Κοζάνη: “Ανεξαρτητοποίηση” Βελβεντού

Ο αγώνας τόσο της Συντονιστικής Επιτροπής, στην οποία εκπροσωπούνται όλοι οι παραγωγικοί, πολιτισμικοί και λοιποί μαζικοί φορείς του Βελβεντού, όσο και της «Κοινωνίας των Πολιτών», για την επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού φαίνεται πως μπαίνει στην τελική ευθεία.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Κοινωνία των Πολιτών Βελβεντού», καθώς ο Υπουργός  Εσωτερικών κ. Αλέξης Χαρίτσης, ανακοίνωσε την κατάθεση τροπολογίας με την οποία διασπώνται τέσσερεις νησιωτικοί δήμοι, αυτοί της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς, της Μυτιλήνης και της Σάμου και μαζί με αυτούς και ο Καλλικρατικός Δήμος Σερβίων-Βελβεντού, ώστε ο νέος Δήμος Βελβεντού να αποτελέσει ξεχωριστό ΟΤΑ. Η συζήτηση και η ψηφοφορία στη Βουλή προγραμματίστηκαν να γίνουν σήμερα Τρίτη 5 και ίσως αύριο Τετάρτη 6 Μαρτίου.

Η «Κοινωνία των Πολιτών Βελβεντού» ευχαριστεί τον Υπουργό, ο οποίος όπως αναφέρει, κατανόησε την ανάγκη επανασύστασης του Δήμου Βελβεντού και τους πολύχρονους αγώνες της τοπικής κοινωνίας, ενώ σημειώνει πως το αποτέλεσμα αυτό ήρθε με την συστράτευση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρου Καρυπίδη που πίστεψαν τον αγώνα και στήριξαν τις προσπάθειές της κοινωνίας του Βελβεντού.  Κλιμάκιο εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων και των μαζικών φορέων που απαρτίζουν την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, θα παραστεί στην συζήτηση της Βουλής. Τέλος η «Κοινωνία των Πολιτών Βελβεντού» εκφράζει την ευχή, αυτές να είναι οι τελευταίες μέρες ενός πολύχρονου, δύσκολου και δίκαιου αγώνα για την επίλυση του προβλήματος και για την άρση της αδικίας που έγινε για το Βελβεντό με τον Καλλικράτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος