Κομοτηνή: 23-5-2019 Ειδήσεις

Ενέργεια
Κατασκευή του Διασυνδετήριου Αγωγού Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB),
Κομοτηνή: 23-5-2019 ΕιδήσειςΤην κατασκευή του Διασυνδετήριου Αγωγού Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB), εγκαινίασαν χθες στο Κίρκοβο της Βουλγαρίας, o Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ο Αντιπρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Γιακούμπ Εγιούμποφ, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας, Γιώργος Σταθάκης και η Υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Τεμενούικα Πέτκοβα. Πρόκειται για έναν αγωγό μήκους περίπου 180 χιλιόμετρων (εκ των οποίων 31 χλμ. στο ελληνικό έδαφος), αρχικής δυναμικότητας 3 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, που ενώνει την Κομοτηνή με τη Στάρα Ζαγόρα. Αν και είναι έργο μεσαίου βεληνεκούς έχει δυσανάλογα μεγάλες συνέπειες στο ενεργειακό αποτύπωμα της ευρύτερης περιοχής λόγω της στρατηγικής του θέσης.

Εκλογές 26 Μαΐου
«Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία»
Κομοτηνή: 23-5-2019 ΕιδήσειςΤις βασικές θέσεις του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» παρουσίασε στην κεντρική ομιλία που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κυττάρου ο επικεφαλής -υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Κώστας Κατσιμίγας. Ο κ. Κατσιμίγας παρουσίασε τις βασικές θέσεις του συνδυασμού του, ζητώντας την στήριξη του λαού προκειμένου να βρίσκεται η διαχείριση της Περιφέρειας σε έμπειρα χέρια. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης άσκησε δριμεία κριτική στην απερχόμενη διοίκηση και τον κ. Μέτιο σημειώνοντας πως η στασιμότητα σε όλους τους τομείς χαρακτήρισε το έργο του.

«Σύμπραξη Προοπτικής»
Κομοτηνή: 23-5-2019 ΕιδήσειςΤις θέσεις και τα σχέδια της παράταξής «Σύμπραξη Προοπτικής» παρουσίασε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής, Αντώνης Γραβάνης ζητώντας τη στήριξη όλων των Κομοτηναίων σε αυτή την προσπάθεια κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής κεντρικής προεκλογικής του ομιλίας στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής. «Ο δήμος Κομοτηνής χρειάζεται ένα ισχυρό αναπτυξιακό σοκ» τόνισε ο κος Γραβάνης υποσχόμενος η Κομοτηνή να γίνει τόπος προσέλκυσης επισκεπτών.

Ανακοίνωση για το έργο της ΔΕΥΑΚ στα χρόνια της «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»(2011-2019)
Κομοτηνή: 23-5-2019 Ειδήσεις«Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής από το 2011 και έπειτα, ακολουθώντας την πολιτική του Δήμου Κομοτηνής αυτά τα χρόνια, πέτυχε να επανέλθει σε τροχιά σταθερότητας και ανάπτυξης, αφήνοντας πίσω πολιτικές και τακτικές των προηγούμενων ετών.» τονίζεται σε ανακοίνωση της «Κοινωνίας Πολιτών». Παράλληλα, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση  ότι «με ρεαλιστικές πολιτικές, έγκαιρο και πετυχημένο σχεδιασμό και προσήλωση, η ΔΕΥΑ Κομοτηνής ενέταξε έργα πολλών εκατομμυρίων, όχι μόνο χωρίς να επιβαρύνει την επιχείρηση, άρα και τους συνδημότες μας, με νέα χρέη, αλλά αντίθετα προχωρώντας στην σταδιακή εξυγίανση των οικονομικών της επιχείρησης.»
Η παράταξη “Κοινωνία Πολιτών”
Κομοτηνή: 23-5-2019 ΕιδήσειςΟ υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης και η παράταξη “Κοινωνία Πολιτών” διοργανώνουν την Κεντρική προεκλογική τους ομιλία, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής, αύριο Παρασκευή 24 Μαΐου στις 8 το βράδυ.

Επανεκκίνηση ζητούν οι κάτοικοι των οικισμών του δήμου Μαρωνείας-Σαπών
Κομοτηνή: 23-5-2019 ΕιδήσειςΤους οικισμούς του Λοφαρίου, του Πρωτάτου, των Αμφίων, του Τσιφλικίου και του Εβρένου επισκέφτηκαν πρόσφατα ο Ντίνος Χαριτόπουλος και οι συνεργάτες του. H κεντρική ομιλία του συνδυασμού “Επανεκίνηση στο δήμο Μαρωνείας Σαπών” θα πραγματοποιηθεί  σήμερα στις 8:30 το βράδυ στις Σάπες, μπροστά στο εκλογικό κέντρο με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών, τον κ.  Ντίνο Χαριτόπουλο.
Ομιλία Απόστολου Ιωάννου
Κομοτηνή: 23-5-2019 ΕιδήσειςΟ υποψήφιος δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Απόστολος Ιωάννου πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης 21ης Μαΐου ανοικτή ομιλία στην Ξυλαγανή προς τους κατοίκους της περιοχής . Ανάμεσα στα άλλα, ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε στις χρόνιες δυσλειτουργίες του Δήμου και στις σοβαρές συνέπειες που προκαλούν στην καθημερινότητα των κατοίκων, χαρακτηρίζοντας με έμφαση ανεπίτρεπτη τη στασιμότητα μιας περιοχής που διαθέτει μεγάλη προίκα και πολλές ευκαιρίες να ξεφύγει από το τέλμα και να προκόψει, λόγω της ανικανότητας και της αδιαφορίας των παλιών πολιτικών σχηματισμών που έχουν διοικήσει το Δήμο.

Χωρίς χρέωση, οι διελεύσεις σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας
Κομοτηνή: 23-5-2019 ΕιδήσειςΕλεύθερη θα είναι η διέλευση, χωρίς καταβολή διοδίων, των πολιτών σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις τους στις επερχόμενες Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι ελεύθερες διελεύσεις από όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας θα ισχύσουν την Κυριακή 26 Μαϊου 00:00 ως τις 24:00, όπως επίσης και την Κυριακή 2 Ιουνίου 00:00 ως τις 24:00 μ.μ.
Όσον αφορά τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα μεταβούν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, θα είναι ελεύθερη η διέλευση τους από τους σταθμούς διοδίων από την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 6:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 27 Μαΐου στις 24:00 μ.μ., καθώς και από την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 6:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 στις 24:00 μ.μ..

Παιδεία
Σε 78.335 ανέρχεται ο αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020

Κομοτηνή: 23-5-2019 Ειδήσεις

Σε 78.335 ανέρχεται ο αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις των Τμημάτων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο αριθμός εισακτέων είναι αυξημένος κατά 3.643 σε σχέση με τον αριθμό εισακτέων του 2018 που ήταν 74.692.

Υγεία
Δωρεάν παροχή προληπτικών εξετάσεων στα παιδιά της Κομοτηνής στο πλαίσιο του έργου “INTERSYC II”

Κομοτηνή: 23-5-2019 ΕιδήσειςΣτο πλαίσιο ολοκλήρωσης της δράσης προληπτικής ιατρικής του έργου «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II”, όπου σε συνεργασία με τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία των Δήμων Κομοτηνής, Ιάσμου και Μαρωνείας- Σαπών εξετάστηκαν πάνω από 3.000 παιδιά,καλούνται γονείς με παιδιά, να επισκεφθούν το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Μουσικής, την Παρασκευή 24 και 31 Μαΐου 2019 και ώρες 10:00 π.μ. με 14:00 μ.μ., για δωρεάν εξέταση των παιδιών τους από οδοντίατρο,οφθαλμίατρο και ωτορινολαρυγγολόγο. Οι προληπτικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα αυτόνομα τμήματα του Πολυϊατρείου «Ιπποκράτης», ενώ τα παιδιά θα εξετάζονται μετά την υπογραφή του δελτίου συγκατάθεσης γονέα.
Πιστοποιημένο σεμινάριο πρώτων βοηθειών βασικής υποστήριξης ζωής
Κομοτηνή: 23-5-2019 ΕιδήσειςΗ Ελληνική Ομάδα Διάσωση Ροδόπης, σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ομάδα του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Καβάλας, διοργανώνει πιστοποιημένη εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών – Βασικής Υποστήριξης Ζωής υπό την αιγίδα του Πανευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC). Η εκπαίδευση θα περιλαμβάνει, Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), Αντιμετώπιση πνιγμονής, και θέση ανάνηψης τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν Πιστοποίηση παροχέα Πρώτων Βοηθειών, πανευρωπαϊκά αναγνωρισμένη. Το σεμινάριο είναι διάρκειας 5 ωρών και θα διεξαχθεί στην Κομοτηνή, την Τετάρτη 12/06/19 και ώρες 16:00-21:00. Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσης στο σεμινάριο, μπορείτε να απευθυνθείτε στο 6974849749 ή στο mail: rodopi@hrt.org.gr

Πρωτογενής Τομέας
«Η αδικία σε βάρος των βιοκαλλιεργητών ολοκληρώθηκε» υποστηρίζει ο Χ. Τρέλλης
Κομοτηνή: 23-5-2019 Ειδήσεις«Μετά από δύο προσκλήσεις για την Βιολογική Γεωργία στην περιφέρειά Αν.Μ.Θ. περισσότεροι από 1300 παλιοί βιοκαλλιεργητές δεν εντάσσονται ξανά» υποστηρίζει με ανακοίνωσή του ο Π/Σ Χρήστος Τρέλλης. « Η μη ένταξη εκτός από την στέρηση σημαντικών εισοδημάτων, οδηγεί και σε απαξίωση μηχανολογικού εξοπλισμού που είχαν οι βιοκαλλιεργητές για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καλλιεργειών τους» τονίζει ο κος Τρέλλης.
Πολιτισμός
Το ημερολόγιο της Άννας Φράνκ
Κομοτηνή: 23-5-2019 ΕιδήσειςΤο έργο της Θεατρικής Ομάδας της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης: “Το ημερολόγιο της Άννας Φράνκ” σε σκηνοθεσία του Χρίστου Γρόζου παρουσιάζεται σήμερα αύριο και το Σάββατο στις 9:00 μ.μ

Ο Χ. Θηβαίος στην Λέσχη Κομοτηναίων
Κομοτηνή: 23-5-2019 ΕιδήσειςΟ Χρήστος Θηβαίος επιστρέφει στην Λέσχη Κομοτηναίων την Παρασκευή 7 Ιουνίου Είσοδος 10 euro Τηλ. κρατήσεων 2531401408

Εκδήλωση με τους Φιλοτέχνες
Κομοτηνή: 23-5-2019 ΕιδήσειςΗ Στέγη Πολιτισμού, Παράδοσης Λαογραφίας Φιλοτέχνες θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 07 Ιουνίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής την μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Φιλοτεχνώντας την Ελλάδα 2019». Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά οι 180 χορευτές και χορεύτριες του τμήματος παραδοσιακών χορών θα ταξιδέψουν το κοινό της Κομοτηνής σε 10 περιοχές της Ελλάδας, παρουσιάζοντας τους χορούς με τις ανάλογες φορεσιές της κάθε περιοχής. Μαζί τους και η παραδοσιακή χορωδία του συλλόγου, θα δώσει τη δική της νότα στην εκδήλωση.

Καιρός
Κομοτηνή: 23-5-2019 ΕιδήσειςΣτα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές η μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος