Κοζάνη: Σε ισχύ οι ρυθμίσεις κυκλοφορίας στην Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων

 Σε ισχύ τέθηκαν σήμερα Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020, από τις 7 το πρωί οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά την διέλευση οχημάτων στην Υψηλή γέφυρα Σερβίων της Ε.Ο. Κοζάνης – Λάρισας, με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Κοζάνης, Σπύρου Διόγκαρη.

Τα μέτρα που ελήφθησαν για την αποµείωση της φόρτισης και περαιτέρω επιβάρυνσης της γέφυρας και την ασφαλή διέλευση των οχημάτων, αφορούν: Τον καθορισμό του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 40χλµ /ώρα των διερχόμενων από τη γέφυρα οχημάτων, από τα 60χλµ /ώρα, που είναι σήμερα και την απαγόρευση της κυκλοφορίας των διερχόμενων βαρέων οχημάτων άνω των 50 τόνων, από τους 60 τόνους που ίσχυε μέχρι τώρα.

Παράλληλα θα επιτρέπεται η διέλευση κάθε φορά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενός μόνο φορτηγού οχήματος µε ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων.

Η διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2020, διάστημα στο οποίο θα εκδοθεί απόφαση από την αρμόδια Υπηρεσία για τον καθορισμό του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας και τον περιορισμό κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 50 τόνων µε παράλληλη τοποθέτηση της σχετικής σήμανσης.

Ήδη από πρωί αστυνομικοί της Τροχαίας Κοζάνης, ρυθμίζουν την κυκλοφορία, μέχρι να τοποθετηθούν και στις δύο εισόδους της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων, ειδικοί φωτεινοί σηματοδότες για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων, αλλά και οι πινακίδες που θα καθορίζουν, το ανώτατο επιτρεπόμενο μεικτό βάρος των φορτηγών οχημάτων, αλλά και η ανώτατη ταχύτητα.

Σε ότι αφορά την ανάθεση τη μελέτης για τις πρώτες άμεσες επεμβάσεις στη γέφυρα, που αποφασίστηκε από το τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο, αυτή θα πάει προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

 

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος