Ροδόπη: Οι προθεσμίες και οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων

Μια σειρά από εκκρεμότητες έχουν την ευκαιρία να διεκπεραιώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων αξιοποιώντας έτσι ευκαιρίες που δίνονται αλλά και λύνοντας προβλήματα που προέκυψαν λόγω Covid-19. Ανάμεσα στα τρέχοντα θέματα για τους ιδιοκτήτες κατοικιών είναι η δήλωση για την Covid-19, δηλαδή, οι ενοικιαστές θα πρέπει να μπουν στο σύστημα και να κάνουν αποδοχή της δήλωσης των ιδιοκτητών.

Ροδόπη: Οι προθεσμίες και οι υποχρεώσεις  των ιδιοκτητών ακινήτων
Η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Ροδόπης, η κα Χρύσα Κυριακούση

«Καλό θα είναι να γίνει, δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά καλύτερα να γίνει για να μην υπάρξει πρόβλημα στη δήλωση και να θεωρηθεί ειλικρινής», δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Ροδόπης, Χρύσα Κυριακούση. Η δεύτερη δυνατότητα ισχύει έως τις 31 Αυγούστου και αφορά τα αδήλωτα τετραγωνικά, δήλωση που γίνεται στο δήμο. «Είναι η τελευταία παράταση δεν θα δοθεί άλλη» σημειώνει η πρόεδρος. Τέλος, στα τέλη Σεπτεμβρίου ακολουθεί η προθεσμία για τα αυθαίρετα, γι΄ αυτόν τον λόγο προτρέπει τους ιδιοκτήτες να σπεύσουν, καθώς, όπως λέει, δε θα δοθούν άλλες παρατάσεις τουλάχιστον για τα μεγάλα αυθαίρετα, της κατηγορίας 5, αυτά που έχουν μεγάλη αυθαιρεσία, για παράδειγμα, είτε είναι χωρίς οικοδομική άδεια, είτε έχουν μεγάλες παραβάσεις στην οικοδομική τους άδεια.

«Για όλα τα υπόλοιπα, θα υπάρξει μια συνέχεια, δεν χάνει κανείς τα δικαιώματά του, απλώς από 1 -10 αρχίζουν τα πρόστιμα, για τακτοποίηση αυθαιρέτου συν 20% πρόστιμο και συν την ηλεκτρονική ταυτότητα ακινήτου. Δύο επιβαρύνσεις επάνω στην επιβάρυνση του αυθαιρέτου. Καλό είναι μέχρι 30-9 να τελειώσουμε με τα αυθαίρετά μας αξιοποιώντας και την διαδικασία των δόσεων.»

Δήλωση Covid για τη μείωση 40% του ενοικίου

Και η κα Κυριακούση καταλήγει με τη σημείωση ότι μέχρι το τέλος του Ιουλίου «τρέχει» η δήλωση Covid για αυτούς τους επαγγελματίες που συνεχίζουν και τον Ιούλιο να είναι στη μείωση του 40% του ενοικίου, καταστήματα και επαγγελματίες που λειτουργούν γύρω από τον αθλητισμό, τουρισμό, πολιτισμό και τις μεταφορές. “Όσοι ιδιοκτήτες έχουν τέτοια καταστήματα που τα νοικιάζουν θα πρέπει να ξέρουν ότι και για τον Ιούλιο οι ενοικιαστές θα τους κόψουν 40% και επίσης μέχρι τις 20 Ιουλίου έχουν δικαίωμα να μπουν ξανά στο σύστημα για να κάνουν την δήλωση Covid.»

Φωτο: Χρύσα Κυριακούση

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος