Κομοτηνή: 30-5-2019 Ειδήσεις

Εργασία
Δουλειά σε 34.000 ανέργους
Κομοτηνή: 30-5-2019 ΕιδήσειςΜία σειρά προγραμμάτων του ΟΑΕΔ θα προκηρυχθούν μέσα στον Ιούνιο. Πρόκειται ουσιαστικά για νέα προγράμματα που απευθύνονται σε 34.000 ανέργους του ΟΑΕΔ. Ήδη προετοιμάζεται δεύτερος κύκλος κοινωφελούς εργασίας σε 276 Δήμους της Επικράτειας και Κέντρα Πρόνοιας για 30.000 ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ. Επίσης, μέσα στον Ιούνιο θα προκηρυχτούν δύο προγράμματα κατάρτισης σε εξειδικευμένες δεξιότητες ΤΠΕ για άνεργους αποφοίτους θετικών επιστημών ως 45 ετών. Το πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα στους αποφοίτους θετικών επιστημών να κατευθυνθούν στον κλάδο της πληροφορικής. Το πρόγραμμα αφορά περίπου 3.500 ωφελούμενους.

Πολιτική
Δήλωση του συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.
Κομοτηνή: 30-5-2019 ΕιδήσειςΣτις δηλώσεις του πρώην υπουργού της ΝΔ του κ. Βρούτση στο ΑΠΕ σύμφωνα με τις οποίες υποστήριξε  πως η ρύθμιση των 120 δόσεων προς ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες και δήμους, υπονομεύει την εθνική οικονομία αναφέρεται με γραπτή δήλωσή του ο κ. Σταμάτης Σακελλίων, Συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης. Όπως αναφέρει ο κος Σακελλίων πρόκειται για μια ρύθμιση που έφερε ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες με χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία εφορίες και δήμους και που την περίμενε όλη η αγορά. «Για την Ν.Δ. η ρύθμιση αυτή υπονομεύει την εθνική οικονομία» ανέφερε ο κος Σακκελίων και σημείωσε «Είναι προφανές ότι παρελπίδα η Ν.Δ. κυβερνήσει ασφαλώς θα καταργήσει την ευεργετική για τους πολίτες αλλά και για τα δημόσια ταμεία ρύθμιση. Επομένως οι πολίτες μπορούν να ξέρουν τι τους περιμένει σε αυτήν την απευκταία περίπτωση.» Και η δήλωση του συντονιστή της ΝΕ του ΣΙΡΙΖΑ Ροδόπης καταλήγει λέγοντας «Στο χέρι του λαού είναι στις επερχόμενες εκλογές να σταματήσει αυτόν τον ολετήρα που ξεδιάντροπα θέλει να μας γυρίσει στα μαύρα χρόνια της λιτότητας και σε νέα μνημόνια. Ιδού αποκαλύπτονται μόνοι τους.»

Υγεία
Δωρεάν παροχή προληπτικών εξετάσεων στα παιδιά της Κομοτηνής στο πλαίσιο του έργου “INTERSYC II”

Κομοτηνή: 30-5-2019 Ειδήσεις3.000 παιδιά εξετάστηκαν στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της δράσης προληπτικής ιατρικής του έργου «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II. Καλούνται γονείς με παιδιά, να επισκεφθούν το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Μουσικής, αύριο Παρασκευή 31 Μαΐου από τις 10:00 έως τις 14:00 μ.μ., για δωρεάν εξέταση των παιδιών τους από οδοντίατρο,οφθαλμίατρο και ωτορινολαρυγγολόγο. Οι προληπτικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα αυτόνομα τμήματα του Πολυϊατρείου «Ιπποκράτης», ενώ τα παιδιά θα εξετάζονται μετά την υπογραφή του δελτίου συγκατάθεσης γονέα.

Παιδεία 

Υποψήφιοι για τις Αστυνομικές Σχολές

Κομοτηνή: 30-5-2019 Ειδήσεις

Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Αστυνομικών Σχολών λήγει στις 5 Ιουνίου στις 15:00. Η Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΥΠΠΕΘ είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας http://www.hellenicpolice.gr/newsite.php?&lang=

Κοινωνία
Τελευταίο αντίο στον Ιωάννη Καλλιάνη
Κομοτηνή: 30-5-2019 ΕιδήσειςΤο τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα συγγενείς και φίλοι στον δικηγόρο, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, Ιωάννη Καλλιάνη, που απεβίωσε σε ηλικία μόλις 60 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα ψάλει σήμερα στις 15.30 το μεσημέρι στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννη Μαρώνειας. Επιθυμία της οικογένειας, αντί στεφάνων, η ενίσχυση της οργάνωσης:  “Κιβωτός του Κόσμου”.

Πολιτισμός
Ο Χρήστος Θηβαίος στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: 30-5-2019 ΕιδήσειςΤην Παρασκευή 7 Ιουνίου ο γνωστός τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος επιστρέφει στη Λέσχη Κομοτηναίων με την μουσική παράσταση «Βόλτα στα Εξάρχεια».

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθησαν 3 μέλη σπείρας, που δραστηριοποιούνταν στην πώληση ναρκωτικών στην Κομοτηνή

Κομοτηνή: 30-5-2019 ΕιδήσειςΣυνελήφθησαν προχθές στην Κομοτηνή τρία (3) μέλη σπείρας, που δραστηριοποιούνταν στην πώληση ναρκωτικών στην Κομοτηνή. Πρόκειται για τρεις (3) ημεδαπούς, ηλικίας 69, 47 (άντρες) και 38 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορία) και παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί εθνικού τελωνειακού κώδικα, κατά περίπτωση. Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών διακριβώθηκε ότι σε 14 περιπτώσεις οι δράστες πούλησαν περισσότερα από 70 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης σε άτομα στην πόλη της Κομοτηνής, αγοροπωλησίες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από το Νοέμβριο του 2018 έως και το Μάιο του 2019.
Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί κατηγορούμενοι για ληστεία, απόπειρα ληστείας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και εμπρησμό
Κομοτηνή: 30-5-2019 ΕιδήσειςΣυνελήφθησαν προχθές στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τέσσερις (4) ανήλικοι ημεδαποί, ηλικίας 17, 16, 15 και 14 ετών, διότι εισήλθαν σε κατάστημα (μίνι μάρκετ) της πόλης και αφαίρεσαν μία συσκευασία τροφίμου, ενώ όταν έγιναν αντιληπτοί από την ιδιοκτήτρια την απώθησαν και αποχώρησαν, 2) επιχείρησαν να εισέλθουν σε οικία, χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθόσον έγιναν αντιληπτοί από τον ένοικο, τον οποίο χτύπησαν με ρόπαλο και αποχώρησαν, 3) προκάλεσαν πυρκαγιά στον αύλειο χώρο πρώην στρατοπέδου, 4) διέρρηξαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο αφαιρώντας από το εσωτερικό του διάφορα μικροαντικείμενα. Στην κατοχή του 17χρονου βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα από το παραπάνω όχημα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο δικαιούχο τους.
Συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Κομοτηνή: 30-5-2019 ΕιδήσειςΣυνελήφθη προχθές το πρωί, στην επαρχιακή οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, 23χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Αθλητικά
1ο Women Riders World Relay διασχίζει τον κόσμο
Κομοτηνή: 30-5-2019 ΕιδήσειςΑναβάτισσες από όλο τον κόσμο, που συμμετέχουν στο 1οWomen Riders World Relay, τη σκυταλοδρομία γυναικών αναβατών μηχανών, θα σταματήσουν στην Κομοτηνή το απόγευμα της Τρίτης 4 Ιουνίου.
Τις μοτοσυκλετίστριες, που θα έχουν περάσει πριν από τη χώρα μας από τη Βουλγαρία, θα φιλοξενήσει ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Κομοτηνής, ενώ την Τετάρτη θα αναχωρήσουν για Τουρκία όπου θα παραδώσουν την σκυτάλη σε μοτοσυκλετίστριες εκεί.

Καιρός

Κομοτηνή: 30-5-2019 Ειδήσεις
Eurokinissi

Αρχικά σχεδόν αίθριος. Βαθμιαία από τα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως κεντρικά και βόρεια, καθώς και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο. Την νύχτα τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη πιθανώς να είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από νωρίς το απόγευμα στα δυτικά και νότια πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος