Κοζάνη: Στον ΕΛΓΑ για τα προβλήματα των αγροτών ο Γιώργος Αμανατίδης

Ο βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αμανατίδης συναντήθηκε  με τον διευθυντή του Υποκαταστήματος Κοζάνης του ΕΛΓΑ, Γιώργο Βρόντζο. Στο πλαίσιο της επίσκεψης συζητήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις στην περιοχή μας. Επιπρόσθετα ζήτησε να ενημερωθεί για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η καταβολή των αποζημιώσεων ΠΣΕΑ του έτους 2017.

Τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από την συνάντηση ήταν ότι το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Κοζάνης είναι υποστελεχωμένο σε ανθρώπινο δυναμικό επηρεάζοντας σημαντικά την άμεση εξυπηρέτηση των αγροτών. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι οι ζημιές των σιτηρών του 2017 θα πληρωθούν εντός του Ιουλίου, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν οι επιτόπιες επισκέψεις στελεχών του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στα ελαιόδεντρα των Ιμέρων με σκοπό τον έλεγχο της εφαρμογής των διαδικασιών ανασύστασης.

Κοζάνη: Στον ΕΛΓΑ για τα προβλήματα των αγροτών ο Γιώργος ΑμανατίδηςΟ κ. Αμανατίδης θέλησε να ευχαριστήσει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, ο οποίος σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, και έπειτα από συνεννόηση με τον υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, αποφάσισαν και ανακοίνωσαν σήμερα την ενίσχυση του ΕΛΓΑ με το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ. Η παρέμβαση αυτή δίνει τη δυνατότητα να επισπευσθεί η καταβολή του υπόλοιπου 35% των οφειλόμενων αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος