Ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό ζητούν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Τρικάλων

Την ενίσχυση του νοσοκομείου Τρικάλων με το αναγκαίο προσωπικό και εξοπλισμό, ώστε να μπορέσει να λειτουργεί με ασφάλεια και επάρκεια την περίοδο της πανδημίας και να μπορέσει να αντιμετωπίσει ύποπτα περιστατικά κορονοϊού ζητούν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Σε σχετική επιστολή αναφέρουν τα εξής:

«Είχαμε επισημάνει ως ΕΠ.ΑΓΩΝΑ, το  Τμήμα Διαλογής που έχει συσταθεί, δεν εξασφαλίζει κατάλληλες συνθήκες λειτουργίας και διαμονής στους νοσηλευτές που καλούνται  σε 24ώρη  βάση να είναι στο χώρο του φυλακίου¨ λες και φυλάνε σκοπιά στα σύνορα¨ ή να περιφέρονται στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου μεταξύ φυλάκιο και ενός χώρου Διαλογής και μάλιστα κάτω από καιρικές συνθήκες και τις νυχτερινές ώρες!!

Καταγγείλαμε  ότι υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις  σε ατομικά μέσα προστασίας – οι μάσκες-γάντια δίνονται «με το σταγονόμετρο», που αντιμετωπίζει το Τμήμα Διαλογής του νοσοκομείου ΤΡΙΚΑΛΩΝ που έχει επιλεγεί για την  αντιμετώπιση περιστατικών  με ¨κορονοϊό¨. καθώς και τμήματα που είναι στην ¨πρώτη γραμμή¨ όπως –Ακτινολογικό, ΤΕΠ, Μικροβιολογικό. καθώς και σε όλες τις κλινικές του Νοσοκομείο. Οι  ¨ειδικές στολές¨ επιλέγονται ακόμα και σε εργαζόμενους που  έρχονται σε επαφή στο Τμήμα Διαλογής,- Γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενοι του ακτινολογικού τμήματος, καθαρίστριες- που καλούνται να περιθάλψουν πιθανά κρούσματα κορονοϊού, με αρνητικές συνέπειες για την ασφάλεια εργαζομένων και ασθενών του νοσοκομείου.

Επισημάναμε ότι ο τομέας με 27 κρεβάτια που έχει οριστεί στον 4ο όροφο του Νοσοκομείου, για ήπιων περιστατικών που χρήζουν περίθαλψη, όταν χρειαστεί να μπει σε λειτουργία με το υπάρχων ιατρικό-νοσηλευτικό και βοηθητικό  προσωπικό και τα ελλιπή  μέσα ατομικής προστασίας, η κατάσταση θα γίνει ¨ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ!¨

Ο διοικητής μας ενημέρωσε ότι το νοσοκομείο «ενισχύθηκε» με την πρόσληψη  14 υγειονομικών. Μέχρι σήμερα, στο Γ.Ν.Τ., η μοναδική ενίσχυση είναι με 1 επικουρικό,  τα 13 άτομα ακόμα δεν τους έχουμε δει και  είναι «σταγόνα!» μπροστά στις τεράστιες ελλείψεις, τις κενές οργανικές θέσεις προσωπικού, ενώ οι πραγματικές ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες και θα αυξηθούν με την έξαρση της επιδημίας, ιδιαίτερα αν εκτεθούν και τεθούν σε «καραντίνα» υγειονομικοί, όπως ήδη έχει συμβεί σε άλλα νοσοκομεία.

Ζητήσαμε να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες, και να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος «γιατί δεν περισσεύει κανένας και μας λείπουν πολλοί». Αίτημα μας είναι η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Ζητήσαμε άμεσα μέτρα για να εξασφαλισθούν ασφαλείς συνθήκες λειτουργίας του ¨Τμήματος Διαλογής¨ , του ΤΕΠ, ΚΑΙ τον ΑΠΑΡΕΤΡΗΤΟ εξοπλισμό για να μπορέσουν να ανταποκριθούν, γιατροί-νοσηλευτές-τεχνικοί Ακτινολόγοι-καθαρίστριες,  για να μην εκτεθούν σε επιπλέον κίνδυνο οι εργαζόμενοι καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι Υγειονομικοί και ασθενείς του  Νοσοκομείου.

Να είναι σε ετοιμότητα  1 πλήρωμα του ΕΚΑΒ σε κάθε βάρδια για όλο το 24ωρο, για μεταφορά περιστατικού  στο Κέντρο αναφοράς,  που είναι το Π.Γ.Ν. Λάρισας.

Άμεση προμήθεια επαρκών μέσων ατομικής προστασίας (καπέλα, scudo, προστατευτικές στολές, προστατευτικά οφθαλμών, μάσκες FFP2 και FFP3, ποδονάρια  υψηλά, γάντια αποστειρωμένα και μιας χρήσεως).

Ο Διοικητής διαβεβαίωσε ότι αυτή την στιγμή στο Γ.Ν.ΤΡ. η επάρκεια προστατευτικών μέτρων είναι για 10 ημέρες, δεδομένου ότι σήμερα υπάρχει μεγάλη έλλειψη, με δεδομένο την ύπαρξη μόνο 30-50 προστατευτικών στολών στο Νοσοκομείο.

Ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό ζητούν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Τρικάλων

Με βάση έναν αριθμό 5-7 περιστατικών ( το 25 ωρο) που έρχονται στο Τμήμα Διαλογής του Νοσοκομείου,  για να κάνουν χρίση  το πακέτο προστασίας, υπολογίζεται ότι χρειάζονται 25-30 πακέτα ΜΟΝΟ – που αρκούν για λιγότερο από μισή μέρα ασφαλούς λειτουργίας!  Αν ο αριθμός των περιστατικών αυξηθεί και για όλο το 24 ωρο, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση τόσο των Υγειονομικών , των ασθενών και όσων επισκέπτονται το νοσοκομείο, ασθενείς, επισκέπτες.

Είναι φανερό οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας υπονομεύουν την εφαρμογή αποτελεσματικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού με δραματικές συνέπειες για την προστασία και  υγεία  των Υγειονομικών και συνολικά  των λαϊκών οικογενειών.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ του Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, που συσπειρωνόμαστε εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων Υγειονομικών  του Νοσοκομείου μας, δεν δεχόμαστε ότι η προστασία της υγείας για μας και τις οικογένειές μας είναι «ατομική ευθύνη» και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα με την συλλογική ευθύνη που έχουμε ως υγειονομικοί στον  κλάδο μας, ώστε να μην πληρώσουμε τις επιπτώσεις μιας πανδημίας που επιδεινώνεται.

Απαιτούμε: Άμεση ενίσχυση με προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την επιδημία.

Ασφαλή χώρο για τους νοσηλευτές στο Τμήμα Διαλογής που να παίρνονται όλα τα μέτρα προστασίας Υγιεινής και καιρικών συνθηκών, όπως στα υπόλοιπα τμήματα και κλινικές του Νοσοκομείου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος