Κέρκυρα: Ο Σ. Σπύρου στις υπηρεσίες

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί με υποψηφίους του συνδυασμού του την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Νοσοκομείο της Κέρκυρας και το Περιφερειακό τμήμα Ιονίων Νήσων του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Στις επισκέψεις αυτές ο κ. Σπύρου και οι συνεργάτες του συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους των εν λόγω αρχών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες και οι δομές ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και με τους εργαζόμενους σε αυτές.
Στις συναντήσεις του υποψήφιου Περιφερειάρχη, τόσο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και στην Αστυνομία και το Νοσοκομείο έγινε ουσιαστική συζήτηση η οποία κινήθηκε γύρω από τα προβλήματα που υπάρχουν και τα οποία γίνονται οξύτερα κατά την τουριστική περίοδο.
Ειδικότερα, συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την επάρκεια σε ανθρώπινο δυναμικό, την πολιτική προστασία και την ετοιμότητα αλλά και τις ελλείψεις σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής. Ο κ. Σπύρου σε ό,τι αφορά την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία, τόνισε ότι απαιτείται ουσιαστική συνεργασία της Περιφέρειας με τα θεσμικά αυτά όργανα ώστε να δοθούν και απορροφηθούν οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για την συντήρηση και αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού. Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση του κ. Σπύρου και στην Αστυνομία όπου επισημάνθηκε επιπρόσθετα ότι είναι επιβεβλημένη η συνεργασία της Περιφέρειας και όλων των εμπλεκομένων σε ζητήματα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής των πολιτών, όπως το κυκλοφοριακό. Στη βάση αυτής της συνεργασίας, ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε κοινές δράσεις και παρεμβάσεις, μέσω και προγραμμάτων, για την ανάπτυξη κοινωνικής συνείδησης στο ζήτημα των πυρκαγιών, την πρόληψη παραβατικών συμπεριφορών, την στήριξη της κοινωνικής συνοχής και την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών που βρίσκεται σε έξαρση στους νέους. Ο κ. Σπύρου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τόσο οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όσο και της Αστυνομίας εκτελούν με συνείδηση και ευθύνη το καθήκον τους κάτω από δύσκολες συνθήκες τονίζοντας το γεγονός ότι το τελευταίο χρόνο επιβαρύνθηκαν ακόμη περισσότερο λόγω και των επιπρόσθετων αναγκών που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν λόγω του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων, πρόβλημα που όπως επεσήμανε είναι υπαρκτό και αυτό το καλοκαίρι. Στο Γενικό Νοσοκομείο, ο κ. Σπύρου σε συνάντηση με τον διοικητή ενημερώθηκε για την λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος ενώ συνομίλησε και με εργαζόμενους ιατρούς, νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό αλλά και πολίτες. Στο Περιφερειακό Τμήμα Ιονίων Νήσων του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ο κ. Σπύρου και οι συνεργάτες του συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Διοίκησης από τους οποίους ενημερώθηκαν για τις τελευταίες δραστηριότητες του Επιμελητήριου ενώ συμφώνησαν στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ του φορέα και της περιφερειακής αρχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος