Κομοτηνή: 22-4-2019

Περιφέρεια

Το χωριό Δοκός του Νομού Ροδόπης επισκέφτηκε ο Κώστας Κατσιμίγας
Κομοτηνή: 22-4-2019Το χωριό Δοκός του Νομού Ροδόπης επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας. Ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία συνομίλησε με κατοίκους του χωριού και παρακάθισε σε γεύμα το οποίο παρέθεσαν. Μαζί του ήταν οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ροδόπης Νεσέ Αλή, Χακάν Μουμίν και Ταχήρ Ταχήρ.

Κομοτηνή: 22-4-2019Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Κατσιμίγας περιόδευσε σε γειτονιές της Κομοτηνής και συγκεκριμένα στις οδούς Ομήρου, Φιλιππουπόλεως και Μ.Αλεξάνδρου. Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους, νέους και μεγαλύτερους σε ηλικία, καθώς επίσης με επαγγελματίες, να ενημερωθεί για τα προβλήματά τους και να περιγράψει τις προτάσεις της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, οι οποίες στοχεύουν στην αντιστροφή του δυσμενούς οικονομικού κλίματος και των συνεπειών του για τους ανθρώπους της περιοχής. Στις επισκέψεις του αυτές ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ συνοδευόταν από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Ροδόπης Νεσέ Αλή, Μεχμέτ Εμίν, Χακάν Μουμίν και Ταχήρ Ταχήρ.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Συνάντηση Ελένης Λαφτσή,υπ.Δημάρχου Κομοτηνής με το Δ.Σ. εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ.

Κομοτηνή: 22-4-2019Πολλά τα προβλήματα που αναδείχθηκαν κατά τη συνάντησή της κας Ελένης Λαφτσή, υπ. Δημάρχου Κομοτηνής, επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» με το Δ.Σ. εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ. Προβλήματα  που αφορούν:
-Στη διαμάχη που εδώ και καιρό έχει ανακύψει μεταξύ της διοίκησης της επιχείρησης και των εργαζομένων για την μη καταβολή δεδουλευμένων,για τα οποία δικαιώθηκαν πρόσφατα και από το Εφετείο Θράκης. «Διαμάχη που τείνει να λάβει «προσωπικές διαστάσεις»,μετά την κατάθεση αιτήσεως αναιρέσεως από την διοίκηση ,ενώπιον του Αρείου Πάγου,παρά τις προηγούμενες δεσμεύσεις της.Απόφαση που υποσκάπτει την οποιαδήποτε πιθανότητα επαναφοράς κλίματος ομαλότητας στην επιχείρηση.»ανέφερε η κα Λαφτσή. Επίσης, επεσήμανε για μια ακόμη φορά το θέμα της απόλυσης του επί σειρά ετών εργολαβικού εργαζομένου στην επιχείρηση ,εξαιτίας της συμμετοχής του σε αντίπαλο δημοτικό συνδυασμό. «Πράξη», που όπως είπε, «προσβάλλει τα δημοκρατικά μας αισθήματα και υποβιβάζει το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου.»

Ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων για το «ΞΕ-ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ»

Κομοτηνή: 22-4-2019Στην ανακοίνωση δέκα νέων υποψηφίων προχώρησε ο επικεφαλής του ανεξάρτητου δημοτικού συνδυασμού: «Ξε-Κίνημα για την Πόλη» υποψήφιος δήμαρχος Κομοτη-νής, Τάσος Βαβατσικλής. Πρόκειται για τους:
1. ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ή ΤΙΝΑ, 2. ΞΗΡΟΤΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, 3. ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ ΞΑΝΘΟΣ, 4. ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΜΕΜΕΤ ΓΙΟΥΣΟΥΦ, 5. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Μαρμαροτεχνίτης, 6. ΚΑΛΟΥΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ, 7.ΚΡΟΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, 8. ΣΑΛΗ ΟΣΜΑΝ ΧΑΣΑΝ ΕΚΡΕΜ, 9. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, 10. ΜΠΑΡΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,

Οικονομία
Εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη του παραεμπορίου
Κομοτηνή: 22-4-2019Την εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη του παραεμπορίου, των παράνομων πλανόδιων πωλητών στους χώρους λαϊκών αγορών και της διακίνησης πάσης φύσεως παρανόμων κι ενδεχομένως επικίνδυνων για την δημόσια υγεία προϊόντων ζητούν: η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Σωματείων Νομού Ροδόπης, ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης με επιστολή τους προς τους: Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη ΑΜΘ, Δημάρχους Κομοτηνής και Μαρωνείας – Σαπών, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης καθώς και την Διεύθυνση Ανάπτυξης ΠΕ Ροδόπης. Αιτούνται εν όψη της εορταστικής περιόδου του Πάσχα την άμεση ανταπόκριση των αρχών, καθώς είναι παρατηρημένο πως κατά τις εορταστικές περιόδους αυξάνονται αυτού του είδους οι δραστηριότητες, όπως τονίζουν.

Κτηματολόγιο
Κομοτηνή: 22-4-2019Παρατείνεται μέχρι τις 7 Ιουνίου, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού, για τα ακίνητα που βρίσκονται  στη Ροδόπη. Οι πολίτες καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Περιφέρεια
1700 πολίτες συμμετείχαν μέχρι σήμερα στην Ακαδημία

Κομοτηνή: 22-4-2019Με την τελετή λήξης στις έξι πόλεις της Περιφέρειας όπου υλοποιείται η δράση (Ο-ρεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα) ολοκληρώθηκε ο τέταρτος κύκλος διαλέξεων της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ – Δομής Δια Βίου Μάθησης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Για τέταρτη συνεχή χρονιά οι συμμετέχοντες πολίτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαλέξεις για θέματα Υγείας, Αγωγής των Πολιτών, Αγροτικά, Περιβάλλοντος και Δασολογίας, Φιλολογικά, Οικονομίας, Τεχνολογίας, από καθηγητές των Σχολών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Τ.Ε.Ι.-Α.Μ.Θ.) οι οποίοι μοιράστηκαν εθελοντικά εξειδικευμένες γνώσεις, με τρόπο απλό και κατανοητό.

Κόμματα Κινήματα
Ερωτήσεις στη Βουλή από τον Ιλχάν Αχμέτ
Κομοτηνή: 22-4-2019Δύο ερωτήσεις κατατέθηκαν αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου από τον βουλευτή Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ. Η πρώτη αφορούσε την αποκατάσταση αδικιών για τους καπνοπαραγωγούς της Ροδόπης από καταβολή αποζημιώσεων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του καλοκαιριού του 2018 και η δεύτερη περιελάμβανε το σύνολο των αιτημάτων των κτηνοτρόφων της Θράκης.

Βιβλιοπαρουσίαση από τον Ε. Στυλιανίδη
Κομοτηνή: 22-4-2019Το βιβλίο του ανταποκριτή της Ελληνικής Τηλεόρασης στις Βρυξέλλες κ.Γιώργου Συριόπουλου, με τίτλο «Ευρωφελή και Ανθενωτικά. Το σπάνιο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Οι θεμελιωτές. Τα σχέδια. Οι ρωγμές» εκδόσεις Λιβάνη, παρουσίασε ο Επικ. Καθηγητής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρώην Υπουργός και υπ. Βουλευ-τής Ροδόπης Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης. Στην παρέμβαση του ο Θρακιώτης πολιτικός, ανέλυσε το σκεπτικό της κρίσης, εξηγώντας «πώς περάσαμε από την Ευρώπη των μεγάλων Οραματιστών, στην Ευρώπη των διαχειριστών. Από την ελπίδα της Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας στην σε μια τεχνοκρατική μεν, γραφειοκρατική δε ελίτ των Βρυξελλών, πλήρως αποξενωμένη από τα προβλήματα και τις αγωνίες των Λαών. Αυτό απομακρύνει τους πολίτες και τους στρέφει στα δεξιά ή τα αριστερά Άκρα κλονίζοντας το Ευρωπαϊκό Όραμα…» και πρότεινε « Χρειάζεται μια νέα Ευρωπαϊκή Ηγεσία που θα πλησιάσει και θα εμπνεύσει τους Ευρωπαίους πολίτες. Γι’ αυτό οι επικείμενες ευρωεκλογές είναι κρίσιμες και καθοριστικές».

Περιβάλλον
Πέντε πινακίδες για τον Ασπροπάρη, τον πιο απειλούμενο γύπα της Ευρώπης, τοποθέτησε το WWF Ελλάς
Κομοτηνή: 22-4-2019Πέντε πινακίδες για τον Ασπροπάρη, τον πιο απειλούμενο γύπα της Ευρώπης, τοποθέτησε το WWF Ελλάς σε πέντε οικισμούς της Θράκης, το Σιδηρώ, το Σουφλί, την Πυλαία, τις Σάπες και τον Ίασμο με στόχο την ενημέρωση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών για τη σημασία σπάνιου αρπακτικού πτηνού για την κάθε περιοχή, τις απειλές που αντιμετωπίζει σήμερα και τους τρόπους με τους οποίους καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλλει στην προστασία του. Πιο συγκεκριμένα, οι πινακίδες πληροφορούν τους επισκέπτες για τη ζωή του Ασπροπάρη, του βενιαμίν των ευρωπαϊκών γυπών, ο οποίος κάθε χρόνο διανύει ένα μακρύ ταξίδι 5.000 χλμ, από την Αφρική, όπου διαχειμάζει, στα Βαλκάνια για αναπαραγωγή.

Πολιτισμός- Εκδηλώσεις
Η Πόλη στην Ξάνθη
Κομοτηνή: 22-4-2019Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πυροσβεστών Ν. Ξάνθης διοργανώνει τριήμερη-τρίπτυχη εκδήλωση με τίτλο ¨Η Πόλη στην Ξάνθη¨. Ο σύλλογος θα υποδεχτεί και θα φιλοξενήσει στην Ξάνθη, στις 3-4-5 Μαΐου 2019, την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολής και το Ζωγράφειο Γυμνάσιο-Λύκειο Κωνσταντινούπολης. «Μέσα από τις εκδηλώσεις θέλουμε να αναδείξουμε το σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο των ο-μογενειακών σχολείων το οποίο είναι αναγνωρισμένο σε παγκόσμιο επίπεδο και να πετύχουμε την πολιτιστική και εκπαιδευτική γεφυροποίηση της πόλης μας με τα σχο-λεία αυτά. Επίσης θέλουμε να αναδείξουμε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πόλη μας, το φιλόξενο χαρακτήρα της άλλα και τις αξίες που την διακατέχουν. Επι-διώξεις που κατέχουν πάντα περίοπτη θέση στις προθέσεις του συλλόγου μας.» ανα-φέρουν οι οικοδεσπότες.

Εθελοντισμός
Οι Κατασκηνωτές συγκεντρώνουν βοήθεια
Κομοτηνή: 22-4-2019Οι Κατασκηνωτές σε συνεργασία με τους Προσκόπους Ξάνθης (1ο και 2ο Σύστημα), τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών (Τοπική Διοίκηση Ξάνθης) και το Βοήθεια στο Σπίτι (Δήμος Ξάνθης) οργανώνουν για έκτη συνεχόμενη χρονιά την ανοιχτή δράση κοινωνικής αλληλεγγύης «Πασχαλινή Κατασκήνωση Αγάπης» για οικογένειες που αντιμετωπίζουν έντονες οικονομικές δυσκολίες και δε μπορούν να παρέχουν τα χρειώδη, καθώς και για ανθρώπους που απέμειναν μόνοι τους και επιβεβαιωμένα χρειάζονται μια χείρα βοηθείας και υποστήριξης. Πιο συγκεκριμένα : 1. Συγκεντρώνουν είδη βασικής ανάγκης και τρόφιμα μακράς διάρκειας (λάδι, δημητριακά, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδες, μπισκότα, χυμούς, κ.α.). 2. Βάφουν αυγά και ψήνουν τσουρέκια. 3. Φτιάχνουν λαμπάδες και δημιουργούν δέματα αγάπης αντίστοιχα με αυτά ενός πνευματικού γονέα. Τα δέματα αγάπης θα διανεμηθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα με τη συμμετοχή εθελοντών και τη συμβολή ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ο «Αθηνίων» εκθέτει στην Ξάνθη
Κομοτηνή: 22-4-2019Παρατείνεται έως και την Παρασκευή 3 Μαΐου η έκθεση δημιουργιών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «Αθηνίων» που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην Καπναποθήκη Π.

«Ηλιαχτίδα σαν ελπίδα»
Ο νέος δίσκος του Χρήστου Χατζόπουλου «Ηλιαχτίδα σαν ελπίδα» θα παρουσιαστεί την Τρίτη 30 Απριλίου στις οκτώ το βράδυ στον Α’ όροφο της Λέσχης Κομοτηναίων.

Αστυνομία
Συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Κομοτηνή: 22-4-2019Συνελήφθη την 20-4-2019 το βράδυ, στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 37χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Σύλληψη 23χρονου ημεδαπού για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας
Κομοτηνή: 22-4-2019Συνελήφθη την 20-4-2019 το βράδυ, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 23χρονος ημεδαπός, διότι διέρρηξε κατάστημα στην πόλη της Ξάνθης, προκαλώντας φθορές σε αυτό, χωρίς όμως να αφαιρέσει οτιδήποτε από το εσωτερικό του.

Αθλητικά

ΑΣ Κομοτηνή – Ευκαρπία 81-87.
Κομοτηνή: 22-4-2019Χωρίς τον τραυματία Ιορδανογλου αλλά και χωρίς την παρουσία του αναμενόμενου κόσμου, ηττήθηκε η ομάδα του ΓΑΣ Κομοτηνής από την πρωταθλήτρια Ευκαρπία με 81-87. Μετά το τέλος του αγώνα, οι παίκτες ευχαρίστησαν τους λιγοστούς πιστούς φιλάθλους αλλά απογοητεύτηκαν από την απουσία των πολλών.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ΔΑΚ Κομοτηνής
Κομοτηνή: 22-4-2019Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ΔΑΚ Κομοτηνής, σήμερα στις 16:00, καθώς θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας με διάφορες εκπλήξεις, κατά τον οποίο θα αγωνιστούν από τη μία η ομάδα φίλων του Ηρόδικου, με πολλούς γνωστούς ποδοσφαιριστές όπως ο αρχηγός της Ελλάδας στο Euro 2004 Θ. Ζαγοράκης, κι από την άλλη η ομάδα Ελλήνων ηθοποιών και φίλων, με πολλούς γνωστούς ηθοποιούς.

Νίκη για την Ξάνθη

Κομοτηνή: 22-4-2019
C

Εξασφάλισε την παραμονή της στη Super League η Ξάνθη κερδίζοντας 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης στα Πηγάδια για την 29η Αγωνιστική..

Καιρός:
Κομοτηνή: 22-4-2019Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Πρόσκαιρες βροχές
στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Άνεμοι: Στα δυτικά Nοτιο-ανατολικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά έως 9 μποφόρ. Στα ανατολικά Aνατολικοί Nοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Σε άνοδο στα νότια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος