Ικανοποίηση και περηφάνια νιώθουν οι κάτοικοι της Ξάνθης για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Με αισθήματα χαράς, ικανοποίησης και περηφάνιας οι κάτοικοι της Σταυρούπολης και γενικότερα της Ξάνθης υποδέχτηκαν την υποψηφιότητα της κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ικανοποίηση και περηφάνια νιώθουν οι κάτοικοι της  Ξάνθης για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Η αλήθεια είναι πως και μέχρι σήμερα δεν ήταν λίγες οι φορές που την ανέφεραν στις κουβέντες τους καθώς από τον Οκτώβριο του 2018 υπηρετεί στην θέση της προεδρίας του Συμβουλίου της Επικρατείας. “Είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του ΣτΕ” έλεγαν   οι “συμπατριώτες” της  και καμάρωναν για την ίδια και για την οικογένειά της που ποτέ δεν διέκοψε τη σχέση της με την Σταυρούπολη.

Ικανοποίηση και περηφάνια νιώθουν οι κάτοικοι της  Ξάνθης για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
Σταυρούπολη

Η ίδια βέβαια γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η καταγωγή της οικογένειάς της, όμως, είναι από τη Σταυρούπολη Ξάνθης εκεί δίνουν το παρόν κάθε καλοκαίρι οι συγγενείς της έχοντας πολύ καλές σχέσεις με τους κατοίκους του χωριού.

Πολύ θετικά τα πρώτα σχόλια στην Ξάνθη
“Με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει την κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για το ύπατο αξίωμα της χώρας , η γυναίκα τοποθετείται στην θέση που της αξίζει και την ίδια στιγμή τονίζεται η προσήλωση της χώρας μας στις θεμελιώδεις αρχές της Δημοκρατίας τόσο σε Εθνικό όσο και σε Διεθνές επίπεδο.” αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο F/B ο βουλευτής Ξάνθης κος Σπύρος Τσιλιγγίρης και σημειώνει “Είμαστε δε ιδιαίτερα περήφανοι ως Ξανθιώτες που η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έχει την καταγωγή της από την Σταυρούπολη.”  «Η πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας , αποτελεί μεγάλη τιμή και για όλους εμάς που καταγόμαστε από την περιοχή της Σταυρούπολης. Μια περιοχή  όπου στο πέρασμα των χρόνων πολλά πρόσωπα έχουν καταφέρει να παράγουν σημαντικό έργο προσφοράς όχι μόνο στον τόπο μας αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια» αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Εφραιμίδης“Πρόεδρος Δημοκρατίας από την Σταυρούπολη Ξάνθης. Η μεγαλύτερη τιμή για τον τόπο μας.” σχολίασε ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κ. Ζαγναφέρης. “Η επόμενη Πρόεδρος και πρώτη γυναίκα στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα από την Σταυρούπολη!” αναφέρουν στα σχόλια τους στα social media κάτοικοι της περιοχής.

Ποια είναι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Paris II. Εισήλθε ως Εισηγήτρια στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εν συνεχεία προήχθη διαδοχικά σε Πάρεδρο (1988) και Σύμβουλο (2000). Τον Οκτώβριο του 2015 τοποθετήθηκε Αντιπρόεδρος του ΣτΕ, ενώ τον Οκτώβριο του 2018 τοποθετήθηκε ομόφωνα στη θέση της Προέδρου του ΣτΕ. Με την εκλογή της θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με καταγωγή μάλιστα από την Θράκη!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος