Κομοτηνή: Ο «Αθηνίων» κέρδισε το κοινό της Ξάνθης

Ενθουσιασμένος από την ανταπόκριση που είχε στο εικαστικό κοινό της Ξάνθης η έκθεση των μελών του δηλώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων », ο κος Άρης Ασσαριωτάκης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνή και σημειώνει ότι ήταν μια συλλογική υποχρέωση η εμφάνιση στον γειτονικό Νομό, που με χαρά υλοποιήθηκε.

Κομοτηνή: Ο «Αθηνίων» κέρδισε το κοινό της Ξάνθης
Ο κος Άρης Ασσαριωτάκης με την υπεύθυνη της Φωτογραφικής Ομάδας του Συλλόγου, την κα Τάνια Πούλκου

«Είχαμε πει ότι αφού τακτοποιούσαμε τα του οίκου μας πρώτα, σιγά –σιγά θα αρχίζαμε  να “εξάγουμε” αυτό το οποίο δημιουργούμε ήδη στα εργαστήρια μας» δηλώνει κι εξηγεί « Ήταν μια ανάγκη την οποία την είχαμε από πολύ παλιά, αλλά οι αντικειμενικές συνθήκες δεν μας επέτρεπαν να υλοποιήσουμε κάτι τέτοιο. Τώρα ήρθε η στιγμή και το πραγματώνουμε. Άλλωστε, δεν έχει κανένα νόημα να δημιουργείς κάτι και να μην το επικοινωνείς, όσο μπορείς, σε περισσότερο κόσμο. Μας δόθηκε η δυνατότητα σε πρώτη φάση να το κάνουμε στην Ξάνθη.»

Ζωγράφοι, γλύπτες, κεραμιστές, εξήντα καλλιτέχνες και εξήντα πέντε έργα τέχνης,. 40 έργα ζωγραφικής, δώδεκα γλυπτικής και τα υπόλοιπα κεραμικής παρουσιάστηκαν σε ένα κοινό που «διψούσε» να μάθει περισσότερα, φιλοξενήθηκαν σε έναν υπέροχο χώρο που αναδεικνύει τα έργα, όπως είναι η Καπναποθήκη «Π» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

«Είναι μέσα στα σχέδια μας η έκθεση και στην Αλεξανδρούπολη. Νιώσαμε μεγάλη χαρά στην επικοινωνία με τον κόσμο της Ξάνθης. Οι Ξανθιώτες ενδιαφέρονται για την Τέχνη. Η φιλοξενία τους ήταν υποδειγματική και βάλαμε τις βάσεις για περαιτέρω συνεργασία με τον γειτονικό Νομό.» δηλώνει ο κος Ασσαριωτάκης στέλνοντας το δικό του μήνυμα στο κοινό της περιοχής.

«Θα πρέπει να σταματήσουν να ενσωματώνουν την θεωρία ότι υπάρχουν στην Τέχνη αυτοί που παράγουν κι αυτοί που καταναλώνουν. Θα πρέπει να αποφασίσουν να είναι αυτοί οι πρωταγωνιστές, να έρθουν, να κάνουν τέχνη, να μάθουν κι ας μην γίνουν διάσημοι. Δεν είναι αυτό το διακύβευμα, αλλά αυτό το οποίο θα ανακαλύψουν δημιουργώντας, θα ζήσουν κάτι το εξαιρετικό. Θα γίνουν τουλάχιστον καλύτεροι άνθρωποι.»
Φώτο: Ο κος Άρης Ασσαριωτάκης με την υπεύθυνη της Φωτογραφικής Ομάδας του Συλλόγου, την κα Τάνια Πούλκου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος