Αρνητικά τα πρώτα δείγματα – Συγκρατημένη αισιοδοξία για το Αγίασμα Ροδόπης

Αρνητικά και τα 189 δείγματα που ελήφθησαν την πρώτη μέρα από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στους οικισμούς Αγίασμα και Ασώματοι του Δήμου Ιάσμου Ροδόπης.

Άλλα 74 δείγματα που ελήφθησαν χθες δεύτερη ημέρα στον οικισμό των Ασωμάτων αναμένονται τις αμέσως επόμενες μέρες.

Το κλίμα στον οικισμό είναι ήρεμο, οι κάτοικοι δείχνουν υπομονή, ενώ την προμήθεια σε τρόφιμα και φάρμακα κάνουν μηχανήματα του Δήμου και προσωπικό, όπως και απολυμάνσεις.
Στις τρεις εισόδους του οικισμού υπάρχει η ΕΛΑΣ η οποία ελέγχει την διέλευση των οχημάτων απαγορεύοντας την είσοδο και έξοδο από τον οικισμό, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις μεταφέρουν και φάρμακα αν χρειαστεί.
Σήμερα χρειάστηκε και η μεταφορά ενός υπερηλίκου ασθενούς με το ΕΚΑΒ, καθώς κρίθηκε απαραίτητο λόγω της επιβαρυμένης κατάσταση της υγείας του.

Στους κατοίκους του Αγιάσματος ο Δήμος Ιάσμου θα μοιράζει όλες τις ημέρες της καραντίνας ζεστό φαγητό.
Σε καθημερινή βάση μοιράζονται κάθε μεσημέρι 270 μερίδες φαγητού.

Επίσης σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τον Περιφερειάρχη, τους Βουλευτές Ροδόπης, (σ.σ. ήταν και ο κ. Χουσεΐν που συνόδευε τον κ. Ξανθό), τον Ιατρικό Σύλλογο, στην οποία συμμετείχε και ο επικεφαλής κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέπτεται Ξάνθη και Ροδόπη, λόγω κορονοϊού, Ανδρέας Ξανθός.
Στη σύσκεψη τέθηκε και το θέμα της αδειοδότησης Αγροτών και Κτηνοτρόφων για έξοδο από τον οικισμό, προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες εργασίες στις Αγροτικές και Κτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις.
Ο κ. Ξανθός μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και τόνισε πως η κατάσταση στην Ξάνθη έδειξε αστοχίες, μη συντονισμό και μη συνδυασμό ενεργειών μεταξύ των αρμοδίων. Δεν πρέπει να υποτιμούμε την κατάσταση, όπως αποδείχθηκε στην Ξάνθη, ούτε όμως να υπερβάλλουμε από την αντίθετη πλευρά.
Ο κ. Ξανθός πριν αναχωρήσει για την Ξάνθη, επισκέφθηκε και το Κέντρο Υγείας Ιάσμου.
Αρνητικά τα πρώτα δείγματα – Συγκρατημένη αισιοδοξία για το Αγίασμα Ροδόπης

Ο οικισμός του Αγιάσματος θα παραμείνει σε καραντίνα έως τις 23 Ιουνίου, όπου η εικόνα όλων των αποτελεσμάτων θα καθορίσει αν θα συνεχισθεί ή όχι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος