Κομοτηνή: Προβάλει το παράδειγμα της Θράκης η Ουφούκ Μουσταφά

«Θετικό κλίμα και  πολύ καλή υποδοχή » μ’ αυτές τις λέξεις περιγράφει η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Ουφούκ Μουσταφά την επαφή της με τον κόσμο και την υποδοχή που συνάντησε ήδη κατά την διάρκεια της μικρής πρώτης περιοδείας της στο Σουφλί, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη και στην Καβάλα. Σήμερα  θα είναι παρούσα στην εκδήλωση  παρουσίασης του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Κομοτηνή: Προβάλει το παράδειγμα της Θράκης η Ουφούκ Μουσταφά« Προσπαθώ να προβάλω το παράδειγμα της Θράκης και το πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας που έχουμε δώσει για την πολυπολιτισμικότητα και πόσο απαραίτητη είναι η ειρηνική συνύπαρξη των διαφορετικοτήτων που υπάρχουν στην Ευρώπη σήμερα. Εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ, όποτε μου δίνεται ο λόγος, να το προβάλω» δηλώνει μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Σύμφωνα με την κα Ουφούκ Μουσταφά Ο μεγαλύτερος εχθρός και σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι η αποχή. «Είναι πολύ σημαντικό η νέα γενιά να είναι παρούσα και να συμμετάσχει» υποστηρίζει και σημειώνει πως «Είναι πιο επιτακτική από ποτέ η οικοδόμηση ενός μετώπου με κοινό πολιτικό πρόγραμμα, με συγκεκριμένους στόχους, όπως είναι η εξάλειψη των κοινωνικών και φυλετικών ανισοτήτων, η διεύρυνση της Δημοκρατίας, η υπεράσπιση της εργασίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η προστασία του περιβάλλοντος και η προάσπιση της ισότητας των φύλων».

Όπως δηλώνει η νεαρή Κομοτηναία υποψήφια «Σ’ αυτές τις εκλογές διακυβεύεται το μέλλον κάθε Ευρωπαίου πολίτη, κάθε Ελληνίδας και Έλληνα και ουσιαστικά το μέλλον της ίδιας της Ευρώπης» τονίζει η νεαρή υποψήφια και σημειώνει ότι: «Με την τόσο ραγδαία άνοδο της Ακροδεξιάς, με τις πολιτικές λιτότητας του φιλελευθερισμού όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες βρίσκονται σ’ έναν ασφυκτικό κλοιό».

Τέλος, μιλά για τον αγώνα για μια Ευρώπη της Δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, που το διαφορετικό, το άλλο, «έτσι όπως προσπαθούν να το προβάλουν οι δυνάμεις της Ακροδεξιάς, δεν θα είναι ο στόχος δεν θα είναι στο στόχαστρο.» Όπως λέει η Θράκη, η περιοχή μας, έχει να διδάξει ένα μάθημα στην Ευρώπη. «Μπορεί να διδάξει το μάθημα της συνύπαρξης των διαφορετικοτήτων, τον πολυπολιτισμό» τονίζει ξανά η υποψήφια ευρωβουλευτής βέβαιη πως μόνο ο δρόμος της συνύπαρξης οδηγεί σε ένα ειρηνικό  μέλλον.
Φώτο: Η κα Ουφούκ Μουσταφά ρεπορτάζ κείμενο: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος