Κομοτηνή: Στις κάλπες για περιφερειάρχη, αναμετρήσεις σε 18 δήμους

Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία στα 1.478 Εκλογικά Τμήματα σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Στις κάλπες προσέρχονται  από το πρωί οι εκλογείς με την αποχή να προμηνύεται μεγάλη, όπως και την πρώτη Κυριακή. Δύο Περιφερειακοί Συνδυασμοί, η «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» του νυν περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και η «Περιφερειακή Σύνθεση» του Χριστόδουλου Τοψίδη αναμετρούνται στις Περιφερειακές Εκλογές.

Ο Χρήστος Μέτιος αναδείχθηκε πρώτος την πρώτη Κυριακή στους Νομούς Δράμα, Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρο, 34,36% (17 έδρες) το ποσοστό του σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και ο κος Χριστόδουλος Τοψίδης σε Θάσο και Καβάλα με συνολικό ποσοστό 30,61% (16 έδρες).

Κομοτηνή: Στις κάλπες για περιφερειάρχη, αναμετρήσεις σε 18 δήμους
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ν. ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

“Μάχη” στην Περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
109.275 ψήφοι  πήραν την πρώτη Κυριακή ο κος Μέτιος και 97.347 ο κος Τοψίδης. 661.909 είναι οι  Εγγεγραμμένοι, το ποσοστό της συμμετοχής κυμάνθηκε στο 53,23% (προσήλθαν στις κάλπες οι 352.312), έγκυρα την πρώτη Κυριακή 318.059, άκυρα 20.134 (5,71%), 14.119 λευκά ποσοστό 4,01%.

Εκλογές σε 18 δήμους
Κομοτηνή: Στις κάλπες για περιφερειάρχη, αναμετρήσεις σε 18 δήμους22 δήμοι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στους 18 έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς, καθώς μόνο σε τέσσερις εξελέγησαν δήμαρχοι από την πρώτη Κυριακή. Δηλαδή στους δήμους: Ορεστιάδας, εξελέγη ο νυν δήμαρχος Βασίλειος Μαυρίδης, στο Νέστο ο Σάββας Μιχαηλίδης, στο δήμο Παγγαίου ο Φίλιππος Αναστασιάδης και στον δήμο Προσοτσάνης ο Θεόδωρος Αθανασιάδης. Δύο μόνο οι υποψήφιες γυναίκες και οι δύο εν ενεργεία, κα Τσανάκα Δήμητρα στο δήμο Καβάλας και η Αλίκη Σωτηριάδου δήμος Παρανεστίου.

Στην Θράκη, δήμαρχοι εκλέγονται σήμερα στους δήμους: Κομοτηνής (Γιάννης Γκαράνης-Αντώνης Γραβάνης), Αρριανών (Αμέτ Ριτβάν-Χουσεϊν Ερδέμ),Ιάσμου (Μουμίν Οντέρ-Αμούτζας Κυριάκος), Μαρώνεια –Σάπες στην Ροδόπη(Ντίνος Χαριτόπουλος και Γιάννης Σταυρίδης). Στον γειτονικό νομό της Ξάνθης έχουμε εκλογές και στους τέσσερις δήμους: Ξάνθης (Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος-Μανόλης Τσέπελης –Την πρώτη Κυριακή τους χώρισαν μόνο 37 ψήφοι), Αβδήρων (ΤσιτιρόδηςΓεώργιος και Κριτσίνης Αθανάσιος), Μύκης (Τζεμήλ Καπζά και Ντελή Χουσεϊν Ριτβάν) και Τοπείρου (Μίχογλου Θωμάς και Κηλικιώτης Άγγελος). Στον Έβρο στους δήμους: Αλεξανδρούπολης(Λαμπάκης Ευάγγελος-Ζαμπούκης Ιωάννης), Διδυμοτείχου (Τοκαμάνης Χρήστος-Χατζηγιάννογλου Ρωμύλος), Σαμοθράκης (Βίτσας Αθανάσιος και ΓαλατούμοςΝικόλαος) και Σουφλίου (Πουλιλιός Ευάγγελος και Καλακίκος Παναγιώτης).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος