Κομοτηνή: 10-5-2019 Ειδήσεις

Κόμματα κινήματα
Δήλωση του συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης
Κομοτηνή: 10-5-2019 Ειδήσεις«Είναι προφανές και μετά την συζήτηση στη Βουλή ποιος έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την χώρα. Η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης εξαντλούν τον αντιπολιτευτικό τους λόγο στο επίπεδο γνωστών εντύπων του κίτρινου τύπου. Από την άλλη ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα σαφές πλάνο για την πορεία της χώρας.» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σταμάτης Σακελλίων , Συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης με αφορμή την συζήτηση στην Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Κομοτηνή: 10-5-2019 ΕιδήσειςΣτην ίδια ανακοίνωση σημειώνει ότι: « Η έκδηλη αμηχανία της ενωμένης αντιπολίτευσης απέναντι στο πακέτο θετικών μέτρων που παρουσίασε ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο, την οδηγεί σε έναν κατήφορο χυδαιότητας και κιτρινισμού. Ασφαλώς μπορεί βάσιμα να υποθέσει ο καθένας πως ποτέ από την μεταπολίτευση και ύστερα δεν είχαμε ένα τέτοιο επίπεδο αντιπολίτευσης. Ψέματα, χυδαίος λόγος fake news, πρωτοσέλιδα του μαρινάκειου συγκροτήματος και των λοιπών συγκεκριμένων εκδοτών και ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών αποτελούν τον κύριο κορμό του αντιπολιτευτικού αφηγήματος της Ν.Δ. Ένας ακροδεξιός λόγος που κρύβει πανικό. Αλλά ας είμαστε σαφείς.» και η ανακοίνωση καταλήγει «Αν η Νέα Δημοκρατία ψηφίσει το πακέτο των θετικών μέτρων, τότε πρέπει να αποσύρει την στήριξη της από τον ακροδεξιό Βαυαρό υποψήφιο του Ε.Λ.Κ. ο οποίος χαρακτήρισε το πακέτο αυτό “ανεύθυνη πολιτική”. Αν το ψηφίσει τότε αυτό το πακέτο δεν είναι “προεκλογική παροχή”, δεν είναι “μποναμάς και χαρτζιλίκι”. Αν το ψηφίσει τότε πως λέει ότι δεν δεσμεύεται από αυτό; Η μήπως δεν θα το ψηφίσει; Ο λαός που μάτωσε στα χρόνια της κρίσης και της χρεοκοπίας καταλαβαίνει. Όσο για τον κύριο Μήτσοτάκη; Απολείπεν ο Θεός Αντώνιον.»
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ηλεκτρονική πλατφόρμα infoyouth.gr με την ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή
Κομοτηνή: 10-5-2019 ΕιδήσειςΕκδήλωση-Συζήτηση της Ελένης Λαφτσή,υπ.Δημάρχου Κομοτηνής και της παράταξης “ΠΟΛΗ-τικης ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ”,για ζητήματα που αφορούν τη νεολαία-ηλεκτρονική πλατφόρμα infoyouth.gr θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαΐου στο Friends café στις 17.00. «Ο πολιτικός λόγος που αρθρώνουμε,ιδιαίτερα κατά την προεκλογική περίοδο, στα αυτιά σας,στα αυτιά των νέων ανθρώπων,μπορεί να ηχεί ως ξύλινος,κάποιες φορές ακόμη και αποκρουστικός,το λιγότερο θα μπορούσαμε να πούμε,αδιάφορος.» αναφέρει η κα Λαφτσή και σημειώνει «Μακριά πολλές φορές από τα ουσιαστικά προβλήματά σας,τα προσωπικά και επαγγελματικά αδιέξοδα,θα κληθείτε να αποφασίσετε για το μέλλον της τοπικής κοινωνίας, για το μέλλον σας,χωρίς να έχετε ρωτηθεί,χωρίς να έχετε συμμετάσχει στο σχεδιασμό του. Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε αυτή την παγιωμένη πλέον αντίληψη του να αποφασίζουμε για εσάς χωρίς εσάς!» και η πρόσκληση της εκδήλωσης καταλήγει με την σημείωση «σας θέλουμε δίπλα μας,ενεργούς και αποφασισμένους να αναλάβετε κάποια στιγμή τα ηνία αυτού του Δήμου και να τα αλλάξετε όλα! Γι αυτό σας καλούμε στην εκδήλωση για ζητήματα που σας αφορούν (εκπαίδευση,επαγγελματικός προσανατολισμός,τεχνολογία,περιβάλλον,πολιτισμός,ανθρώπινα δικαιώματα),ζητήματα για τα οποία μπορεί να σας δοθεί ολοκληρωμένη πληροφόρηση και σχεδιασμός μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα infoyouth.gr.»

Ο σχεδιασμός της «Κοινωνίας Πολιτών»
Κομοτηνή: 10-5-2019 ΕιδήσειςΤις θέσεις και τον σχεδιασμό της παράταξης «Κοινωνία Πολιτών» παρουσίασε ο επικεφαλής Γιάννης Γκαράνης για την αναπτυξιακή πολιτική και για την τοπική οικονομική ανάπτυξη. «Η «Κοινωνία Πολιτών» συνεχίζει την πορεία της και απευθύνει κάλεσμα στον λαό του Δήμου Κομοτηνής να συμπορευτεί “για μια ακόμη αυτοδιοικητική περίοδο μαζί της, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η σταθερή πορεία ανάπτυξης του Δήμου μας. Μια πορεία που βασίζεται σε μεθοδική δουλειά, ρεαλιστικούς, αλλά, ταυτόχρονα, ουσιαστικά αναπτυξιακούς στόχους με επίκεντρο τον πολίτη.» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κος Γκαράνης και αναφέρεται στην δημιουργία του Βιολογικού καθαρισμού του Φαναρίου, στα έργα ανάπλασης του ιστορικού κι εμπορικού κέντρου της πόλης, στην αξιοποίηση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας των εμβληματικών κτιρίων της πόλης, όπως η Τσανάκλειος και το Αρχοντικό Ταμαρέση , αλλά και στη λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η οποία θα μεταφερθεί στο ανακαινισμένο κτίριο της Τσανακλείου.

Παρουσίαση συνδυασμού στην Ξυλαγανή
Κομοτηνή: 10-5-2019 ΕιδήσειςΤην παρουσίαση του συνδυασμού στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, που αποτελείται από 127 υποψηφίους, έκανε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ξυλαγανής, ο επικεφαλής της παράταξης « Επανεκκίνηση στο δήμο Μαρώνειας- Σαπών», κ. Ντίνος Χαριτόπουλος. Ο Ντίνος Χαριτόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στις βασικές αρχές της παραταξής του που είναι μεταξύ άλλων: – ισονομία, ισοπολιτεία, διαφάνεια και την αξιοκρατία. Πολύπλευρη, ισομερή και αειφόρο ανάπτυξη. Κατά της εξόρυξης χρυσού και με προστασία του περιβάλλοντος.
Περιβάλλον
Μεταλλουργία χρυσού στην περιοχή μας
Κομοτηνή: 10-5-2019 ΕιδήσειςΕκδήλωση με θέμα την «Μεταλλουργία χρυσού στην περιοχή μας» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου στις 11.00. Η εκδήλωση αποτελεί μια συνδιοργάνωση με τον Αλιευτικό Σύλλογο Μαρώνειας και τον Ελαιοκομικό Συνεταιρισμό Μαρώνειας και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του παλιού κοινοτικού μεγάρου Μαρώνειας. Ο ομιλητής κ. Δάνος Σεργκελίδης θα αναπτύξει το θέμα: «Χρυσωρυχεία: Ανάπτυξη ή καταστροφή;»

Περιφέρεια
Παρουσιάσεις υποψηφίων και εγκαίνια
Κομοτηνή: 10-5-2019 ΕιδήσειςΟ επικεφαλής της “Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης”  κ. Χρήστος Μέτιος θα παρουσιάσει τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους ανά Περιφερειακή Ενότητα την Κυριακή 12 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στο REX.

Εγκαίνια εκλογικού Κέντρου

Κομοτηνή: 10-5-2019 ΕιδήσειςΟ συνδυασμός της “Περιφερειακής Σύνθεσης” με επικεφαλής τον κο Χριστόδουλο Τοψίδη θα εγκαινιάσει το εκλογικό κέντρο την Κυριακή 12 Μαΐου στις επτά και μισή το απόγευμα στην οδό Ορφέως 1.

Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι
Κομοτηνή: 10-5-2019 ΕιδήσειςΟ υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Κωστής Σιμιτσής, παρουσίασε χθες στην Κομοτηνή τους υποψηφίους της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης καθώς και τις θέσεις του συνδυασμού για τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή. «Είναι ένας συνδυασμός που μπορεί να τα καταφέρει. Έχουμε αξιόλογα στελέχη. Είμαι πρώτος μεταξύ ίσων.» ανέφερε ο κος Σιμιτσής σημειώνοντας «Θα παλέψουμε να σηκώσουμε την περιφέρεια ψηλά με υποψηφίους από κάθε κλάδο.»
Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής
Κομοτηνή: 10-5-2019 ΕιδήσειςΟ Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλειος Πέππας, θα επισκεφτεί σήμερα στις δέκα το πρωί το Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής και θα έχει συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης.
Υγεία
Πιστοποιημένο σεμινάριο πρώτων βοηθειών βασικής υποστήριξης ζωής
Κομοτηνή: 10-5-2019 ΕιδήσειςΑκόμα 42 κάτοικοι της περιοχής πιστοποιήθηκαν στις πρώτες βοήθειες στην βασική υποστήριξη ζωής (BLS) σε ενήλικες παιδιά και βρέφη που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 3ου Γυμνασίου της πόλης μας, από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης και την εκπαιδευτική ομάδα του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Καβάλας, υπό την αιγίδα του Πανευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC). Τα πιστοποιημένα σεμινάρια των Πρώτων Βοηθειών θα συνεχιστούν, με το επόμενο να πραγματοποιείται στις 12 Ιουνίου πάντα με σοβαρότητα και σε συνεργασία με πιστοποιημένους φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό ώστε περισσότεροι συμπολίτες μας να γίνουν συμμέτοχοι και ικανοί να προσφέρουν τη βοήθειά τους, όποτε και εάν αυτή χρειαστεί. Πληροφορίες και συμμετοχές στο 6974849749 ή στο mail: rodopi@hrt.org.gr

Παιδεία
Τελετή αναγόρευσης
Κομοτηνή: 10-5-2019 ΕιδήσειςΗ Τελετή αναγόρευσης του Ομότιμου Καθηγητή του ΕΚΠΑ Μηνά Αλ. Αλεξιάδη σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών και Ημερίδα για τον σύγχρονο ελληνικό λαϊκό πολιτισμό θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου στο Κεντρικό Αμφιθέατρο Πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής στις 19.00. Η ημερίδα θα προηγηθεί στον ίδιο χώρο στις 16.30.

Υποβολή αιτήσεων για εγγραφή στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης
Κομοτηνή: 10-5-2019 ΕιδήσειςΆρχισε η υποβολή αιτήσεων για την εγγραφή μαθητών στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου , η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου . Για το σχολικό έτος 2019-2020, οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής προκειμένου να εγγραφούν στην Α΄ Γυμνασίου, είναι απαραίτητο να υποβάλουν αίτηση στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης.
Ελληνική Μαθητική Εταιρεία
Κομοτηνή: 10-5-2019 ΕιδήσειςΗ τελετή βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών των διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαΐου στις 17:30 στο Ίδρυμα Παπανικολάου.

Οικονομία – Εμπόριο
Επιμορφωτικά σεμινάρια
Κομοτηνή: 10-5-2019 ΕιδήσειςΟ Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής θα υλοποιήσει επιμορφωτικά σεμινάρια, στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης του ΟΑΕΔ ΛΑΕΚ 1-49, Διάρκεια: 40 ώρες (4 ώρες ημερησίως, εκτός ωραρίου εργασίας). Καταρτιζόμενοι θα είναι οι Εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που απασχολούν 1-49 άτομα. Άνεργοι με τουλάχιστον 50 ένσημα κατά το έτος 2017 και έως 175 ένσημα στον ίδιο εργοδότη Επιδότηση καταρτιζομένων: 5 Ευρώ / ώρα * 40 ώρες = 200 € Αντικείμενα Κατάρτισης: Υγιεινή και Ασφάλεια στο χώρο εργασίας. Οργάνωση και Διοίκηση σύγχρονης επιχείρησης. Σύγχρονες τεχνικές πωλήσεων και επικοινωνίας- marketing. ersonal Branding: Ενισχύστε την προσωπική και επαγγελματική σας εικόνα. Αξιοποίηση των social media για τη διαφήμιση της επιχείρησης. Συστήματα ποιότητας στη σύγχρονη επιχείρηση. Εφαρμογές Πληροφορικής στη Διοίκηση και λειτουργία της επιχείρησης. Άλλα θεματικά αντικείμενα. Πληροφορίες στα γραφεία του Ε.Σ. Κομοτηνής. Τηλέφωνο επικοινωνίας 25310 27188.

Πολιτισμός
Έκθεση ζωγραφικής
Κομοτηνή: 10-5-2019 ΕιδήσειςΟ Σύλλογος Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «Αθηνίων» σε συνεργασία με τη θεωρητικό τέχνης και επιμελήτρια Δόμνα Χανουμίδου θα παρουσιάσουν την ομαδική εικαστική έκθεση Θρακών Άσμα που θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη Κομοτηνής από τις 14 έως τις 25 Μαΐου 2019. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 14 Μαΐου στις 8.00 μμ.

Καντάδες στους δρόμους της Κομοτηνής
Κομοτηνή: 10-5-2019 ΕιδήσειςΤις ΚΑΝΤΑΔΕΣ ¨Πάμε σαν άλλοτε¨ θα αναβιώσει στην Κομοτηνή την Τετάρτη, 15 Μαΐου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής, σε συνεργασία με το Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής και τη στήριξη της ΔΚΕΠΠΑΚ. Η πομπή με τραγούδια από κανταδόρους θα ξεκινήσει από την αρχή του πεζόδρομου της Βενιζέλου, μπροστά από το κατάστημα ¨Κατσικάκη¨ και αφού διασχίσει όλη την Βενιζέλου, θα καταλήξει στην Λέσχη Κομοτηναίων, όπου μετά από ένα θεατρικό δρώμενο, οι καντάδες θα συνεχιστούν στον προαύλιο χώρο της Λέσχης.
Αθλητικά
Όλα έτοιμα για το 4ο VIA EGNATIA RUN –
Κομοτηνή: 10-5-2019 ΕιδήσειςΠερισσότεροι από 1.500 δρομείς αναμένεται να «πλημμυρίσουν» τη διαδρομή του 4ου Διεθνή Αγώνα Δρόμου VIA EGNATIA RUN, που διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, στην Αλεξανδρούπολη.

Καιρός

Κομοτηνή: 10-5-2019 Ειδήσεις
Eurokinissi

Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος