Δεσκάτη: Σε Κέντρο Πολιτισμού και Λαογραφίας μετατρέπεται ο Μύλος

Υπεγράφη από την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Ταμείου Συνοχής του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ευγενία Φωτονιάτα, η ένταξη του έργου για επανάχρηση κτηρίου και συγκεκριμένα του Μύλου Δεσκάτης και μετατροπή του σε Κέντρο Πολιτισμού και Λαογραφίας.Δεσκάτη: Σε Κέντρο Πολιτισμού και Λαογραφίας μετατρέπεται ο Μύλος

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του βουλευτή Γρεβενών, Χρήστου Μπγιάλα «με το έργο αυτό θα αναβαθμιστούν οι υποδομές πολιτισμού της Δεσκάτης και θα δημιουργηθεί ένας ολοκληρωμένος χώρος που θα προάγει την πολιτιστική δραστηριότητα».

Το έργο, που είναι επιλέξιμο και θα έχει προϋπολογισμό στα 1,47 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020».

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτρης Καραστέργιος, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, τόνισε ότι ήδη υπάρχει η αρχιτεκτονική μελέτη, ενώ πρόσθεσε ότι σε περίπου ένα χρόνο αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του, καθώς πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες δημοπράτησής του.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΣΗ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος