Καβάλα: Προβλήματα από το μπουρίνι

Προβλήματα σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προκάλεσε το χθεσινό μπουρίνι. Σύμφωνα με την Περιφερειακή διεύθυνση, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε χθες 55 κλήσεις για αντλήσεις νερών από υπόγεια και προχώρησε σε 46 κοπές δέντρων. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή Ξάνθης και Καβάλας.

Νέα προβλήματα δημιούργησε στις πλημμυροπαθείς περιοχές του δήμου Νέστου καθώς και στον υπόλοιπο νομό Καβάλας το χθεσινό μπουρίνι. Και πάλι πλημμύρισαν δρόμοι στη Χρυσούπολη Καβάλας ευτυχώς η χρονική διάρκεια της νεροποντής ήταν περιορισμένη. Ο δυνατός άνεμος όμως ξερίζωσε δέντρα, έκοψε κλαδιά και κολώνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να μείνουν για αρκετές ώρες χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές.
Συγκεκριμένα, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάστηκαν σε Χρυσοχώρι και Πηγές στον Νέστο, σε Νέα Καρβάλη, Κρηνίδες, Φιλίππους και τον πρώην δήμο Ορφανού.

Ως αποτέλεσμα των διακοπών στην ηλεκτροδότηση σε αντλιοστάσια, έχουμε προβλήματα και στην υδροδότηση σε Κρηνίδες, Φιλίππους και Κρυονέρι (του δήμο Καβάλας) και Κεραμωτή, Νέα Καρυά, Αγίασμα και Πηγές (του δήμου Νέστου).
Στη Νέα Καρβάλη ο δυνατός άνεμος προκάλεσε προβλήματα σε στέγες σπιτιών ενώ «έριξε» ένα κυπαρίσσι στα κοιμητήρια του χωριού.
Συνεργεία της Πυροσβεστικής και των δήμων με ιδιώτες από το πρωί απομακρύνουν τα κομμένα δέντρα.

Φωτογραφία: Πασχάλης Μαλαθούνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος