Α.Γραβάνης: «Ήρθε η ώρα η Κομοτηνή να γυρίσει σελίδα»

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προεκλογική εκστρατεία, καθώς μπορέσαμε να αναδείξουμε τα θέματα που αυτή τη στιγμή είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των δημοτών. Θεωρώ ότι δώσαμε το στίγμα μας. Αναφέραμε μια σειρά προτάσεων για θέματα που απασχολούν την πόλη και τους οικισμούς, αλλά και για το πώς βλέπουμε το μέλλον του δήμου.» δηλώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Αντώνης Γραβάνης και σημειώνει ότι «στόχος μας είναι να βάλουμε την Κομοτηνή ξανά στο χάρτη των εξελίξεων δυνατά.»

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής περιγράφει ένα αντιπροσωπευτικό σύστημα, που ο δήμαρχος, το δημοτικό συμβούλιο θα εκφράζουν τις ανάγκες της Τοπικής Κοινωνίας, θα αγωνίζονται γι αυτήν, θα διεκδικούν , θα συγκρούονται και θα φέρουν αποτελέσματα. «Είναι πολύ σημαντικό ότι ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο κρίνονται από τα αποτελέσματα , από τα προβλήματα που λύνουν και όχι από τις δικαιολογίες. Αυτός είναι ο ρόλος τους και εμείς εκεί θα βασιστούμε και εκεί στοχεύουμε.» Σύμφωνα με τον κ. Γραβάνη τα προβλήματα αυτή τη στιγμή στην πόλη είναι πολλά. « Σίγουρα κάθε διοίκηση έχει τα θετικά της και τα αρνητικά της. Στόχος μας είναι να συγκρουστούμε με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και οι οικισμοί» δηλώνει και σημειώνει « Θεωρούμε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα και στην καθημερινότητα, στην πόλη και στους οικισμούς. ¨Ήρθε πλέον η ώρα να οδηγήσουμε την Κομοτηνή σε μια αναπτυξιακή προοπτική, η οποία θα ενισχύσει και την τοπική οικονομία και την κοινωνική συνοχή, αλλά θα βελτιώσει και την καθημερινότητα των πολιτών.»

Α.Γραβάνης: «Ήρθε η ώρα η Κομοτηνή να γυρίσει σελίδα»
Ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Αντώνης Γραβάνης

Μιλά για την τουριστική ανάπτυξη, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, την καθημερινότητα, αλλά και για τα σημαντικά βήματα που πρέπει να γίνουν. «Η Κομοτηνή πρέπει να γίνει τουριστικός προορισμός» λέει και παράλληλα προτάσσει: την μεταφορά της Πυροσβεστικής από το Κέντρο, την λειτουργία παρκινγκ στο χώρο αυτό, την μετατροπή της σε πράσινη πόλη, την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, τον καλύτερο φωτισμό με λάμπες led , την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την ανακαίνιση της δημοτικής αγοράς, «είναι ένα στολίδι της πόλης, που ρημάζει και καταρρέει» λέει και μιλά για μια σοβαρή ανάπλαση του πάρκου της αγίας Παρασκευής και της κεντρικής πλατείας με ήπιες, όμως, παρεμβάσεις με άλλη αισθητική.» Όπως υποστηρίζει ο κος Γραβάνης, οι ήπιες παρεμβάσεις με περισσότερο πράσινο, με λουλούδια, με καλή συντήρηση του σιντριβανιού δεν κοστίζουν ακριβά, « αυτά πρέπει να γίνονται» λέει και σημειώνει «Έχουμε μάθει συνέχεια να μιλάμε για κόστος, αλλά αυτά που προτείνουμε δεν είναι κοστοβόρα. Πρέπει ο δήμος να τα κάνει. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε κοινόχρηστους χώρους και να μην τους φροντίζουμε. Τότε ποιος είναι ο ρόλος του δήμου; Για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, όπως είναι τα σχολεία, υπάρχουν προσκλήσεις που δεν τις έχουμε αξιοποιήσει. Δεν καταφέραμε ως δήμος να πάρουμε ούτε ένα ευρώ.»
Τον ρωτάμε για το γεγονός ότι τα περισσότερα μέλη του συνδυασμού του δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με τα δημοτικά κοινά και σημειώνει πως «Είναι σαν να υποστηρίζει κάποιος να μην κάνουμε εκλογές κι όσοι είναι εκλεγμένοι να παραμένουν. Όλοι κρινόμαστε. Η πολιτική πάντα χρειάζεται και μια ανανέωση και προσώπων και ιδεών . Υπάρχει και η φθορά και η κόπωση.» «Σας άγγιξε αυτή η κόπωση καθώς είστε εκλεγμένος από το 2006» επιμένουμε για να σημειώσει ότι όταν είσαι στην αντιπολίτευση δεν έχεις κόπωση και φθορά . «Μπορώ να αντεπεξέλθω όσοι με γνωρίζουν το ξέρουν» σπεύδοντας να σημειώσει « Όποιος έχει την ανάγκη να ασχοληθεί με το παρελθόν και να μιλήσει γι αυτό πάει να πει ότι δεν μπορεί να μιλήσει για το παρόν και για το μέλλον. Δεν μπορείς να υπερασπιστείς το παρόν αν στρέφεσαι στο παρελθόν. Δεν μένουμε στο παρελθόν, όποιος έχει να μιλήσει για κάτι μεμπτό, ας μιλήσει. Τις θεωρίες του παρελθόντος, όμως, ας τις αφήσουμε γιατί και ο κόσμος έχει κουραστεί. Η πραγματικότητα και τα προβλήματα της πόλης μας, μας υποχρεώνουν να προχωρήσουμε μπροστά. Εμείς κοιτάμε το μέλλον.»

Μιλώντας για την στάση του κόσμου και την επιλογή της Κυριακής σημειώνει πως «Ο κόσμος πρέπει να είναι υπεύθυνος για την ψήφο του και να ψηφίζει για την πραγματικότητα που ζει. Είναι ευχαριστημένος; Λύθηκαν τα προβλήματα; Ο κόσμος πρέπει να είναι υπεύθυνος με την ψήφο του. Κάποιοι έχουν κριθεί, τους έχουμε δει πως αντιμετωπίζουν τα προβλήματα, κάποιους άλλους όχι, ψηφίζει πάντα ο κυρίαρχος λαός, αυτός αποφασίζει.» Τέλος, σπεύδει να προτρέψει τον κόσμο να συμμετάσχει. « Είμαστε έτοιμοι, έχουμε την βούληση, την εμπειρία, την αποφασιστικότητα να συγκρουστούμε, να λύσουμε προβλήματα, να φέρουμε αποτελέσματα. Η Κομοτηνή ήρθε η ώρα να γυρίσει σελίδα. Δεν τραβάει άλλο αυτή η κατάσταση, ήρθε η ώρα να λύσουμε τα προβλήματα, να πάμε μπροστά αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.»
Φώτο: Αντώνης Γραβάνης συνέντευξη -κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος