Κομοτηνή: 23-4-2019 Ειδήσεις

Επιχορήγηση των Δήμων της χώρας με 150 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ»
Κομοτηνή: 23-4-2019  ΕιδήσειςΕπιχορήγηση ύψους 150 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων κι επενδυτικών δραστηριοτήτων των Δήμων της χώρας, που εντάσσονται στους αναπτυξιακούς άξονες προτεραιοτήτων του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», εγκρίθηκε με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Για την κατανομή του ποσού λαμβάνονται για πρώτη φορά υπόψη δημογραφικά, γεωμορφολογικά και οικονομικά χαρακτηριστικά, όπως η έκταση, ο πληθυσμός και η μεταβολή πληθυσμού, η ανεργία, το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν σε επίπεδο δήμου και περιφέρειας, ο αριθμός οικισμών, η νησιωτικότητα και η ορεινότητα, καθώς και οι περιφερειακές ανισότητες.
Επιλέξιμες είναι οι κάθε είδους δράσεις που εξυπηρετούν τους αναπτυξιακούς άξονες του Προγράμματος και ειδικότερα στους δήμους της Ροδόπης δίνονται:

ΑΡΡΙΑΝΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ 398.600,00
ΙΑΣΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ 287.700,00
ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ 936.800,00
ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ 342.300,00

Και στους δήμους της Ξάνθης:

ΑΒΔΗΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 316.300,00
ΜΥΚΗΣ ΞΑΝΘΗΣ 443.200,00
ΞΑΝΘΗΣ ΞΑΝΘΗΣ 979.200,00
ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ 218.600,00

Δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές στο ΚΙΝΑΛ
Κομοτηνή: 23-4-2019  ΕιδήσειςΜε δύο υποψηφίους στο ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής που ανακοινώθηκε επίσημα χθες από την πρόεδρο του Κινήματος κα Φώφη Γεννηματά εκπροσωείται ο Νομός Ροδόπης. Από τον Παύλο Δαμιανίδη, το γνωστό αυτοδιοικητικό στέλεχος, τεχνοκράτη της διαχειριστικής αρχής της ΠΑΜ-Θ και πρώτο αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κατά την περίοδο 2011-2014, με μακρά θητεία και συμβολή στην διαμόρφωση του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Και την υποψήφια Σαδουλά Σεβτζάν, απόφοιτη του τμήματος πολιτικών επιστημών του Δ.Π.Θ. που υπήρξε η πρώτη γυναίκα προερχόμενη από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης η οποία θήτευσε ως οπλίτης μακράς θητείας στον ελληνικό στρατό.

Επισκέψεις υποψήφιων Ευρωβουλευτών στη Ροδόπη

Κομοτηνή: 23-4-2019  Ειδήσεις0 υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κομοτηνή, σήμερα στις 11.00 π.μ. θα επισκεφτεί το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας & Κομοτηνής (Ιμαρέτ) και στη 13.00 θα έχει συνάντηση με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης στα γραφεία του Συλλόγου στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής. Ομιλία θα πραγματοποιήσει στην Κομοτηνή ο Δήμαρχος Σάμου, πρώην Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, σήμερα στις 18.00, στη Λέσχη Κομοτηναίων.

Περιοδεία στην Ξάνθη ο Βασίλης Μιχαλολιάκος

Κομοτηνή: 23-4-2019  Ειδήσεις
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Περιοδεία στην Ξάνθη πραγματοποιεί σήμερα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ κος Βασίλης Μιχαλολιάκος . Στις 18.00 θα έχει συνάντηση με Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαρ. Δημαρχόπουλο , στις 18.30 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης . Και στις 19.30 θα έχει συνάντηση με μέλη και φίλους για ανταλλαγή απόψεων.

Περιφέρεια

Το Νοσοκομείο Ξάνθης και τον Οίκο Ευγηρίας «Ο Μέγας Βασίλειος» επισκέφτηκε ο Κώστας Κατσιμίγας
Κομοτηνή: 23-4-2019  ΕιδήσειςΤο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και τον Οίκο Ευγηρίας «Ο Μέγας Βασίλειος» επισκέφτηκε χθες ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Ξάνθης Γιώργο Καρακασίδη, Ριτβάν Κουράκ, Αλέβ Μποζατζή και Κώστα Πα-μπουκίδη. Κατά την επίσκεψή τους στο Νοσοκομείο, ο επικεφαλής και τα μέλη του συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος από τον Διοικητή του, Αχιλλέα Γερόπουλο, ενώ συζήτησαν για τις δυνατότητες βελτίωσης των υποδομών του και των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής. Στις εγκαταστάσεις του Οίκου Ευγηρίας «Ο Μέγας Βασίλειος», τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜΘ και τα μέλη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας υποδέχτηκαν ο Γιάννης Χρηστίδης, Διευθυντής του Ιδρύματος, και ο Σταμάτης Σταματιάδης, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων. Στη δομή φιλοξενούνται 74 ηλικιωμένοι, στους οποίους παρέχεται φροντίδα από 32 εργα-ζόμενους, ενώ την τρέχουσα περίοδο βρίσκονται σε αναμονή 38 αιτήσεις εισαγωγής.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων για την Κοινωνία Πολιτών

Κομοτηνή: 23-4-2019  ΕιδήσειςΟκτώ ακόμη υποψήφιους και υποψήφιες με την Κοινωνία Πολιτών, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης.

Πρόκειται για τους/τις:

Βερτίκοβα Λιουντμήλα.
Ισμαήλ Λεβέντ.
Στογιαννίδου Κλεοπάτρα.
Καραγεωργίου-Μαλούση Αρχοντούλα.
Παπαδόπουλος Αναστάσιος (Τάσος).
Πετούση Ελένη.
Μουσταφά Σεμήχ.
Χρυσίδου Όλγα.

Επίσκεψη στο ΚΑΠΗ Κομοτηνής
Κομοτηνή: 23-4-2019  ΕιδήσειςΕπίσκεψη στο ΚΑΠΗ Κομοτηνής, πραγματοποίησε η υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής κα Ελένη Λαφτσή. «Μάθαμε πολλά από αυτή τη συνάντηση.Κυρίως όμως μάθαμε ότι στη ζωή σημασία έχει να αγωνίζεσαι και να μην τα παρατάς στις δυσκολίες.Τους αξίζει να κάνουμε το καλύτερο γι αυτούς και δεσμευόμαστε ότι θα είναι στις προτεραιότητές μας!» δήλωσε η κα Λαφτσή.

«Ακόμα μία ευκαιρία χάθηκε για το Δήμο Κομοτηνής» υποστηρίζει ο Α.Γραβάνης

Κομοτηνή: 23-4-2019  ΕιδήσειςΔεν εγκρίθηκε τελικά η πρόταση του Δήμου Κομοτηνής για το πρόγραμμα «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου», που είχε ως στόχο την αναμόρφωση του ιστορικού κέντρου της πόλης, αλλά και τη χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό στις βιτρίνες των καταστημάτων της συγκεκριμένης περιοχής.

«Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι έμποροι, με την υποστήριξη του Συλλόγου τους, συμμετείχαν μαζικά στο πρόγραμμα, συλλέγοντας τα δικαιολογητικά που η διαδικασία απαιτούσε. Και πίστεψαν πως ήταν έτοιμοι να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα, που θα αναβάθμιζε ως ένα σημείο, τις επιχειρήσεις τους. Τώρα βλέπουν ότι αυτή η ευκαιρία έχει χαθεί, επειδή ο δήμος δεν κατέθεσε ολοκληρωμένο φάκελο!» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής κος Αντώνης Γραβάνης και σημειώνει «Μάλιστα, η διοίκηση είχε προφανώς προβλέψει την αδυναμία της να ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα -αν και αποτελούσε προτεραιότητά της- και… προανήγγειλε ένα plan b, ώστε τουλάχιστον να μη χαθεί η αναγκαία ανάπλαση του ιστορικού κέντρου…»

Απάντηση της δημοτικής αρχής Κομοτηνής για τα ανοιχτά κέντρα εμπορίου
Κομοτηνή: 23-4-2019  Ειδήσεις«Η συνολική πρόταση του Δήμου για τις δημόσιες παρεμβάσεις στην περιοχή του Εμπορικού Κέντρου έχει ήδη υποβληθεί στην αναθεώρηση της ΟΧΕ Τουρισμού – Πολιτισμού και θα ενταχθεί όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση της περιοχής του Βυζαντινού Τείχους.» αναφέρει σε ανακοίνωση απάντηση ο δήμαρχος Κομοτηνής και σημειώνει ότι η πρόταση είχε ως συν- δικαιούχο τον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής. «Παρά την τεράστια προσπάθεια της προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, με τη συνδρομή και του Δήμου, δεν συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερόμενων επαγγελματιών (67% αντί του ορίου 70%). Ήταν η μοναδική έλλειψη της πρότασης, (σε σύνολο 60 συνοδευτικών εγγράφων, τα υπόλοιπα ήταν πλήρη) και προφανώς κανείς εκτός από τον κ. Γραβάνη δεν μπορεί να κατηγορήσει Δήμο και Εμπορικό Σύλλογο γιατί δεν υποχρέωσαν περισσότερους επαγγελματίες να προσυπογράψουν. Φτάνει ακόμα στο έσχατο σημείο πολιτικής μικροψυχίας, να μας μέμφεται γιατί ενεργοποιήσαμε εναλλακτικό σχέδιο και έτσι εξασφαλίσαμε το έργο.»

Επίσκεψη της Ελένης Λαφτσή,υπ.Δημάρχου,στη δημοτική αγορά,με υποψηφίους της ΠΟΛΗ-τικης ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Κομοτηνή: 23-4-2019  ΕιδήσειςΕπίσκεψη στη δημοτική αγορά πραγματοποίησε η κα Ελένη Λαφτσή, υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηνής κα Ελένη Λαφτσή, με υποψηφίους της ΠΟΛΗ-τικης ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. «Εκφράσαμε τη δέσμευσή μας για την αναμόρφωση του χώρου που στεγάζεται η δημοτική αγορά,ώστε να γίνει πιο σύγχρονος,λειτουργικός και κατά επέκταση και πιο ελκυστικός για τους συνδημότες μας,αλλά και τους ίδιους τους επαγγελματίες.» ανέφερε η κα Λαφτσή.

Κωστής Σιμιτσής: οι 4 βασικοί πυλώνες του προγράμματός του για την Περιφέρεια ΑΜΘ

Κομοτηνή: 23-4-2019  ΕιδήσειςΣε 4 κομβικές ενότητες του προγράμματός του για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος περιφερειάρχης με το συνδυασμό «Περιφέρεια σε Δράση» Κωστής Σιμιτσής, στη διάρκεια συνέντευξής του στον δη-μοσιογράφο Νίκο Χαζαρίδη και τον ραδιοφωνικό σταθμό της Καβάλας AlphaRadio88,6. Όπως είπε, πρόκειται για 4 πυλώνες πάνω στους οποίους πρέπει να κατασκευαστεί το «οικοδόμημα» της Περιφέρειας ενόψει του νέου ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα: 1. Αγροτική Παραγωγή: παρεμβάσεις της Περιφέρειας στον τομέα των υποδομών που θα αποκαταστήσουν προβλήματα των αγροτών και θα εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις για την αύξηση του εισοδήματός τους
2. Τουρισμός: στήριξη της Περιφέρειας στην τουριστική ανάπτυξη όχι μόνο των παραλιακών αλλά και των ορεινών περιοχών, στις οποίες υπάρχουν αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα αλλά και η δυνατότητα συνδυασμού με τον αγροτουρισμό και τη γεωθερμία . 3. Φυσικό αέριο: η Περιφέρεια οφείλει να πιέσει τη ΔΕΠΑ και να διαπραγματευτεί την διασύνδεση όχι μόνο των αστικών αλλά και των μη αστικών περιοχών, ιδιαίτερα από τα σημεία όπου θα διέλθουν οι κεντρικοί αγωγοί. 4. Έξυπνα Χωριά – Έξυπνες Πόλεις: πρόκειται για ευρωπαϊκά προγράμματα που δυστυχώς δεν έχουν αξιοποιηθεί στη δική μας Περιφέρεια και τα οποία βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στις πόλεις και την ύπαιθρο ενώ μπορούν να βγάλουν περιοχές από την γεωγραφική ή κοινωνική απομόνωση, με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Πρωτογενής Τομέας
Επιπλέον χρηματοδότηση 80 εκατ. ευρώ για τη Βιολογική Γεωργία
Κομοτηνή: 23-4-2019  ΕιδήσειςΜετά από το τεράστιο ενδιαφέρον που υπήρξε για το Μέτρο 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποφάσισε να προχωρήσει σε υπερδέσμευση χρηματοδότησης, όπως είχε προαναγγείλει. Συγκεκριμένα, πέραν του προϋπολογισμού των 120 εκατ. ευρώ, το ΥπΑΑΤ εξασφάλισε και πρόκειται να δεσμεύσει άλλα 80 εκατ. ευρώ, τα οποία θα κατανεμηθούν στις περιφέρειες όπου διαπιστώνεται το μικρότερο ποσοστό κάλυψης των αιτούντων από τον αρχικό προϋπολογισμό.

Παιδεία
Διαμαρτυρία για την ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής
Κομοτηνή: 23-4-2019  ΕιδήσειςΤην εναντίωση της στην ίδρυση νέας (τέταρτης) Νομικής Σχολής στην Πάτρα, εκ-φράζει με ανακοίνωσή της η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης. «Η δημιουργία τμήματος σε μικρή απόσταση από την Αθήνα είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει μεγάλο μέρος των φοιτητών μακριά από τα νομικά τμήματα της περιοχής μας, γεγονός που θα οδηγήσει σε μαρασμό την τοπική επιχειρηματική κοινότητα που ήδη υποφέρει από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δημιουργούν το παραεμπόριο και η γειτνίαση με την Βουλγαρία και την Τουρκία.» τονίζεται στην  ανακοίνωση –ψήφισμα της Ομοσπονδίας. Παράλληλα, ζητείται η άμεση απόσυρση της διάταξης ή την καταψήφισή της που προβλέπει την ίδρυση της 4ης νομικής σχολής στην Πάτρα.

Έθιμα
Οι αυγομαχίες στο Θρυλόριο
Κομοτηνή: 23-4-2019  ΕιδήσειςΟ Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» διορ-γανώνει για άλλη μια χρονιά στις καθιερωμένες «Αυγομαχίες». Θα πραγματοποιηθούν τη πρώτη μέρα του Πάσχα, Κυριακή 28 Απριλίου στις 6.00 μ.μ., στην αίθουσα της πρώην Κοινότητας Θρυλορίου.

Εθελοντισμός
Κομοτηνή: 23-4-2019  ΕιδήσειςΔέματα σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας θα μοιράσει η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής σήμερα Μεγάλη Τρίτη στις 9.45 στην αίθουσα δεξιώσεων του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας.

Αστυνομία
Διάσωση σαράντα επτά (47) αλλοδαπών
Κομοτηνή: 23-4-2019  ΕιδήσειςΣτον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα επτά (47) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νότια Αλεξανδρούπολης, μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

Καιρός:

Κομοτηνή: 23-4-2019  Ειδήσεις
Eurokinissi

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές, στη Θράκη νωρίς το πρωί και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν, στη δυτική Ελλάδα νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ και στην ανατολική χώρα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος