Αλέκος Τσαπέκος, πρόεδρος Φ. Σ. Ροδόπης: θα ξεπεράσουμε κάθε δυσάρεστη εξέλιξη και η ιστορία αυτή θα είναι μια απλή ανάμνηση

Αλέκος Τσαπέκος, πρόεδρος Φ. Σ. Ροδόπης: θα ξεπεράσουμε κάθε δυσάρεστη εξέλιξη και η ιστορία αυτή θα είναι  μια απλή ανάμνησηΣε μια σειρά από επισημάνσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση του κορονοϊού προβαίνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης ο κος Αλέκος Τσαπέκος. Από την πρώτη στιγμή στην «μάχη» κατά του ιού ο κος πρόεδρος καλεί όλους μας για μια ακόμη φορά να προσέξουμε. « Το πρόβλημα δεν είναι κυρίως εάν θα κολλήσουμε τον κορονοιό, αλλά εάν εντός μικρού χρονικού διαστήματος θα έχουμε μεγαλύτερο αριθμό συνανθρώπων μας (που θα χρειάζονται νοσηλεία στο σύστημα υγείας) από εκείνον που μπορεί να εξυπηρετήσει το Σύστημα της Υγείας . Αυτός είναι και ο λόγος που λαμβάνονται όλα αυτά τα μέτρα . Να μπορούν όλοι όσοι νοσήσουν (και χρειάζονται νοσηλεία ) να βρουν κρεβάτι.» σημειώνει για μια ακόμη φορά εξηγώντας ότι τα μέτρα στοχεύουν στο να έχουμε κρούσματα όσο γίνεται λιγότερα σε αριθμό και σε βάθος χρόνου! Όχι πολλά σε μια μέρα!

Αλέκος Τσαπέκος, πρόεδρος Φ. Σ. Ροδόπης: θα ξεπεράσουμε κάθε δυσάρεστη εξέλιξη και η ιστορία αυτή θα είναι  μια απλή ανάμνηση
Ο κος Αλέκος Τσαπέκος, πάντα στο πλευρό των πολιτών και των συναδέλφων του.

Αναφερόμενος δε στα φαρμακεία τονίζει ότι οι φαρμακοποιοί , όπως και οι υπόλοιποι επαγγελματίες υγείας , είναι στο πλευρό των συμπολιτών και των ασθενών τους . «Παραμένουμε ανοιχτοί και επιθυμούμε να μπορούμε να προσφέρουμε όσο χρόνο χρειαστεί , προκειμένου να σας εξυπηρετήσουμε , να σας καθοδηγήσουμε και να σας προστατέψουμε .» δηλώνει χαρακτηριστικά. Παράλληλα, προτρέπει «για ζητήματα που λύνονται με το τηλέφωνο, μην εισέρχεστε στο φαρμακείο.»
Σύμφωνα με τον κο Τσαπέκο, θα πρέπει να ακούσουμε προσεκτικά τις οδηγίες του φαρμακοποιού και του προσωπικού του φαρμακείου. Δηλαδή, να εισερχόμαστε μόνο ένας από την οικογένεια του ασθενή ή μόνος του ο ασθενής. Και μέσα στο φαρμακείο να εισέρχονται ταυτόχρονα το πολύ μέχρι δυο άτομα και οι επόμενοι να παραμένουν έξω και να αναμένουν τη σειρά τους αποφεύγοντας έτσι τον συνωστισμό εντός του φαρμακείου.
«Διατηρούμε απόσταση τουλάχιστον δύο βημάτων από τους άλλους . Καθόμαστε μακριά από τον πάγκο του φαρμακείου και αναμένουμε να εξυπηρετηθούμε. Παραμένουμε όσο χρόνο χρειαστεί και αποχωρούμε γρήγορα . Εάν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε αποφεύγουμε να πάμε οι ίδιοι στο φαρμακείο» τονίζει αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια ακόμη φορά να λάβουν μέτρα εξυπηρέτησης των ασθενών από την πόρτα του φαρμακείου.»
Μάλιστα ο κος Τσαπέκος θέτει και ένα ερώτημα σε όλους εκείνους που δεν πειθαρχούν ρωτώντας τους αν θα επιθυμούσαν να κολλήσουν ο παππούς ή η γιαγιά τους που είναι ευάλωτοι και είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο ; εξηγώντας για μια ακόμη φορά πως στόχος μας είναι να προστατέψουμε τις ομάδες υψηλού κινδύνου.
Τέλος, δεν παραλείπει να αναφερθεί και σε δύο ακόμη σημαντικούς παράγοντες, την διατροφή από τη μία και το άγχος από την άλλη. «Τρώμε υγιεινά, κοιμόμαστε αρκετά, ασκούμαστε και έχουμε μια ευκαιρία να κόψουμε το τσιγάρο» λέει προτρέποντας να μην αφήσουμε το άγχος και τον φόβο να μπει μέσα μας ή στο σπίτι μας. «Και τα δύο ρίχνουν το ανοσοποιητικό μας, που είναι το οπλοστάσιο μας απέναντι σε κάθε εισβολέα, ιό ή μικρόβιο. Όσο ισχυρότερο το ανοσοποιητικό, τόσο μικρότερος ο κίνδυνος να νοσήσουμε.» καταλήγει ο δραστήριος πρόεδρος βέβαιος πως ακολουθώντας και τηρώντας όλα τα παραπάνω θα «ξεπεράσουμε κάθε δυσάρεστη εξέλιξη και όλη αυτή η ιστορία θα μας μείνει σαν μια απλή ανάμνηση.»
Φώτο: Ο κος Αλέκος Τσαπέκος Ρεπορτάζ-κείμενο- φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος