Κομοτηνή: Αγώνας δρόμου «Το Μονοπάτι της Παναγιάς»

Εντείνονται οι προετοιμασίες για τον 2ο αγώνα δρόμου, που είναι γνωστός ως «Το Μονοπάτι της Παναγιάς», αγώνας ο οποίος θα διοργανωθεί με την στήριξη του Γραφείου Εσωτερικής κι Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής . Πρόκειται για μια διαδρομή 15 χιλιομέτρων, κεντρικό σύνθημα της οποία θα είναι η: «Αγάπη»!

Κομοτηνή:  Αγώνας δρόμου «Το Μονοπάτι της Παναγιάς»Μπροστάρηδες στην διοργάνωση τα μέλη της Εσωτερικής κι Εξωτερικής Ιεραποστολής που δραστηριοποιείται πέντε χρόνια στην περιοχή. «Στόχος», όπως εξήγησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής η κα Κατερίνα Αραμπατζόγλου είναι «η ανέγερση μιας εκκλησίας στην Αφρική με έσοδα από τους κατοίκους της περιοχής γι αυτό και η συμμετοχή στον αγώνα θα συνοδεύεται από ένα μικρό αντίτιμο». Σύμφωνα με την κα Αραμπατζόγλου “σαν Χριστιανοί πρέπει την πίστη μας να την βιώνουμε, πίστη σημαίνει ότι έχω εμπιστοσύνη, όχι την τυφλή εγκατάλειψη σαν μια αόρατη δύναμη, αλλά αυτή την καλλιέργεια μιας σχέσης προσωπικής με τον δημιουργό Θεό κι αυτό το γεγονός εξασφαλίζεται μόνο με τον σύνδεσμο της αγάπης”, όπως υποστηρίζει.

«Θα είναι ένας αγώνας αφιερωμένος στα 100 χρόνια από την γενοκτονία των Ποντίων»

«Η πίστη που παρακινεί και η αγάπη που ωθεί τα μέλη της Ιεραποστολής» παρατηρούμε για να σημειώσει η κα Αραμπατζόγλου πως τα μέλη μέρα τη μέρα αυξάνονται. «Πρέπει να μαζευτεί ένα ικανοποιητικό ποσό για να ξεκινήσει αυτό το έργο, χρειάζεται στήριξη» δηλώνει η κα Αραμπατζόγλου και ο Εμμανουήλ Γαλανάκης, που ανέλαβε το μεγαλύτερο βάρος της διοργάνωσης του αγώνα εξηγεί πως το ραντεβού θα δοθεί την Κυριακή 12 Μαΐου με την εκκίνηση να γίνεται στις 11:30 από τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. «Θα είναι ένας αγώνας αφιερωμένος στα 100 χρόνια από την γενοκτονία των Ποντίων» δηλώνει κι αποκαλύπτει πως στο χώρο της εκκίνησης θα παρευρίσκονται παιδιά ντυμένα με τις παραδοσιακές τους στολές, αλλά και χορωδία. Θα υπάρχουν επίσης τέσσερις σταθμοί τροφοδοσίας των αθλητών κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

«Είναι Μεγάλο το ενδιαφέρον, υπάρχουν αθλητές που θέλουν να έρθουν και από άλλες περιοχές» υποστηρίζει ο κος Γαλανάκης. Θα υπάρχουν οι εξής κατηγορίες: Ανηλίκων, 18-35, 35-50 και 50 plus, όπως και η συμμετοχή Ατόμων με Αναπηρία, χάρη και στη συμμετοχή του “Ηρόδικου”. «Η κινητοποίηση είναι πολύ μεγάλη κι ευχαριστούμε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο κος Γαλανάκης προτρέποντας τον κόσμο να συμμετάσχει. «Έρχου και οίδε» προτρέπει με την σειρά της και η κα Αραμπατζόγλου καλώντας όλους και όλες να έρθουν στην Ιεραποστολή και στις δράσεις της και να «γευτούν» την πίστη τους.
Φώτο: Κατερίνα Αραμπατζόγλου και Εμμανουήλ Γαλανάκης στο στούντιο της ΕΡΤ Κομοτηνής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος