Την ΚοινΣΕπ “Γενισέα”, επισκέφθηκε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση-ΚΟΙΝΣΕΠ- « θαύμα» Γενισέα, βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Θράκη ,το τριήμερο,(ΠΑρασκευή, Σάββατο, Κυριακή).

Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ, Αναστασία Αμανατίδου, πριν την επίσκεψη, η κ. Σακελλαροπούλου παρακολουθεί την συγκεκριμένη ΚΟΙΝΣΕΠ-ως Ξανθιώτισσα- από το 2015!
Η ΚΟΙΝΣΕΠ «Γενισέα» ξεκίνησε μέσα στα πέτρινα χρόνια της κρίσης και πέρασε με επιτυχία μέσα από πολλές συμπληγάδες πέτρες…Η ακάματη και αεικίνητη, πρόεδρος, Αναστασία Αμανατίδου είχε στείλει επιστολή και στον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ζητώντας βοήθεια, καθώς η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη, ωστόσο δεν υπάρχει προϊόν για να καλύψει την εξαιρετικά μεγάλη ζήτηση από το εξωτερικό…
Ακολούθησαν επιστολές και κρούσεις στην Περιφέρεια στο Δήμο Αβδήρων, προκειμένου να στηριχθεί αυτή η μεγάλη προσπάθεια που έκρυβε από πίσω, χρόνους δουλειά, για την εξασφάλιση του αυθεντικού σπόρου του ζαχαροκάλαμου, την καλλιέργεια, την …πατέντα για την μηχανή συλλογής, την εξασφάλιση κτιρίου ως εργαστήριο(σ.σ. παραχώρηση από το Δήμο Αβδήρων) και μηχανήματα για την παρασκευή του Πετιμεζιού.
Βοήθησε πολύ η δωρεά μηχανημάτων στη γραμμή μεταποίησης του ΤΑΠ, ως ανταποδοτικά τέλη στην ΚΟΙΝΣΕΠ, ωστόσο τα μηχανήματα πρέπει να γίνουν παραγωγικά για να καλύψουν την τεράστια ζήτηση που έχει το κεχριμπαρένιο πετιμέζι.
Η κ. Αμανατίδου εξακολουθεί να ζητάει να αξιοποιηθεί το παλιό Εργοστάσιο Ζαχάρεως της Ξάνθης-σ.σ. που το χτυπάει αλύπητα το αγιάζι του χρόνου και το …πλιάτσικο). Να ξαναβγεί καπνός παραγωγικός από το Εργοστάσιο, που έθρεψε τόσους παραγωγούς και Αγρότες, με Ζαχαροκάλαμο,(σ.σ. που θα καλλιεργούν οι Αγρότες να και αναδιάρθρωση καλλιεργειών) από το οποίο θα μπορεί να παραχθεί πέρα από το πετιμέζι και μαύρη ζάχαρη…Την οποία κάνουμε εισαγωγή από άλλες χώρες και πληρώνουμε αδρά…Για φανταστείτε πόσες νέες θέσεις εργασίας ανοίγουν, τι προοπτικές ανοίγουν για τον τόπο και τον Πρωτογενή Τομέα, μέσα από μια καθετοποιημένη μονάδα Ζαχαροκάλαμου;
Το Πετιμέζι πάντως έχει βάλλει πλώρη για Π.Ο.Π και όπως τόνισε η κ. Αμανατίδου, το πετιμέζι είναι στην πιο επιστημονική ορολογία Μελάσα Άλφα Απόσταξης!!!
Για ΟΛΑ αυτά και την προσπάθεια ΟΛΩΝ των Γυναικών που είναι σύγχρονες Ηρωΐδες, ΕΠΕΛΕΓΗ η συγκεκριμένη ΚΟΙΝΣΕΠ να αποτελέσει σταθμό στην περιοδεία της ΠτΔ. Μια πρόεδρος που επισκέπτεται την ΚΟΙΝΣΕΠ, ενώ παλιότερα παρακαλούσε η ΚΟΙΝΣΕΠ την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Η κ. Σακελλαροπούλου άκουσε επί 20 λεπτά την από καρδιάς περιγραφή της κ. Αμανατίδου και αφουγκράστηκε την αγωνία των γυναικών, συμφωνώντας πως πρέπει να περάσουν σε ένα επαγγελματικό επίπεδο και αξιοποίωντας όλον αυτόν τον “ιερό” κόπο μέσω ενός μεγάλου προγράμματος που θα πρέπει να ενταχθεί.
Ας είναι για καλό να ευοδωθεί η προσπάθεια των Γυναικών της Γενισέας, η οποία μπορεί να αλλάξει τον ρου της τοπικής και εθνικής οικονομίας στον Πρωτογενή Τομέα, αλλά και στον τομέα της Μεταποίησης. Όχι όμως άλλα ευχολόγια ή …χειροκροτήματα…
«Υιοθέτηση», καθοδήγηση και ΕΡΓΑ …Οι γυναίκες της Γενισέας δείχνουν τον δρόμο…

ΥΓ:Η φωτο είναι από το Ξάνθη press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος