Κομοτηνή: Η συμμετοχή των μεγάλων σε ηλικία ανθρώπων δείχνει το δρόμο

«Αν και υπήρχε μεγάλο μειονέκτημα την προηγούμενη φορά με την οργάνωση, ειδικά των ενιαίων εκλογικών τμημάτων με τις τέσσερις κάλπες, παρόλο αυτά οι άνθρωποι -και μεγάλης ηλικίας ακόμη – προσήλθαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με ιδιαίτερη προσοχή» δηλώνει η έμπειρη δικαστική αντιπρόσωπος κα Κλεοπάτρα Στογιαννίδου. Την συναντήσαμε στο 214 Ε.Τ. της Γρατινής, χωρίς να κρύβει την χαρά της από την συμμετοχή και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής.

Κομοτηνή: Η συμμετοχή των μεγάλων σε ηλικία ανθρώπων δείχνει το δρόμο«Ήταν παρόντα και υπερέβαλαν τον εαυτό τους σε κάθε προσπάθεια για να προασπίσουν το κύρος της εκλογικής διαδικασίας και να μην γίνουν λάθη, πράγμα το οποίο επετεύχθη. Σήμερα τα πράγματα είναι πιο ευχάριστα, πιο ξεκούραστα. Υπάρχει μάλιστα και προσέλευση του κόσμου κι ελπίζω ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά μέχρι την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Κομοτηνή: Η συμμετοχή των μεγάλων σε ηλικία ανθρώπων δείχνει το δρόμο
Εξαιρετική η παρουσία και ουσιαστική η συνδρομή των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής τονίζει η κα Στογιαννίδου

Σύμφωνα με την κα Στογιαννίδου υπάρχει ενδιαφέρον, ειδικά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Έρχονται άνθρωποι που δεν κατοικούν στο χωριό. Έρχονται ηλικιωμένοι, υπάρχει ενδιαφέρον. Ο καθένας προσπαθεί να έρθει, να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Πιστεύω ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον δεν έχει κουραστεί ο κόσμος να ψηφίζει.»
Κληθείσα να σχολιάσει θέματα οργάνωσης σημείωσε πως την βρίσκει σύμφωνη η καθιέρωση κάποιας μικρής αποζημίωσης για τους ανθρώπους οι οποίοι διορίζονται τακτικά ή αναπληρωματικά μέλη των εφορευτικών επιτροπών γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο, όπως είπε, να κάθονται αυτοί οι άνθρωποι δώδεκα ή και παραπάνω ώρες χάνοντας χρόνο από την δουλειά τους ή από την οικογενειακή τους ηρεμία. «Νομίζω ότι μια αποζημίωση, έστω και ελάχιστη τιμητική, θα βοηθούσε για να είναι πιο πλήρεις οι συνθέσεις.» Παράλληλα, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι θα έπρεπε να αποφεύγεται μια περιττή γραφειοκρατία, δηλαδή θα έπρεπε το εκλογικό υλικό να παραδίδεται στο Πρωτοδικείο που είναι το καθ ύλη αρμόδιο για την ανακήρυξη των επιτυχόντων κι από εκεί και πέρα μόνο δια τηλεγραφημάτων να ενημερώνονται τα υπουργεία, οι δήμοι και οι Περιφέρειες. «Αυτή τη στιγμή εκδίδονται εις πολλαπλού, τα διάφορα πρακτικά υπογράφονται, σφραγίζονται χωρίς να υπάρχει λόγος. Αλλά πιστεύω ότι κάποιοι στο Υπουργείο Εσωτερικών κάποια στιγμή θα το σκεφτούν και θα απλοποιήσουν την διαδικασία» κατέληξε καταθέτοντας την πρόταση της στηριζόμενη στην πολύχρονη εμπειρία της.
Φώτο: Η κα Κλεοπάτρα Στογιαννίδου με τον γραμματέα και τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής στο Εκλογικό Τμήμα ρεπορτάζ-κείμενο -φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος