Επίσκεψη Πάνου Καμμένου στην Ξάνθη

Επικεφαλής  πολυμελούς Κλιμακίου των ΑΝΕΛ και πέντε υποψηφίων Ευρωβουλευτών ο πρόεδρος  Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του κόμματος, τον κο Παναγιώτη Σγουρίδη επισκέφτηκε την Ξάνθη και εξέφρασε για μια ακόμη φορά την στήριξη του στη Θράκη λέγοντας ότι έχει ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα.

Επίσκεψη Πάνου Καμμένου στην Ξάνθη
Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ξάνθης

Αναφερόμενος στις προσεχείς Ευρωεκλογές τόνισε πως οι ΑΝΕΛ δεν ανήκουν συνειδητά  σε κανένα ευρωπαϊκό κόμμα καθώς κατά τη διάρκεια της κρίσης  οι Ευρωπαίοι έβλεπαν τους Έλληνες όχι ως εταίρους, αλλά ως οφειλέτες. «Βλέπουμε μια Ευρώπη που μεταμορφώνεται σε έναν δυνάστη και όχι σε έναν εταίρο» είπε.

Επίσκεψη Πάνου Καμμένου στην Ξάνθη
Στιγμιότυπο από την συνέντευξη Τύπου

« Η Ευρώπη οφείλει να αντιμετωπίζει τις χώρες του Νότου, όπως τις χώρες του Βορρά» σημείωσε ο κος Καμμένος μιλώντας για δύο κόσμους, που συγκρούονται, οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης  με τις δυνάμεις των Εθνών κρατών.
Για μια ακόμη φορά ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε την αντίθεσή του στην Συμφωνία των Πρεσπών χαρακτηρίζοντας την «προδοτική» σημείωσε πως «είναι έργο του Τζώρτζ Σόρος» και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, ασκώντας κριτική για την στάση που τήρησε στο θέμα της ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας. «Ο κύριος Μητσοτάκης είναι λαγός» είπε (δύο φορές) και αναρωτήθηκε αν είναι διατεθειμένος ο κος Μητσοτάκης να καταργήσει την συμφωνία των Πρεσπών; Σημείωσε δε πως η ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας είναι «ιδέα της αδερφής του, της Ντόρας Μπακογιάννη». Σε άλλο σημείο της συνέντευξης που παραχώρησε χαρακτήρισε αναγκαία την κυβερνητική σταθερότητα ακόμη και με κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να μπορέσει να απολαύσει ο Ελληνικός Λαός τους κόπους των θυσιών του.

Επίσκεψη Πάνου Καμμένου στην Ξάνθη
Συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Ξάνθης

Από τα «βέλη» του προέδρου των ΑΝΕΛ δεν γλίτωσαν ούτε τα κόμματα της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Ο κος Καμμένος αναρωτήθηκε τι σχέση έχει η σημερινή ΝΔ με την ΝΔ του Κώστα Καραμανλή, του Κώστα Μητσοτάκη, του Μιλτιάδη Έβερτ και του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Όπως και τι σχέση έχει το ΚΙΝΑΛ, το ΠΑΣΟΚ σήμερα με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου; «Οι δύο μεγάλοι σχηματισμοί τελειώσανε. Εμείς αντιστεκόμαστε, όσο αντέξουμε» είπε για να σημειώσει λίγο αργότερα «δεν μπορούμε να παραδώσουμε τις αξίες, τις σημαίες, τις παραδόσεις μας».

Επίσκεψη Πάνου Καμμένου στην Ξάνθη
Επίσκεψη στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν ξέχασε ούτε τα πρώην στελέχη του κόμματος του: Κουικ, Κουντουρά, Κόκκαλη μιλώντας για «προδοτική» στάση. Αλλά και τον πρώην ΥΠΕΞ, κ. Νίκο Κοτζία «έχει παρανομήσει, έχει κάνει εγκλήματα» είπε χαρακτηριστικά αφήνοντας υπονοούμενα για τη δράση του ΠΡΑΤΤΩ στην περιοχή της Θράκης.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κος Στέλιος Μωραϊτης και μέλη του ΔΣ ενημέρωσαν τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ για τα προβλήματα της τοπικής Οικονομίας. Ο ελλιπής έλεγχος στα σύνορα, το λαθρεμπόριο, η αθρόα εισαγωγή ξένων προϊόντων από Τουρκία και Βουλγαρία είχαν τεράστια δυσμενή επίπτωση στην ντόπια επιχειρηματικότητα. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε στη δράση του Τουρκικού Προξενείου και των «πρακτόρων του» όπως είπε, τονίζοντας ότι υποδαυλίζουν την εθνική συνοχή και ότι τέτοια φαινόμενα δεν είναι αποδεκτά «Θα προστατέψουμε τους Έλληνες Μουσουλμάνους της Θράκης, θα πετάξουμε το Προξενείο και τους πράκτορες εκτός Ελλάδας» είπε.
Νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος επισκέφτηκε τη Μουφτεία Ξάνθης, όπου συναντήθηκε με τον Σοφολογιότατο Μουφτή,τους προέδρους των διαχειριστικών Επιτροπών Ξάνθης και Κομοτηνής και με επιτροπή Ιεροδιδασκάλων. Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε και η συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου τον κο Παντελεήμονα . Κι αμέσως μετά ξεναγήθηκε σε έκθεση με Πομακικά εκθέματα  στο χώρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.
Τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ συνόδευαν ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης, πέντε υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του κόμματος, στελέχη και μέλη.
Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του προέδρου των ΑΝΕΛ στην Ξάνθη ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος