Κομοτηνή: Εργαλειοθήκη επιχειρηματικότητας

Για την εργαλειοθήκη επιχειρηματικότητας μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Παναγιώτης Αρχοντίκης, γενικός διευθυντής του ΔΕΣΜΟΣ, για μια δράση που αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπηρεσιών, της εστίασης και της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τον ίδιο η δράση στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, στην παροχή υπηρεσιών εστίασης, στην παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης και κοινωνικής μέριμνας.

Κομοτηνή: Εργαλειοθήκη επιχειρηματικότητας
Για την εργαλειοθήκη επιχειρηματικότητας μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Παναγιώτης Αρχοντίκης, γενικός διευθυντής του ΔΕΣΜΟΣ

Ο προϋπολογισμός της δράσης είναι 60 εκ. ευρώ για το σύνολο της χώρας. Οι επιχορηγήσεις ανέρχονται μέχρι το 50%, ο προϋπολογισμός μέχρι το ποσό των 150.000 ευρώ. Ουσιαστικά οι δαπάνες αφορούν παρεμβάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας, την αναβάθμιση υγιεινής κι ασφάλειας στους χώρους της επιχείρησης, την διευκόλυνση της προσβασιμότητας ΑμεΑ.

«Δεν τίθεται κάποιος ιδιαίτερος περιορισμός στον αριθμό των εργαζομένων, ποικίλει από τομέα σε τομέα. Στον τομέα για παράδειγμα της εστίασης απαιτείται η παρουσία δύο εργαζομένων, στα φροντιστήρια τρεις και στο λιανικό εμπόριο ένας εργαζόμενος.» δηλώνει ο κος Αρχοντίκης και σημειώνει ότι θα πρέπει να απευθυνθούν σε ένα σύμβουλο για να δουν αν ο Κωδικός Δραστηριότητας εντάσσεται σ’ αυτό το πρόγραμμα και να προβούν σε βαθμολογία. Να βαθμολογήσουν οι ίδιοι το σχέδιο τους προτού το υποβάλλουν. «Η βαθμολογία είναι αντικειμενική. Δεν υπάρχει κανένα υποκειμενικό κριτήριο. Αν δουν ότι παίρνουν μια καλή βαθμολογία, ας προβούν στην υποβολή της πρότασής τους.» σημειώνει ο κος Αρχοντίκης υπενθυμίζοντας στους ενδιαφερόμενους ότι η υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 9 Μαΐου.

«Αξιοποιούν αυτού του είδους τις δυνατότητες οι επιχειρηματίες της περιοχής; » ρωτήσαμε τον κο Παναγιώτη Αρχοντίκη « Οι επιχειρηματίες και οι επιχειρήσεις της περιοχής στην αξιοποίηση τέτοιων προγραμμάτων λίγο υστερούν, ειδικά ο Νομός Ροδόπης και ο Νομός Ξάνθης υστερούν σημαντικά σε σχέση με τους Νομούς Καβάλας και Έβρου» απάντησε γι να εξηγήσει ότι « Αυτό οφείλεται κυρίως στην έλλειψη συμβούλων, καθώς σε Ξάνθη και Ροδόπη δραστηριοποιούνται πολύ λίγοι.»
Φώτο: Παναγιώτης Αρχοντίκης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος