Κομοτηνή: Ηλιαχτίδα σαν ελπίδα από τον Χ. Χατζόπουλο

«Η ηλιαχτίδα που βγαίνει μετά τη βροχή και η μυρωδιά της γης απ’ το βρεγμένο χώμα με κάνουν να ονειρεύομαι. Γιατί τα όνειρα δεν σβήνουν μονάχα ξαναγεννιούνται . Τα δένδρα, τα φυτά και τα λουλούδια λένε τα ωραιότερα τραγούδια. Τα ζώα, τα ψάρια και τα πουλιά μας χαρίζουν τον χορό τους. Φεύγουν οι μέρες γρήγορα σ’ αυτή την όμορφη και σκληρή ζωή αλλά ο χρόνος όσο κι αν κυλάει ποτέ δεν θα αγγίξει την παιδική ψυχή μου. » με τα λόγια αυτά ο Κομοτηναίος μουσικοσυνθέτης Χρήστος Χατζόπουλος παρουσιάζει τον πέμπτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο: «Ηλιαχτίδα σαν Ελπίδα.»

Κομοτηνή: Ηλιαχτίδα σαν ελπίδα από τον Χ. ΧατζόπουλοΣήμερα στις οκτώ το βράδυ στην Λέσχη Κομοτηναίων ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα παρουσιάσουν ζωντανά στο κοινό τα επτά τραγούδια, το οργανικό κομμάτι και τον αυτοσχεδιασμό της δουλειάς, που όπως εκμυστηρεύτηκε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ξεκίνησε το 2012 με πολύ αγώνα, πολύ κόπο και πολλές αγωνίες κι έφτασε στην ολοκλήρωσή της τον Απρίλιο του 2019!

«Βοήθησαν πολλοί μουσικοί, πολλοί φίλοι. Ευχαριστώ πολύ την ΔΚΕΠΠΑΚ και τον Σύλλογο ΔΑΔΑΑ» δηλώνει και μιλά για μια δουλειά με κοινωνικό περιεχόμενο, με μηνύματα για το περιβάλλον, τα ΑμεΑ, την διαφορετικότητα ,το συλλογικό καλό. Ο δίσκος συμπεριλαμβάνει και δύο video clip, το ένα «Ο Αύγουστος» ένα παιδικό τραγούδι και το άλλο «Ο καρσιλαμάς» γυρισμένος σε σημεία της Κομοτηνής, την Εκκλησία της Παναγίας, το Ρολόι, το Βυζαντινό Τείχος. « Είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτή τη δουλειά, γιατί είναι διαφορετική από αυτές που έχω επιχειρήσει μέχρι τώρα. Έχει διαφορετικά είδη μουσικής εκτός από παραδοσιακή, έντεχνη, Ροκ στοιχεία, στοιχεία από άλλους ήχους, λόγω του στίχου. Ο στίχος οδήγησε την ενορχήστρωση των οργάνων και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα.» δήλωσε ο κος Χατζόπουλος.
Στέκεται στο περιβάλλον και μιλά με αγωνία για την Φύση γύρω μας. «Το μήνυμα, που θέλω να περάσω, είναι το μήνυμα της μητέρας γης, της Φύσης που την έχουμε ταλαιπωρήσει τόσο πολύ και την ταλαιπωρούμε καθημερινά και φυσικά όλα αυτά που γίνονται με τις εταιρείες εξόρυξης στην περιοχή μας εναντίον της Φύσης και όλων των αγαθών που μας προσφέρει. Κινδυνεύουμε να χάσουμε όλα αυτά που απολαμβάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Η μητέρα γη είναι μια προσευχή προς τη φύση, μια έκφραση ευγνωμοσύνης και μια προσευχή προς όλους εμάς να συνειδητοποιήσουμε τι έχουμε μπροστά μας και τι πάμε να χάσουμε» δηλώνει σεμνά, αλλά ουσιαστικά προσθέτοντας πως και τα υπόλοιπα τραγούδια μιλούν για τον άνθρωπο, για τον αγώνα και τις ανησυχίες του.

Κομοτηνή: Ηλιαχτίδα σαν ελπίδα από τον Χ. Χατζόπουλο
Ο κος Χρήστος Χατζόπουλος στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Όσον αφορά στον ιδιαίτερο ήχο της νέας δουλειάς; «Είναι όλα μαζί, από την μια η παράδοση από την άλλη οι σημερινοί ήχοι. Πιο σύγχρονοι, είναι ένας τρόπος να προσεγγίσεις την νεολαία, την παραδοσιακή μουσική. Με ούτι, κανονάκι, λύρα πολίτικη, πάρα πολύ γνωστά παραδοσιακά όργανα. Ο στίχος οδηγεί στη μουσική και στην ενορχήστρωση.»
Από τις συνεργασίες του ξεχωρίζει σίγουρα αυτή του Κύρου Στεργίου, ο οποίος συμμετέχει με στίχους σε τρία τραγούδια, αλλά και στην εικονογράφηση του δίσκου . «Οι δουλειές αυτές είναι συλλογικές. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά μόνος σου.» δηλώνει και μιλά για την καθοριστική συμβολή του Σταύρου Φανφάνη « βοήθησε πολύ από το ξεκίνημα. Ήταν η πρώτη αιτία που ξεκίνησε αυτός ο δίσκος.» Αλλά και για την ευαίσθητη ματιά του Κομοτηναίου γιατρού-ποιητή, Χασάν Αχμέτ.

Info:

Μετά την σημερινή παρουσίαση στην Λέσχη Κομοτηναίων, ακολουθεί η παρουσίαση της Πέμπτης 2 Μάιου στις οκτώ το βράδυ στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη και την Παρασκευή την ίδια ώρα στο Μουσείο των Αβδήρων.

Φώτο:Ο Χρήστος Χατζόπουλος στην ΕΡΤ Κομοτηνής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία :Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος