Κομοτηνή: Προώθηση της παραγωγής χωρίς μεσάζοντες

Ο Παναγιώτης Σταματάκης ανέλαβε την προώθηση των προϊόντων  που παράγει η οικογένειά του στην αρχαία Φενεό, στα Καλύβια της Κορινθίας. Μια περιοχή που βρίσκεται στην δυτική πλευρά του νομού Κορινθίας. Εκεί, σε ένα έντονα επικλινές έδαφος, άνθρωποι “ζυμωμένοι” με την γη, με  ιδρώτα παράγουν όσπρια, καρύδια, αμύγδαλα, σταφίδα, όλα προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας.

Κομοτηνή:  Προώθηση της παραγωγής χωρίς μεσάζοντες«Προωθώ αυτά τα προϊόντα που παράγουν με πολύ κόπο και μεράκι η οικογένειά μου και οι συγγενείς μου. Ερχόμαστε στις εκθέσεις, χωρίς μεσάζοντες , από δήμο σε δήμο, φτάνοντας πιο κοντά στους καταναλωτές» εξηγεί ο κος Σταματάκης παρατηρώντας κι εκείνος πως υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη εκμετάλλευση του κόπου των παραγωγών. «Μεγάλες εταιρείες έρχονται και παίρνουν μικρή ποσότητα από τους παραγωγούς, μετά «βαπτίζουν» μεγαλύτερη ποσότητα λέγοντας ότι είναι από τον Φενεό Κορινθίας, ενώ δεν έχει καμία σχέση με την παραγωγή  περιοχής μας. Και οι δικές μας ποσότητες μένουν απούλητες στις αποθήκες ή πουλιούνται σε πολύ χαμηλές τιμές.»

Όπως τονίζει ο κος Σταματάκης σήμερα, στην εποχή της πληροφόρησης, τα πράγματα είναι πιο εύκολα για τους αγρότες αν θελήσουν να προωθήσουν οι ίδιοι την παραγωγή τους. «Στην εποχή μας ο νέος αγρότης μπορεί να μάθει πώς μπορεί να εκμεταλλευτεί την παραγωγή του και μπορεί να την προωθήσει όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό γιατί αξίζουν τα προϊόντα μας να προωθηθούν σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο» δηλώνει και προσθέτει πως: «Είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι ήταν για τους πατεράδες μας. Πιστεύω ότι με αγάπη και μεράκι μπορούν να τα καταφέρουν, δεν είναι κάτι δύσκολο, τα ελληνικά προϊόντα το αξίζουν.»

Μιλώντας με τον καλύτερο τρόπο στους πελάτες μαζί με τα προϊόντα και πληροφορίες για την παραγωγή τούς ή το μαγείρεμα τους αναφέρει και στοιχεία για τον τόπο του, τον Φενεό. Τι κι αν τον έχει αφήσει πίσω του για τις ανάγκες των πωλήσεων, κρατά με καμάρι τους καρπούς εκείνης της γης στα χέρια του και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.
Φώτο:αρχείο ΕΡΤ ρεπορτάζ κείμενο: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος