Κομοτηνή: 420 κάτοικοι στην Ακαδημία της Δομής Δια Βίου Μάθησης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ένας ακόμη κύκλος μαθημάτων της Ακαδημίας, της Δομής Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Αν.Μ.Θράκης. Παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, του κου Νίκου Τσαλικίδη απονεμήθηκαν και οι βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Το διάστημα αυτής της ακαδημαϊκής χρονιάς δόθηκε η δυνατότητα σε περισσότερους από 420 κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης να διευρύνουν τους γνωστικούς τους ορίζοντες και την δυνατότητα απόκτησης εξειδικευμένων γνώσεων.

Κομοτηνή: 420 κάτοικοι στην  Ακαδημία της Δομής Δια Βίου Μάθησης
Στιγμιότυπο από την απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις από 100 καθηγητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Τ.Ε.Ι.-Α.Μ.Θ.), σε 8 θεματικά πεδία με αναφορά, στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, στην πολιτική αγωγή, στην επιχειρηματικότητα , σε επιστήμες όπως η ιατρική και η φυσική. «Σε μια εποχή όπως αυτή που διανύουμε, η μόνη σταθερά είναι η αλλαγή» ανέφερε ο κος Τσαλικίδης μιλώντας για νέα δεδομένα και προκλήσεις που κυριαρχούν σε κάθε τομέα ζωής, σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο . «Η οικονομική κρίση έχει επαναφέρει την αναγκαιότητα της αναβάθμισης του ανθρώπινου δυναμικού.» τόνισε ο κος αντιπεριφερειάρχης επισημαίνοντας ότι η περιφερειακή αρχή στοχεύει στη Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση των πολιτών, παρέχοντας τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής σε κάθε πολίτη που επιθυμεί να αποκτήσει νέα γνωστικά εφόδια. «Επενδύουμε στην κοινωνία της γνώσης γιατί πιστεύουμε ότι πάνω σε αυτή μπορούμε να θεμελιώσουμε με ασφάλεια, το μέλλον για την περιοχή μας και την Περιφέρεια μας.» ανέφερε ο κος Τσαλικίδης τονίζοντας ότι στο πλαίσιο λειτουργίας της Ακαδημίας , επιτυγχάνεται στην πράξη: η διασύνδεση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας με την κοινωνία, μια σχέση ιδιαίτερα σημαντική για τη Ροδόπη.

Με δεδομένο και το σημαντικό ενδιαφέρον που έχει καταγραφεί τα 3 χρόνια λειτουργίας της οι συμμετέχοντες, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ευχήθηκαν η δομή να συνεχίσει να εκπληρώνει με επιτυχία, τους σκοπούς και τους στόχους της και στο μέλλον με μεγαλύτερη, όμως, συμμετοχή από την πλευρά των πολιτών για να γίνει και η Ακαδημία θεσμός.
Φώτο: Στιγμιότυπα από την βράβευση ρεπορτάζ-κείμενο: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος