Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 28-12-2017

Array

Εργασία
Στην Κομοτηνή αύριο οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 28-12-2017
Φωτο αρχείου/ΣΕΚΑΠ

Βροντερό παρόν ετοιμάζονται να δώσουν στο Δικαστικό Μέγαρο της Κομοτηνής αύριο Παρασκευή στις δέκα και μισή το πρωί οι 170 εργαζόμενοι στην Καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, την ώρα που θα εκδικάζονται τα αιτήματα ανάκλησης των δύο αποφάσεων (Εφετείου, Τελωνείου)που έχουν θέσει εν αμφιβόλω την συνέχιση λειτουργίας της μεγάλης Βιομηχανικής Μονάδας της Ξάνθης, που μετρά ήδη μισόν αιώνα ζωής και έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία.

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 28-12-2017Θέμα στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης αποτέλεσαν οι εξελίξεις στη ΣΕΚΑΠ με τη συμμετοχή της διοίκησης της ΣΕΚΑΠ και των σωματείων εργαζομένων και των επικεφαλής των παρατάξεων τονίστηκε πως η εταιρία δεν συναινεί σε κρίσεις για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης ή επιθέσεις, αλλά ζητά χρόνο να διαχειριστεί νομικά την υπόθεση, προσβάλλοντας την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, χωρίς να μπλοκάρεται η διακίνηση των προϊόντων της εταιρίας από το Τελωνείο. Μετά και την τελευταία απόφαση του Τελωνείου Ξάνθης σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η διανομή προϊόντων της εταιρίας στην ελληνική αγορά, μια απόφαση που ακολούθησε το πρόστιμο-μαμούθ των 38,23 εκατ. Ευρώ. Η διοίκηση της εταιρίας, αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για σήμερα, προκειμένου τα μέλη του να συζητήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να ξεκινήσουν την προετοιμασία για την διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της εταιρίας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο της ουσιαστικής παρεμπόδισης της λειτουργίας της εταιρίας, λόγω της έκδοσης απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής για το πρόστιμο ύψους 38 εκατ. ευρώ για παραβάσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα το 2009, καθώς και της πρόσφατης απόφασης των τελωνειακών αρχών της Ξάνθης, η οποία κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά, η ΣΕΚΑΠ ανακοινώνει την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου».

Επιμελητήρια

Η πρώτη απόφαση του νέου Δ.Σ του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης είναι η συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τον τουρισμό.

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 28-12-2017Στη δράση «TourismDigitalRevolutionInTheMedCountries – StateOfTheArtAndMegatrend», του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «ENI CBC MEDITERRANEAN SEA BASIN», θα συμμετάσχει το Επαγγελματικό &Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης έπειτα από εισήγηση του Προέδρου κ. Αντώνη Γραβάνη. Η απόφαση είναι η πρώτη για το νέο διοικητικό συμβούλιο, που ομόφωνα αποφάσισε για αυτήν. Ο κ. Αντώνης Γραβάνης στην εισήγηση του τόνισε ότι « πρωταρχικός στόχος του Επιμελητηρίου είναι η αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και η ευρωπαϊκή δικτύωση, όχι μόνο για προγράμματα, αλλά και για προώθηση πολιτικών κρίσιμων για την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις. Με τον τρόπο αυτό θα μεταφέρουμε εφαρμοσμένες λύσεις απευθείας στην περιοχή μας, ώστε να μην ανακαλύπτουμε κάθε φορά τον τροχό, αλλά να προχωράμε από εκεί που κάποιοι άλλοι έχουν ήδη φτάσει.» Σύμφωνα με την εισήγηση βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα και η συμβολή του στην τουριστική ανάπτυξη. Ο συνολικός προϋπολογισμός του Προγράμματος ανέρχεται στο 1.450.000 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός συμμετοχής του ΕΒΕ Ροδόπης, ανέρχεται στις 135.000 ευρώ.

Υγεία
Αντιδράσεις από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 28-12-2017Τη δική του «απάντηση» στην νέα τροπολογία που προωθεί η Κυβέρνηση, δίνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Ροδόπης υποστηρίζοντας πώς δίνεται και πάλι η δυνατότητα ( με Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί ) στους ιδιώτες – μη φαρμακοποιούς- να ιδρύουν φαρμακεία. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως με απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ ακυρώθηκε η προηγούμενη Κοινή Υπουργική απόφαση που όριζε ακριβώς το ίδιο. « Θεωρούμε ότι στοιχειώδης σεβασμός στο Σύνταγμα της χώρας , στις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου μας και στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου θα έπρεπε να υφίσταται.» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Συλλόγου, Αλέκος Τσαπέκος.

Μεταφορές
Απαλλαγή από τα διόδια

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 28-12-2017Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα πρώτα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων, ως δικαιούχων ελεύθερης διέλευσης, συγκεκριμένων ομάδων πολιτών και αφορά και στους μετωπικούς σταθμούς της περιοχής, δηλαδή: ΜΟΥΣΘΕΝΗ, ΙΑΣΜΟΣ, ΜΕΣΤΗ, ΑΡΔΑΝΙΟ και τους κατοίκους των δήμων: ΑΒΔΗΡΩΝ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΡΡΙΑΝΩΝ, ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΙΑΣΜΟΥ, ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΣΑΠΩΝ, ΜΥΚΗΣ, ΞΑΝΘΗΣ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, ΣΟΥΦΛΙΟΥ, ΤΟΠΕΙΡΟΥ.

Καταβολή τελών κυκλοφορίας
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 28-12-2017Λήγει στις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας 2018 για τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες. Στην περίπτωση που ο υπόχρεος δεν καταβάλει το ποσό (με βάση την Ταυτότητα Οφειλής από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ), θα υποχρεωθεί να πληρώσει διπλάσιο ποσό των αναλογούντων τελών. Στα γκισέ (τράπεζες, ΕΛΤΑ κ.λπ.) οι πληρωμές γίνονται έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου και απαιτούν προμήθεια έως 2 ευρώ. Τα τέλη κυκλοφορίας είναι αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι και το Δημόσιο προβλέπει να εισπράξει 1,1 δισ. ευρώ.

Κατάθεση πινακίδων
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 28-12-2017Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης οχήματος θέλει να καταθέσει τις πινακίδες, θα πρέπει να προσέλθει στην Εφορία έως αύριο, 29 Δεκεμβρίου. Οι φορολογούμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά: -‘Αδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου. – Πινακίδες. -Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ. -Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους. -Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο. -Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση εάν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.

Παιδεία
Erasmus+ στα σχολεία
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 28-12-2017Στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ θα συμμετάσχει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης σε συνεργασία με το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής. Η δράση θα διαρκέσει έως 30.09.2019. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν, εκτός από την Ελλάδα, και οργανισμοί και σχολεία από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Τουρκία. Βασικός στόχος του προγράμματος η εξέταση των παιδαγωγικών συστημάτων.

Πολιτισμός- Εκδηλώσεις
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 28-12-2017180 αριστούχους Σαρακατσάνους Μαθητές θα βραβεύσει ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων σήμερα στις 18:00, στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ( απέναντι από το σπαθί ). Πρόκειται για τους αριστούχους μαθητές Σαρακατσάνικης καταγωγής (τουλάχιστον από τον ένα γονέα) Γυμνασίου, Λυκείου καθώς και τους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της εκπαιδευτικής περιόδου 2016-2017. Επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής, ο Απόστολος Δελτσίδης Αστυνόμος Α΄ με θέμα : Ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

4Ο Φεστιβάλ Αμερικανικού Κινηματογράφου στην Ξάνθη
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 28-12-2017Το 4ο Φεστιβάλ Αμερικανικού Κινηματογράφου διοργανώνεται στην Ξάνθη από την Πέμπτη 25 έως και την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 στις εννέα το βράδυ στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. Η κινηματογραφική λέσχη της ΦΕΞ σε συνεργασία με το Αμερικανικό προξενείο, και το Youth Lab Ξάνθης, ταξιδεύουν το κοινό στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Πληροφορίες: Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ Ξάνθης, τηλ. 25410 25421

Μουσική εκδήλωση στη Λέσχη Κομοτηναίων
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 28-12-2017Η Ρίτα Αντωνοπούλου εμφανίζεται στην Λέσχη Κομοτηναίων σήμερα στις 22:00 το βράδυ. Μαζί της στο πιάνο θα είναι και ο Θοδωρής Οικονόμου. Η Ρίτα Αντωνοπούλου, στη σημαντικότερη στιγμή της πορείας της, συναντά τον σπουδαίο πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου, έναν από τους πιο καταξιωμένους νέους έλληνες συνθέτες θεατρικής και κινηματογραφικής μουσικής. Μια μουσική σύμπραξη για τη χαρά της δημιουργίας, για την ανακάλυψη μέσα από το παιχνίδι, για τη φλόγα που καίει, για τη στιγμή που περικλείει τα πάντα.

Αστυνομικό δελτίο
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 28-12-2017Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός για παράνομες οικοδομικές εργασίες
Συνελήφθη σε χωριό της Ξάνθης 54χρονος ημεδαπός, διότι ο εντοπίστηκε να εκτελεί οικοδομικές εργασίες στην οικία του, στερούμενος της απαιτούμενης άδειας της αρμόδιας αρχής.

Καιρός
Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 28-12-2017Νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά προβλέπει η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανώς κατά τόπους θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά, από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες το πρωί. Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος