Μ. Γιαμουστάρη: Το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό έδωσε τιτάνιο αγώνα

«Αυτός ο «γέροντας» χτισμένος το 1939 άντεξε!» με αυτή τη φράση η διοικήτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής, η  κα Μάγδα Γιαμουστάρη συμπύκνωσε τον αγώνα που έδωσαν γιατροί και νοσηλευτές τις ημέρες τα Πανδημίας. Τοποθετούμενη στην Συνδιάσκεψη φορέων που διοργάνωσε η ΝΕ του Κιν.Αλ. Ροδόπης παρουσία της προέδρου, κας Φώφης Γεννηματά πρόσθεσε « Άντεξε και το αποδεικνύει το γεγονός ότι στα 500 περίπου δείγματα ύποπτων είχαμε 25 θετικά. Άντεξε γιατί δεν μολύνθηκε κανένας απολύτως νοσηλευτής, γιατρός και λοιπό προσωπικό. Άντεξε γιατί δεν χρειάστηκε να μπει lock down πουθενά.»

Όπως τόνισε η κα Γιαμουστάρη «υπήρχε μια άριστη συνεργασία, με όλους τους φορείς, ιδιαίτερα με την Τ.Α., τον κο Περιφερειάρχη και όλους τους δημάρχους, τα κόμματα, τα ΜΜΕ και τον Ιατρικό Σύλλογο.» Για να σημειώσει ότι «Το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στο νομό Ροδόπης έδωσαν ένα τιτάνιο αγώνα σε όλη τη διάρκεια του κορωνοϊου.»

Μ. Γιαμουστάρη: Το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό έδωσε τιτάνιο αγώνα
Σε σύντομο “πηγαδάκι” με την πρόεδρο του Κιν.Αλ.

Σύμφωνα με την Διοικήτρια 112 έκτακτα χειρουργεία πραγματοποιήθηκαν σε διάστημα 48 ημερών, στις πρώτες, δύσκολες ημέρες της κρίσης. «Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε δεν περιγράφονται σε μια τοποθέτηση.» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την τοποθέτησή της δεν έλειψε κι αναφορά στην σύσταση της διακομματικής επιτροπής για την Θράκη που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός καταθέτοντας και μια πρόταση από την πλευρά του Νοσοκομείου, ότι δηλαδή: «Οι θέσεις που προκηρύσσονται για να μην αποβαίνουν “άγονες”, να υπάρχει κάποιο κίνητρο. Όχι επιπλέον λεφτά, αλλά μια επιδότηση ενοικίου για παράδειγμα. Όλοι λένε ότι δεν έχει γιατρούς το Νοσοκομείο, βλέποντας το πρόβλημα από μέσα λέω ότι δεν υπάρχουν γιατροί που να θέλουν να έρθουν. Δεν είναι μόνο που είναι παλιό το Νοσοκομείο, θα γίνει και το καινούργιο, αλλά όλες οι υποχρεώσεις που τρέχουν: χρήματα για ενοίκιο, για φως κ.α. Κίνητρα χρειάζονται για να προτιμήσουν και τον Νομό Ροδόπης και το Νοσοκομείο Κομοτηνής.»

Τέλος, αφού ανέφερε ότι: «Το βλέμμα μας είναι στραμμένο στο μέλλον.» εξήγησε ότι γίνεται μια προσπάθεια αξιοποίησης των χρημάτων μέσω ΕΣΠΑ 2014-2020, συνολικά δόθηκαν 4 εκ 300.000 ευρώ. «Πήγαμε πολύ καλά, απορροφήσαμε μέρος αυτών για την αγορά σύγχρονων μηχανημάτων. Είμαστε ήδη στην έγκριση σκοπιμότητας της  αγοράς, με ένα εκατομμύριο  ευρώ περίπου, ενός οχήματος για αιμοληψίες.»
Φώτο: Η κα Μάγδα Γιαμουστάρη, διοικήτρια του Νοσοκομείου στη σύσκεψη ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος