Κομοτηνή: 31-5-2019 Ειδήσεις

Εκλογές
H επαναληπτική ψηφοφορία της 2ας Ιουνίου 2019
Κομοτηνή: 31-5-2019 ΕιδήσειςH επαναληπτική ψηφοφορία της 2ας Ιουνίου θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα και οι εκλογείς δεν σημειώνουν σταυρό προτίμησης σε κανένα υποψήφιο σύμβουλο, καθόσον η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται µόνο ανάµεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους δημάρχους των δύο (2) συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία. Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μόνο το ψηφοδέλτιο με την παράταξη που επιθυμούν. Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης δεν προσμετρούνται ως άκυρα.

Περιφέρεια
Δήλωση του επικεφαλής της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. Χρήστου Μέτιου
Κομοτηνή: 31-5-2019 Ειδήσεις«Όπως έχουν αποτύχει παταγωδώς σε ό,τι έχουν προσπαθήσει να μου προσάψουν όλο το προηγούμενο διάστημα έτσι και την Κυριακή θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει» αναφέρει με γραπτή δήλωσή του ο επικεφαλής της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος με αφορμή δημοσιεύματα για εκκρεμότητες με την δικαιοσύνη λόγω του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών. Στην ίδια ανακοίνωση ο υποψήφιος περιφερειάρχης σημειώνει «Οι πολίτες με την ψήφο τους θα δώσουν μία μεγάλη νίκη στη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση».

Μήνυμα Κωστή Σιμιτσή ενόψει του Β΄γύρου των Περιφερειακών Εκλογών
Κομοτηνή: 31-5-2019 Ειδήσεις«Για την επαναληπτική εκλογή της επόμενης Κυριακής δεν χρειάζεται να κάνουμε υποδείξεις σε κανέναν. Ο κόσμος έχει τη δική του ωριμότητα. Μπορεί να κρίνει τους επικεφαλής των δύο συνδυασμών και να επιλέξει εκείνον που θα εργαστεί σκληρά, θα συνεργαστεί με τις άλλες παρατάξεις και θα συμπράξει στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας με βάση την εμπειρία και τις γνώσεις του.» αναφέρει σε μήνυμά του ο Κωστής Σιμιτσής, υποψήφιος περιφερειάρχης στον πρώτο γύρο ενόψει του Β΄γύρου των Περιφερειακών Εκλογών . Στο ίδιο μήνυμα σημειώνει «Ασχέτως τελικού αποτελέσματος, τα στελέχη μας που θα συμμετάσχουν στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο θα καταθέσουν τις αυτοδιοικητικές γνώσεις και την πείρα τους, θα παλέψουν από κοινού με τις άλλες παρατάξεις για να σηκώσουμε όλοι μαζί την Περιφέρεια ψηλά!»
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Μήνυμα της Ελένης Λαφτσή
Κομοτηνή: 31-5-2019 ΕιδήσειςΕυχαριστήριο μήνυμα σε όλους όσοι την τίμησαν με την ψήφο τους και της έδωσαν τη δύναμη να είναι ενεργή στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής έδωσε στην δημοσιότητα η κα Ελένη Λαφτσή , επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή». «Κατά την προεκλογική περίοδο καταθέσαμε, ως ΠΟΛΗ-τικη ΑΝΑΤΡΟΠΗ, δημόσια την πρότασή μας για το αύριο του Δήμου Κομοτηνής, με στόχο να επηρεάσουμε τις εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση ώστε ο Δήμος να κατακτήσει τη θέση που του αξίζει στη σύγχρονη πραγματικότητα. Δεσμευόμαστε ότι αυτό το σχέδιο θα υπηρετήσουμε με προσήλωση και στο νέο δημοτικό συμβούλιο.» τονίζει η κα Λαφτσή και σημειώνει «Η επιλογή λοιπόν των συμπολιτών μας στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 2 Ιούνη ,οφείλει να αναζητήσει και να ενισχύσει πολιτικές προτάσεις σε προοδευτική κατεύθυνση».

Κάλεσμα του Ντίνου Χαριτόπουλου
Κομοτηνή: 31-5-2019 ΕιδήσειςΠρόσκληση στους νέους απευθύνει με μήνυμα του ο υποψήφιος δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών, κος Ντίνο Χαριτόπουλος. O Δήμος Μαρωνείας-Σαπών χρειάζεται επειγόντως «ΕΠΑΝΝΕΚΙΝΗΣΗ» τονίζει σε μήνυμα του και σημειώνει πως: «Σ αυτόν τον αγώνα πρωταγωνιστικό ρόλο πρέπει να έχουν οι νέες και οι νέοι του τόπου.»
Επαφές του Απόστολου Ιωάννου
Κομοτηνή: 31-5-2019 ΕιδήσειςΟ επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών κ. Απόστολος Ιωάννου, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους διεκδικητές του Δήμου τη 2η Κυριακή κ.κ. Χαριτόπουλο και Σταυρίδη, κατ’ ιδίαν με τον καθένα, καθώς και με τον επικεφαλής του 4ου σε επίδοση συνδυασμού, τον κ. Βασιλειάδη. Ο κ. Ιωάννου, διευκρίνισε ταυτόχρονα στους κ.κ. Χαριτόπουλο και Σταυρίδη, ότι οι εκλεγμένοι σύμβουλοι και τα στελέχη του συνδυασμού του έχουν αυτοτελή κοινωνική παρουσία πέραν της συμμετοχής τους σε αυτόν. Θεωρεί συνεπώς κατ’ αρχάς σεβαστή την αυτονομία των όποιων επιλογών τους ως άτομα, σχετικά με την προτίμηση ως Δημάρχου ενός εκ των δύο διεκδικητών, στο βαθμό που η στάση τους δε δεσμεύει το συνδυασμό και δεν δημιουργεί παρεξηγήσιμες εντυπώσεις.
Ανακοίνωση Μ. Βασιλειάδη για την δεύτερη Κυριακή
Κομοτηνή: 31-5-2019 Ειδήσεις«Το Δικαίωμα της ψήφου είναι ιερό, κατάκτηση αγώνων, και το προασπίζουμε με την αθρόα και μαζική συμμετοχή μας στις κάλπες. Οι Δημότες και δημότισσες ας ψηφίσουν κατά συνείδηση.» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΠΙΔΑ ΑΛΛΑΓΗ» και του επικεφαλής του συνδυασμού κου Μιχάλη Βασιλειάδη.
Κόμματα Κινήματα
Ανακοίνωση της Τοπικής Επιτροπής Ροδόπης του ΚΚΕ
Κομοτηνή: 31-5-2019 Ειδήσεις«Μνημείο υποκρισίας η αντιπαράθεση για τον διορισμό της ηγεσίας των ανώτατων δικαστηρίων» τονίζει με ανακοίνωσή της η Τοπική Επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ . «Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΚΙΝΑΛ για τον διορισμό της ηγεσίας των ανώτατων δικαστηρίων αποτελεί μνημείο υποκρισίας, καθώς κανένα απ’ αυτά τα κόμματα στην πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση δεν στήριξε την πρόταση του ΚΚΕ, προκειμένου να σταματήσει η ηγεσία των δικαστηρίων να διορίζεται απ’ την εκάστοτε κυβέρνηση» αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται: «Το σημερινό απαράδεκτο καθεστώς το θέλουν όλοι τους και τσακώνονται για το ποιος θα έχει την πρωτοβουλία των διορισμών, μόνο και μόνο για να παίζουν τα διάφορα πολιτικά τους παιχνίδια και να υπηρετούν σκοπιμότητες.»

Παιδεία
Η εκπαιδευτική δράση Πράσινα χαμόγελα
Κομοτηνή: 31-5-2019 ΕιδήσειςΒιβλιοπαρουσίαση και εκπαιδευτική δράση για την οικολογική ευαισθητοποίηση των μαθητών της δημοτικής εκπαίδευσης διοργανώνουν με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου «Πράσινα Χαμόγελα» του Νίκου Κοσμίδη, η Δ/νση Δασών Ξάνθης, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού ΑΜΘ και η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης. Η εκπαιδευτική δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Ιουνίου (10:00-11:30), και την Πέμπτη 6 Ιουνίου (10:00-11:30) στον χώρο της Καπναποθήκης «Π» και στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (Καπνεργατών 9).

Μητρόπολη

Εσπερινή θεία λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη
Κομοτηνή: 31-5-2019 ΕιδήσειςΕσπερινή θεία λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής τον κο Παντελεήμονα για τους υποψηφίους των πανελλήνιων εξετάσεων θα πραγματοποιηθεί το στις επτά και μισή το απόγευμα της Δευτέρας, 3 Ιουνίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας καί Κομοτηνής, κ. Παντελεήμονα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Ξεκινά για πρώτη φορά η χορήγηση δωρεάν βιβλίων
Κομοτηνή: 31-5-2019 ΕιδήσειςΞεκινά για πρώτη φορά η χορήγηση δωρεάν βιβλίων και εισιτηρίων θεατρικών παραστάσεων από τον ΟΑΕΔ σε συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων και εργαζομένων. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι εργαζόμενοι με 50 ημέρες ασφάλισης και οι μητέρες σε ειδική παροχή προστασίας μητρότητας κατά το 2018, αλλά και οι άνεργοι με τουλάχιστον 50 ημέρες επιδότηση ανεργίας ή όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για 4 μήνες.
11ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη
Κομοτηνή: 31-5-2019 ΕιδήσειςΤο 11ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη από την Δευτέρα 3 έως και Παρασκευή 7 Ιουνίου στις εννέα το βράδυ στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης από την κινηματογραφική Λέσχη της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης, σε συνεργασία με το Instituto Cervantes, το Ισπανικό Προξενείο και το φροντιστήριο «ΔΙΑΣ».

Υγεία

Ανακοίνωση από τον ΦΣ Ροδόπης και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών
Κομοτηνή: 31-5-2019 ΕιδήσειςΑνοικτή εκδήλωση με θέμα: «Το ΜΕΛΑΝΩΜΑ στην παιδική ηλικία και στους ενήλικες: Πρόληψη-Προστασία-Αντιμετώπιση» διοργανώνουν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και φίλων «Δύναμη Ψυχής» . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 19.30 στη Λέσχη Κομοτηναίων. Ομιλήτριες στην εκδήλωση θα είναι: Παρασκευή Δ. Σακαλή-Παιδαράκη: Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος. Μαρινέλα Τοπαλίδου: Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος και Χρυσούλα Γκούσκου: Φαρμακοποιός. Θα προλογίσουν ο πρόεδρος του ΦΣ Ροδόπης, Αλέξανδρος Τσαπέκος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ροδούλα Κοκκινάκη.
Πολιτισμός
Ο Χρήστος Θηβαίος στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: 31-5-2019 ΕιδήσειςΤην Παρασκευή 7 Ιουνίου ο γνωστός τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος επιστρέφει στη Λέσχη Κομοτηναίων με την μουσική παράσταση «Βόλτα στα Εξάρχεια».
Δεσποινίς Μαργαρίτα
Η Λέσχη Κομοτηναίων παρουσιάζει για πρώτη φορά στην πόλη μας, το έργο του Ρομπέρτο Ατάϋντε «Δεσποινίς Μαργαρίτα» σε Σκηνοθεσία Ιωακείμ Ιωακειμίδη και στον ομώνυμο ρόλο την Γιάννα Χαριτίδη. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων στις 29 και 30 Ιουνίου και ώρα 21.00.
6η Ιουνίου με κουρμπάνι και γλέντι
Κομοτηνή: 31-5-2019 ΕιδήσειςΤο καθιερωμένο πανηγύρι της Αναλήψεως στις 6 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Ξυλαγανή. Το πρωί θα τελεστεί θεία λειτουργία στο Παρεκκλήσι της Αναλήψεως και θα ακολουθήσει κουρμπάνι με τη φροντίδα του Συλλόγου Πατεράδων, του Συλλόγου Ηλικιωμένων, του Συλλόγου Γυναικών, του Συλλόγου «Βοηθάμε τον τόπο μας» και του Πολιτιστικού Ομίλου Ξυλαγανής. Το βράδυ στις 20.00 θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού.

Δεύτερος κύκλος δραστηριοτήτων στο Kosmopolis
Κομοτηνή: 31-5-2019 ΕιδήσειςΣτις 2 Ιουνίου θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος δραστηριοτήτων για παιδιά από 5 έως 12 ετών στο εμπορικό κέντρο Kosmopolis. Θεατρικό παιχνίδι, σωματική έκφραση, δραματοποιήσεις, παιχνίδια κινητικών δεξιοτήτων και πολλές δραστηριότητες ευαισθητοποίησης, βιωματικής μάθησης, προσωπικής ανάπτυξης και ψυχαγωγίας περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Οι δραστηριότητες είναι δωρεάν και θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή από τις 12μμ έως τις 2μμ ολόκληρο το μήνα μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Αθλητικά
Στη Μαρώνεια θα βρεθούν την Κυριακή 9 Ιουνίου οι Beer Runners
Κομοτηνή: 31-5-2019 ΕιδήσειςΣτη Μαρώνεια θα βρεθούν την Κυριακή 9 Ιουνίου οι Beer Runners, συμμετέχοντας σε δύο δρομικές διαδρομές που διοργανώνουν, η πρώτη 5 χλμ. και η δεύτερη 12 χλμ. Η ώρα του ραντεβού δίνεται για τις 11.00 το πρωί στην πλατεία Μαρώνειας, όπου είναι το σημείο εκκίνησης. Από εκεί οι δρομείς θα κατευθυνθούν στο Λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους, όπου είναι και ο τερματισμός της διαδρομής των 5 χλμ., ενώ όσοι συνεχίσουν στη διαδρομή των 12 χλμ. θα συνεχίσουν στην παραλία Υδραίας και την Πλατεία Μαρώνειας όπου και ο τερματισμός.

Καιρός

Κομοτηνή: 31-5-2019 Ειδήσεις
Eurokinissi

Αρχικά σχεδόν αίθριος. Βαθμιαία από τα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως κεντρικά και βόρεια, καθώς και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο. Την νύχτα τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη πιθανώς να είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από νωρίς το απόγευμα στα δυτικά και νότια πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος