Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης: Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη

Η εντατικοποίηση των ενημερώσεων των πολιτών για τα μέτρα ατομικής προστασίας καθώς και ο προγραμματισμός νέων δειγματοληπτικών ελέγχων αποφασίστηκε σε συνάντηση των Φορέων Διαχείρισης και Συντονισμού των ενεργειών αντιμετώπισης της εξάπλωσης του Covid-19 που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ξάνθη.

Συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν τα στελέχη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που βρίσκονται στον Νομό Ξάνθης, οι εκπρόσωποι των Δημάρχων της Π.Ε Ξάνθης, η Πολιτική Προστασία , η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Ξάνθης, ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης, η Διοίκηση και τα Στελέχη του Νοσοκομείου Ξάνθης και τα Κέντρα Υγείας ΕΣΥ.

Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης: Η κατάσταση είναι ελεγχόμενηΜέχρι σήμερα στην Π.Ε. Ξάνθης έχουν πραγματοποιηθεί από τον ΕΟΔΥ περισσότεροι από 4000 δειγματοληπτικοί έλεγχοι και παρόλο που παρουσιάστηκε εντονότερο πρόβλημα στην ορεινή ζώνη σε σχέση με τον αστικό και πεδινό πληθυσμό όπου το ποσοστό κρουσμάτων είναι μικρότερο, η αντιπεριφέρεια Ξάνθης τονίζει με ανακοίνωσή της ότι: “Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Κατά την συνάντηση αυτή αποφασίσθηκε η εντατικοποίηση των ενημερώσεων των πολιτών για τα μέτρα ατομικής προστασίας καθώς και ο προγραμματισμός νέων δειγματοληπτικών ελέγχων ως εξής:

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

  • Στο Πάρκο Κυψέλης στην πόλη της Ξάνθης από 11.00 π.μ έως 19.00 μ.μ.

 

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

  • Στο Πάρκο Κυψέλης στην πόλη της Ξάνθης από 12.00 μ.μ εως 19.00 μ.μ.
  • Στο χωριό Σταυρούπολη Ξάνθης, στο Κέντρο Υγείας από 10:30 π.μ έως 16.00 μ.μ.

            

 Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

  • Στο ΚΑΠΗ Δήμου Ξάνθης στην πόλη της Ξάνθης, Καπνεργατών 1 (Πλατεία Μπαλτατζή) από 09.00 π.μ έως 15.00 μ.μ.
  • Στο Αγροτικό Ιατρείο Γενισσέας του Δήμου Αβδήρων από 11:00 π.μ έως 19.00 μ.μ.
  • Στο χωριό Άβδηρα Ξάνθης, στο Κέντρο Υγείας από 11:00 π.μ έως 19.00 μ.μ. 

 “Με το συντονισμό και την πιστή εφαρμογή των Πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποτελεσματική και οριστική εξάλειψη της  εξάπλωσης του Covid -19.” τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης και καλεί όλους τους πολίτες να συνεργαστούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος τηρώντας τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής. “Όλοι οι φορείς της τοπικής κοινωνίας συνδράμουν σε αυτό.” σημειώνει και προσθέτει: “Όλοι μαζί με υπομονή, μεθοδικότητα και ευθύνη να αισιοδοξούμε για επάνοδο στην κανονικότητα.  Σε αυτή τη μάχη πρέπει να κερδίσουμε.” καταλήγει  ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος