Ανάκληση περιοριστικών μέτρων στην εστίαση ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας

Την ανάκληψη της απόφασης που αφορά στα περιοριστικά μέτρα στον κλάδο της εστίασης για το σύνολο του ν. Λάρισας, ζητά με δημόσια επιστολή της, η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, χαρακτηρίζοντας οικονομκά και κοινωνικά ολέθριες τις επιπτώσεις για τον κλάδο.

Στην επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου επισημαίνονται τα εξής: “Η αιφνίδια απόφαση του αρμοδίου Υπουργείου να επιβάλλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα όσον αφορά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Π.Ε. Λάρισας έχει προκαλέσει οικονομικές συνέπειες, η άρση των οποίων φαντάζει αβέβαιη. Η αναγκαιότητα ή μη του επιβαλλόμενου μέτρου γεννά ερωτηματικά κυρίως ως προς την έκτασή της σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές της Π.Ε. Λάρισας και όχι τον περιορισμό της σε μία συγκεκριμένη αλλά και ως προς την αποτελεσματικότητά της, καθότι “θεματοφύλακες” της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων προστασίας είναι οι επαγγελματίες που σήμερα πλήττονται έτι περαιτέρω και στοχοποιούνται. Η προάσπιση της δημόσιας υγείας είναι το ζητούμενο και η αιτιολόγηση κάθε έκτακτου μέτρου πρέπει να δικαιολογείται επαρκώς και να μην παρατηρούνται εξώφθαλμες συνθήκες ανισότητας.

Πρέπει να επισημανθεί ότι η επιβολή του μέτρου είναι αναγκαίο να είχε συνοδευτεί από άμεσα οριζόντια μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων στον πληττόμενο κλάδο, τουναντίον τούτοι καλούνται να διαχειριστούν καταστάσεις που οδηγούν στον οικονομικό τους αφανισμό και στην κοινωνική ερήμωση.

Προς τούτο, καλούμε τους αρμόδιους φορείς να λάβουν υπόψιν τις σχετικές επισημάνσεις και να συνεκτιμήσουν την παρούσα κατάσταση, όπως τούτη διαμορφώνεται σε επίπεδο της Π.Ε. Λάρισας και να ανακαλέσουν την απόφαση αυτή, ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές υγειονομικές ανάγκες, άλλως οι επιπτώσεις των προαναφερόμενων αποφάσεων θα είναι οικονομικά και κοινωνικά ολέθρια για τους επαγγελματίες. Κινούμαστε ως συλλογικό όργανο προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης των έννομων συμφερόντων των μελών μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος