Μ. Βασιλειάδης: Ένας δήμος που να υπηρετεί τον πολίτη

Array

«Είναι στο χέρι μας» με τον συνδυασμό: «Ενότητα Ελπίδα Αλλαγή»» δηλώνει ο Μιχάλης Βασιλειάδης, υποψήφιος δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών και σημειώνει ότι φτάνει στα “αυτιά” των κατοίκων και των δημοτών του δήμου το μήνυμα του.

Μ. Βασιλειάδης: Ένας δήμος που να υπηρετεί τον πολίτη«Είναι ένας δήμος μεγάλος. Γι αυτό αγωνιζόμαστε. Θέλουμε ενότητα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα προβλήματα του τόπου, μια δημοτική αρχή θα πρέπει να έχει ένα φιλόδοξο, ρεαλιστικό κι επιχειρησιακό σχέδιο με το οποίο θα προχωρήσει στην υλοποίηση έργων στο δήμο» σημειώνει. Παράλληλα, μιλώντας για την αντίδραση των ίδιων των κατοίκων επισημαίνει πως αυτό που θέλουν είναι νέους ανθρώπους, νέα πρόσωπα τα οποία θα ασχοληθούν με τα δημοτικά πράγματα του τόπου. «Είναι άνθρωποι με εμπειρία γνώσης στον δικό τους εργασιακό χώρο. Είναι πετυχημένοι. Το αίτημα για ανανέωση και αλλαγή είναι πιο έντονο αυτή την περίοδο».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής, όπως δηλώνει ο κος Βασιλειάδης, είναι η ανεργία, είναι επίσης οι βασικές υποδομές που απουσιάζουν, η ύδρευση, η αγροτική οδοποιία,υποδομές που είναι αφημένες στο έλεος του Θεού, όπως σημειώνει. «Αλίμονο αν ο αγρότης δεν μπορεί να πάει στο χωράφι και στο μαντρί του ήσυχος. Ενώ υπάρχουν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία για να μπορέσουν να λειτουργήσουν όλα αυτά , δυστυχώς αυτές οι υποδομές είναι ζητούμενα.»

«Θα είμαστε οι εγγυητές της αντίθεσης στην εξόρυξη, σε οποιαδήποτε επένδυση χρυσού»

Χρεώνει στην νυν δημοτική αρχή ολιγωρία κι απραξία. « Δεν διεκδίκησε με σχέδιο, πρόγραμμα και μελέτες. Με το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ θα μπορούσαν αυτές οι ελλείψεις στις υποδομές να υλοποιηθούν. Δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκαν αυτές οι δυνατότητες. Θα δυσκολευτούμε πολύ να βρούμε άλλα εργαλεία» τονίζει. Παράλληλα, δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος στην εξόρυξη του χρυσού. «Θα είμαστε οι εγγυητές της αντίθεσης στην εξόρυξη, σε οποιαδήποτε επένδυση χρυσού» υπόσχεται προσθέτοντας με νόημα «Δεν μπορούμε να “κάψουμε” μόνοι μας ό,τι μας έχει απομείνει. Για μας ο χρυσός είναι ο φυσικός μας πλούτος: Αέρας, θάλασσα, γη, άνθρωποι. Ο δήμος μπορεί να παράξει πλούτο. Ο δήμος Αρριανών για παράδειγμα παράγει ηλεκτρική ενέργεια με πολλά χρήματα στο ταμείο του, γίνεται εξοικονόμηση ενέργειας και χρειάζεται δουλειά κι αλήθεια.»

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη το ψηφοδέλτιο του αγκαλιάζει όλες τις πληθυσμιακές ομάδες, ηλικίας από 18 έως 60 ετών. «Προχωράμε όλοι μαζί. Τα προβλήματά μας είναι κοινά, αλλά και κάθε οικισμός έχει τα δικά του προβλήματα. Κάθε χωριό έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.»

Μας ενώνει η Δευτέρα, την επομένη των εκλογών.

Όπως δηλώνει την επομένη μέρα των εκλογών θα χρειαστούν συνεργασίες και συνθέσεις. «Να μας στηρίξουν γιατί αυτή την κουλτούρα της συνεργασίας την έχουμε. Βγήκαμε μέσα από τα κοινωνικά κινήματα. Δεν είμαστε ουρανοκατέβατοι. Έχουμε τη δική μας πορεία. Έχουμε όρεξη για δουλειά κι αλήθεια. Είμαστε εκεί να εγγυηθούμε τα συμφέροντα του τόπου» δηλώνει σπεύδοντας να τονίσει «Είμαι κοντά σε όλους τους συνδυασμούς. Δεν μας χωρίζει τίποτα. Μας ενώνει η Δευτέρα, την επομένη των εκλογών. Είμαστε εδώ και λέμε στους πολίτες ότι θα είμαστε εγγυητές του γενικότερου συμφέροντος των πολιτών. Θέλουμε έναν δήμο που να υπηρετεί τον πολίτη κι όχι να τον καταδυναστεύει, όπως συμβαίνει τώρα.»
Φώτο: Μιχάλης Βασιλειάδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος