το μερίδιο της ευθύνης που αρνούμαστε να δούμε, η σύγκρουση διαφορετικών χαρακτήρων, οι σύμμαχοι και οι εχθροί μας κατά περίπτωση, εμπλέκονται στη υπόθεση του θεατρικού έργου της Yasmina Reza «Ο Θεός της σφαγής» παρουσιάζεται στο θεατράκι της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών στην Καβάλα, από την Πέμπτη 11 έως και την Κυριακή 14 Απριλίου, καθημερινά στις 9,15 το βράδυ.

Είναι μια παραγωγή της Ομάδας Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες» με πρωταγωνιστές τους Παύλο Σαχινίδη, Κωνσταντίνα Κατσάνη, Άγγελο Δαλιαντζή, Θεοδώρα Βαβαλέσκου.

Σχετικά με το έργο
Το έργο της Γαλλίδας το χαρακτήρισαν κάποιοι ως μαύρη κωμωδία. Παρόλα αυτά, είναι ένα κείμενο το οποίο καλεί τον θεατή να σκεφτεί και να προβληματιστεί για θέματα της καθημερινότητάς μας τα οποία όμως έχουν άμεση επιρροή στους γύρω μας. Αγάπη (μητρική, πατρική, συντροφική), επαγγελματική καταξίωση, βιοπορισμός, παιδικός εκφοβισμός, φιλόζωα συναισθήματα, αλτρουισμός, εγωισμός…
Το να βγει στον δρόμο και να σκοτώνει κόσμο με ένα grenade launcher, ένα εντεκάχρονο παιδί στο Νταρφούρ, είναι μια συνηθισμένη πραγματικότητα για την εκεί κοινωνία λόγω των μαχών που πλήττουν την περιοχή. Τι γίνεται όμως αν ένα εντεκάχρονο παιδί στην πλατεία ανθυπολοχαγού Ντυνάν στο Παρίσι, σπάσει δύο δόντια ενός συμμαθητή του με ένα κομμάτι ξύλο; Με αφορμή ένα τέτοιο περιστατικό, οι ήρωές μας θα βρεθούν στον ίδιο χώρο για να συζητήσουν αυτό που έγινε. Κι εκεί…

Καβάλα: «Ο Θεός της σφαγής» στο θεατράκι της Στέγης

H Γιασμίνα Ρεζά έχει τιμηθεί με τα σημαντικότερα βραβεία, μεταξύ των οποίων το Βραβείο Die Welt, για το σύνολο του έργου της.
“Ο θεός της σφαγής” βραβεύτηκε με το Olivier Award of Best New Play 2009 και το Tony Award of Best Play 2010 και έχει γνωρίσει τεράστια διεθνή επιτυχία με παραγωγές, μεταξύ άλλων, στην Ελβετία, τη Γαλλία, την Αγγλία και την Αμερική. Ανέβηκε πέρσι στην ελληνική θεατρική σκηνή.Ο Ρομάν Πολάνσκι μετέφερε το έργο στον κινηματογράφο. Η ταινία του διαγωνίστηκε στη Μόστρα της Βενετίας.

Σχετικά με την παράσταση
Στην Καβάλα, η προετοιμασία του συγκεκριμένου έργου ξεκίνησε τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους από τους πέντε βασικούς συντελεστές του. Κίνητρό τους, η αγάπη για το θέατρο και η ανάγκη να πειραματιστούν πάνω σε ένα κείμενο που έχει κάτι να πει.
«Οι Παραμυθάδες» ενημερώθηκαν για την κίνηση αυτή κι ενδιαφέρθηκαν να αναλάβουν την παραγωγή του.

Συντελεστές
Συγγραφέας: Yasmina Reza
Σκηνοθέτης: Χρήστος Πασ. Τσίρκας
Βοηθοί: Αναστασία Τσανουσίδου, Μαρία Χαριζάνη
Σκηνογράφος: Η ομάδα
Ενδυματολόγος: Η ομάδα και το κατάστημα La Coquette
Φωτιστής: Ευθύμης Κυριακίδης
Μουσικός επιμελητής: Χρήστος Πασ. Τσίρκας
Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Παύλος Σαχινίδης, Κωνσταντίνα Κατσάνη, Άγγελος Δαλιαντζής, Θεοδώρα Βαβαλέσκου
Φωτογραφίες αφίσας και εντύπου: Δαχή Ειρήνη, Ζούκα Αγγελική, Ορφανού Μαρία, Τζελέπη Άννα, Τσίλης Γιώργος, Χάσπαρης Γιώργος, Χριστοφιλογιάννης Γιώργος (Μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος